Oturduğunuz yerden almazlarsa almasınlar falan demeyin. Batı'nın faydalı taraflarını almak lazım. Ama bizde öyle tipler var ki, bunlar varken almazlar tabi. Sizi en sinir eden toplum davranışı hangisi?sokağa çöp atma
Parkta hunharca çekirdek yeyip yere atanlar
Elindeki çöpü arabadan dışarı umarsızca atanlar
Marketten beşer onar poşet alanlar
Hak huk sokağa tükürenler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
''Bunlar varken bizi Avrupa Birliği'ne almazlar abi'' dediğin en sinir bozucu durum hangisi?
Allahın bildiğini kuldan sakllamaya çalışanlar doluşmuş. Avrupayı oradaki göçmenlerin, Türklerin yaptıkları ile suçlayan ikiyüzlü gurbetçiler doluşmuş yine. Bu iki yüzlülere Danimarka Devleti 100.000 Danimarka Kronu (100.00 TL' üstünde para) ülkelere dönsün diye verdikleri halde ülkelerine dönenlerin oranı %0,40 . Türkiye' de kalmak istemeyen göçmenler boklu, bıradakilerin sidikli dedikleri Avrupayla kendilerini denize bırakarak gidiyorlar. Buradaki ikiyüzlülere orada yaşama imkanı verseler giderler, ya da orada yaşayıp kötüleyenlere buradan gidin deseler gitmezler.
Avrupada göçmenlerin olmadığı bölgelerde çiçek bahçelerini bile bekçisiz bırakıyorlar, isteyenler parasını bırakarak alıyor. Şanlı Urfa' da ise karpuz tarlasına bekçi bırakıyorlar. Hırsızlar karpuzu çalmamak için bekçiyi öldürüyor.
Konu AB' ye girmek değil, konu eksiklerimizi düzeltmek. Burada yorum yapanlar gibi eksikleri, yanlışları kabul etmeyerek ilerleme sağlayamayız.
Avrupa birliğine alınmama sebebi, Şu saydıklarınız değil, Çünkü bütün bu saydıklarınız, Avrupa ve Amerikalı insanlar tarafından da yapılıyor zaten, (yurt dışına çıkmış insanlar görmüşlerdir kesin) Bu birliğe alınmamanın en büyük ve korkutucu sebebi: Türk toplumun büyük bir kısmı çok dindar ve kapalı düşünceleri sahip olması, ve hala 2018’lerdeyken, ve bir çok ülke tarafından başka gezegenlere ayaklar basmışken, Burada hala birçok insan, teknolojik ve kültürel düşünce yerine, Gözü kapalı bir şekilde, Hacı hocalara boyun eğilmekte, ve onların dediğini en üst düzey doktor veya mühendislerden bile daha güvenir olması. Buda Avrupa insanının güvenini, Değerli Türk toplumuna karşı sarsıyor.
Avrupa birliğini boşver de bence bunları yapanları gözaltına alsalar daha iyi. Birşey kanunda suç sayılamadıkça kimsede duyarlılık yok özellikle çevreyi kirleten rahatsız eden bir kaç kişi gözaltına alınsa bilseler ki bu artık suç daha dikkatli davranırlar..
Tamam da bunların daha kötülerini yapıyorlar yurt dışında sen yüz ölçümü ile ülke nüfusuna ve göçmen sayısına bak bizim ülkenin tek sorunu bu. Onun dışında yere diğer ülkelerde daha çok tukuruyorlar. Çöp atma konusunda hassasım ama yapacak bir şey yok.
Her ne kadar eksikleri ve hataları olan bir millet olsak da Avrupa birliğine ihtiyacımız yok. Asla da olmayacak. Arada büyük bir kültür farkı var. Uyum sağlamaya çalışmak sadece zaman kaybı. Biz her şeyiyle kendine yetebilecek bir ülkeyiz. Sadece elimizdekinjn değerini bilmiyoruz.
Daha 100 yıl önce cephede savaştığımız gâvurlarla nede çok dost olma heveslisisiniz ! 6-7 tane avrupa ülkesinin birleşip kahpece ülkemize saldırdığını nede çabuk unuttunuz ! avrupa birliğine de sokayım, avrupa birliğine girmeye hevesli olanlara da. Sizin gibi vatan hainlerini yakın zamanda Türkiye'den süreceğiz. Savaştığımız zaman da kıçınıza kazık sokmaktan zevk alacağız.
Hepsi diyorum. Ancak Avrupa da bunları temiz insanlar olduğumuz için yapmıyor değiliz. Arkadaş yanıma ziyarete gelmişti. Sigara paketini yere atmış ben görmedim. Mobese çekmiş ve temizlik ekipleri geldi. Görüntüleri tablette izledik ve paketi cinayet delili gibi poşete koymuşlar. 30 euro ceza ödedim. Türkiye de 1 lira ceza keselim bakın ülke nasıl cennet oluyor.
Şıkların hepsi o kadar haklı ki. Oturup saatlerce üzerinde düşünmek gerek birini seçmek için. Ve keşke sadece ankette olanlarla kalsaydı. Henüz taciz ve tecavüz olayı yazılmamış.. Karısını/kocasını aldatıp başkalarıyla yatanlar da yok.. Yolsuzluğu hiç demiyorum. Eğitim sistemimiz ve yönetim malum. Sinirlerim bozuldu yine, ben gidiyorum. Adamlar bizi neden alsın ki?
Pardon nerde aldatan yokmus? Sen bilmeden konusuyorsun cok komiksin ya. burda evli sekilde bile gidip onla bunla yatiyorlar adam karisina bile bisey demiyor kabul ediyor. Kac kere gordum. Bilmeden konusma. Adamlar bizi neden alsin demissin sanki bunlar cok mu iyi. Burasi turkiyeden kotu
Şıklar alakasız olmuş. Ben Türkiye’de bulunduğumda bu tezi doğrulayacak çokkkk davranış görüyorum. Saygı gibi, en ufak durumlarda çemkirilmesi ve agresifleşmesi gibi maalesef. İnsanlarımızın birçok konuda noksanlıkları var , her toplumdanolduğu gibi. Biraz anlayış biraz hoşgörü olsa bizim millet gibisi olmaz !
18 yaşındayım ve bu zamana kadar yerlere çöp atmadım. 30 yaşında kadınlar yedikleri yiyecekleri ve içecekleri yerlere atıyorlar. Elinizde az tutun çöpünüzü, çöp kovası bulunca atarsınız.
Soruyu avrupa birliği üzerinden sormanız abes olmuş. Görende avrupa mikemmel bir yer zanneder. İnsanlık yönünden sorarsan hepsi birbirinden dengesiz hareketler bunlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
2 aydır avrupa da yaşıyorum burda da millet sokaklara tükürüyor ve sizin medeniyet diye sürekli bahsettiğiniz avrupa da insanlar umursamaz bir şekilde sokaklara hem idararını hemde dışkısını yapıyor sırf tuvalet parası vermemek için avm tuvaleteleri bile paralı
Onları evsizler ve göçmenler yapıyor. Afrikalıların, Türklerin ve diğer mahallelerin olduğu yerlerde genelde sokak kirli. Almanya' da Alman mahallesi ile Türk Mahallesi arasında bile fark var. Onun için yaptığın karşılaştırma yanlış.
@coffeyyJohn kesinlikle gittiğim ve yaşadığım ülkede kendi yerel halkı yapıyor yerel halklar Göçmenleri ayırt edemeyecek değilim tatil için Avrupa güzel ama uzun süre yaşadığınız da okadar güzel olmadığını anlıyorsunuz sizin peki Türkleri aşalama yerme çabanız neden 1 Türk yapti diye bütün bir millete mal edemezsiniz
Kesinlikle yanlış düşünüyorsun. Türkiye' de bir kişi değil insanların en az %80' i yapıyor. Bundan dolayı Türkiye' deki çöpçü, temizlik görevlisi sayısı diğer ülkelerden daha fazla. Diğer konu ise dürüstlük. Şanlı Urfa' da karpuz tarlasına hırsızlar girip bir gece de tüm karpuzları kamyona yüklemesinler diye bekçi bulunduruluyor. O bekçilerden birini karpuzu çalmak için gelen hırsızlar öldürdü. Başkasının emeğini kamyona yükleyip bir gecede kaçacak kadar kötü insanlar var. Almanya' da ise çiçek bahçesi sahipleri çiçeklerine bekçi bile koymuyorlar. Oraya betona yapıştırışmış halde çelik büyük kumbara koyuyorlar. İnsanlar orada kimse olmasa bile kumbaraya para atıp çiçekleri alıyorlar. Türkiye' de öyle bekçisiz bir çiçek bahçesi olsa idi insanların emeklerini bir günde söküp çalarlardı.
@coffeyyJohn sizayı çok başka yere çekmişsiniz ben burda tuvalet eğitimi diyorum siz hırsızlık diyorsunuz önce benim yazdığımı doğru okuyun ben hırsızlık ilgili hiç bir şey den bahsetmedim
Avrupada kötülük çok dedin ya, Avrupada mı kötülük çok yoksa Türkiye' de mi çok gösterdim. Sen gel Türkiye' de bir işe gir çalış Avrupa mı daha az tehlikeli Türkiye mi daha az tehlikeli anlarsın. Avrupadan Türkiye' ye memleket ziyaretine gelen gurbetçi kızlar bile Avrupadaki gibi akşamları gezmek istedikleri zaman tacize uğruyor. Taksiler bilinmeyen yollara sapıp tecavüz etme fırsatı arıyor. Onun için boş konuşuyorsun. Avrupa kötüymüş vah vah vah. Danimarka Devleti üstüne 130.000 Danimarka Kronu (110.000 TL) para verdiği halde orayı terketmeyen sizsiniz. Onun için mantıksız şeyler söyleme.
@coffeyyJohn ben avrupa kötü demedim ki sen benim demek istediğimi çok başka yerlere çekiyorsun benim deme istediğim Türkiye kötü değil ha avrupa daha iyi olabilir ama bazı konularda ki avrupada hiç tecavüz olmuyor mu kimse hırsızlık yapmıyor mu zannediyorsun öyleyse çok yazık ha Türkiye'ye oranla daha düşük tamam ama hiç olmuyor diye bir şey yok
500 Milyonluk kıtada hiç tecavüzün, hırsızlığın olmamasını bekleyen sensin. Ben diyorum ki; bu olaylar orada yaşamayı, oraya taşınmayı, orada güvende hissetmeyi engellemiyor. Bunu nereden mi biliyorum? 1. Dünyada 180' den fazla ülke var. Bu 180 ülkenin; Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Ateist, Deist, Sağcı, Solcu, Liberal gibi tüm görüşten insanları iyi bir yaşam ve çalışma hayatı için Avrupaya, Gelişmiş Ülkelere gidiyor.
2. Dünyanın dört bir tarafından yazılımcısı, tasarımcısı, arge üreticisi, bilgisayar mühendisi, makine mühendisi Avrupaya, Gelişmiş Ülkelere gidiyor. İnsanın fiziksel ve sosyal ihtiyaçlarını en iyi karşılayabileceği ülkeler Avrupa Kıtasında yer alan gelişmiş ülkeler.
Sinir olduğum durum ne? Senin gibilerin ikiyüzlülük yapması. Bir kısım insan, özellikle Avrupadaki bir kısım Türkiye Kökenliler Avrupa batmış - bitmiş gibi anlatıyor. Danimarka' da yaşayan bazı Türkiye Kökenli Gruplar; * Cemaatlere Üye Olanlar (Süleymancılar, Nurcular vs). * Muhafazakarlar Sağ Görüşlüler, Milletyetçiler * Kürt Kökenli Türkiye Vatandaşları * Okuyarak Eğitim Alarak Oraya Gitmiş Olanlar Dünyanın 187 ülke insanına " İmkanın olsa nerede yaşamak istersin? " sorusuna verecekleri cevaplar " Gelişmiş Ülkede yaşamak isterim " iken ve pratikte 187 ülke insanı Gelişmiş Ülkelere daha çok gidiyor ve orada yaşamak istiyorken bunun aksini iddia edenler neye göre konuşuyor. Bu 187 ülke insanı aptal, diğerleri mi akıllı? Bir tek okuyarak oraya giden, yani kendi alın teriyle hak ederek oraya gidenler Avrupadan kötü bahsetmiyor.
@coffeyyJohn ben şu an burda erasmus yapıyorum sandığın gibi köylü veya cahilal değilim avrupa tabi ki aydin olanaklar çok fazla ben buna bir şey demiyorum ama Türkiye gelişmekte olan bir ülke ülkenin kendi vatandaşı çabalara bırakıp yurtdışına giderse orda şartlar daha iyi diye Türkiye hiç bir zaman gelişmiş bir ülke olamayacak beyin göçü yapmak mantıklı fakat kişisel açıdan onu yerine ulkesinde kalarak birseyler üretmeye yapmaya cabalasalar ki Türkiye gibi bir ülkede üretmek ne kadar zor olsada bir yerden sonra yol bulacaktir ve yurtdışındaki imkanları kişi kendisine kendi ülkesinde yaratacaktır bizim insanımız kendini düşündüğü için direk beyin göçü yapiuor7
Dünyada beyin göçünü sadece bizim insanımız yapmıyor. ABD' ye beyin göçü yapanlar arasında Hindistanlılar ve Çinliler ilk sıralarda. Buna rağmen Hindistan ve Çin' in gelişimi durmadı. Çünkü göç eden vatandaşlarından yararlanmayı biliyorlar. Örneğin oraya giden insanların daha sonra kendi ülkelerinde üniversitelerde, şirketlerde görev almalarını sağlıyorlar. Oraya giden insanlarının birbirlerine destek vermesini sağlıyorlar. Hindistanlı öğrenciler, bilim adamları yurt dışında birbirlerini destekliyor. Bunlar orada lobi oluşturuyor. Dolayısıyla Hindistan' da kaldıklarında öğrenemedikleri şeyleri yurt dışından öğrenip yeni gelişmeleri çok daha hızlı bir şekilde ülkelerine getiriyorlar. Bunlardan dolayı beyin göçünden daha önemli bir şey var: göçen insanları ülkeye küstürmemek. Arkalarında ülkelerinin, insanlarının olduğunu bilmelerini sağlamak. Bu da okuyan insanları aşağılamamaktan, bilgilerine güvenmekten, fikir almaktan geçer. Bu da şuanda Türkiye' de yok.
Ben cahil insanlarımızın ferasetine güveniyorum diyen insanlar TV'lerde konuşuyor. Bu adama o zaman sen neden okuyup öğretim görevlisi oldun diye sorun yok. Çok okuyan arkadaşlarım şimdi sefilleri oynuyor diyenler ve bu düşünceyi savunanlar ülkenin en tepesinde. Kısaca halkın önemli bir kısmı okumayı, bilgiyi, bilgeliği aşağılıyor. Herkes kanıtsız konuşuyor. Sesi en çok çıkanın, en yüksek perdeden konuşanın sözünün dinlediği ve hak verildiği bir ülkede: okuyan insan küser. Beyin göçü yapar. Ülke ve ülkenin halkının önemli bir kısmı ile bağı da gevşer.
@coffeyyJohn daha fazla tartışmanın anlamı yok söylediklerinizin birazına katılıyorum birazdan katılmıyorum ama zevkler renkler ve düşünceler tartışılmaz ne ben sizin düşüncenizi değiştirebilirim ne de siz benimkini o yüzden daha fazla bu tartışmayı sürdürmesinin anlamı yok
Avrupa Birliğine girmesekte olur bence sadece kendimiz olsak , özümüze dönsek birçok şey hallolmus olur. Özellikle yere tüküren arkadaşlar abi deli ediyorlar beni ya ıslak odunla döveceksin bunları
Arkadaşlar insanlar değişmez ceza uygulanmadığı surece mesela yurt dışında bu tür şeyleri gören görevliler oluyor bu şahıslara ceza kesiliyor mesela yere sigara atmak tükürmek çöp atmak gibi
Ben almanyadayim boyle kisiler de var burda. Daha kotuleri yerde prezervatifler gorup duruyorum. Tukuruyorlar yere. Yerde bira siseleri dolu. Bunlari yapanlar almanlar. Neden Turkiye avrupaya girmek istiyor. Cok sacma. Ben hic istemiyorum.
Bakiyorumda burdaki Turkler ulkelerini ne kadar asaliyorlar. Sanki avrupa cok iyi. Gormeden bilmeden konusmayin cok komik oluyorsunuz. Burasi da o kadar pis. Insanlar irkci. Burayi siz cennet hayal ediyorsunuz ne kadar komik 😂
Oturdugu yerden kendisi birsey olmamiş olan kişileri vada yöneticileri eleştirenler varken olamayiz. Tamam eleştiri gerekli m hiç yapıcı olmayanlar var
Geçenlerde yeni dönem trafik cezaları açıklandı. Tabii cezalar daha da arttı. Ülkemizde cezalar arttı diye eleştirenler var, oysa kural ihlali yapanlar eleştirilmeli.
Bu zihniyet var olduğu müddetçe bizden hiç bir halt olmaz.
Hangi birini saysam? Yüzdüğü denizi kirleten hayvana işkence eden kadına çocuğa tecavüz eden Hemen her türlü suçu işleyip dindar geçinen her ayıbı din maskesiyle örtmeye kalkan yaratıklar ortadan kalkmadıkça hiç bir birliğe kabul edilmeyiz
En İyi Cevaplar