Boyle bir odayi bir tanidigim evine yaptirtti.. muazzam bir his oluyor.. mini bir mihrap bile var.. kuran okuma yeri ve sehpasi.. sirf ilmihal ve tefsirlerin bulundugu bir kitaplik.. guzel ve ozel bir seccade.. imam cubbesi ve sarigi.. cok farkli bir atmosfer.. rabıta yapmak tefekkur etmek ibadet ve dua etmek. Allahla basbasa kalmak ve ilim ogrenmek icin birebir.. benim de bir gun boyle bir oda yapmaya niyetim var Allah izin verirse..
Yok istemezdim. Sadece ibadet içilen girilen bir oda olmasın. İbadetimizi evin her yerinde yapalım. Yeryüzü mescid değil mi? Ne gerek var kısıtlamaya? Hem çocuklarımız da sanki ibadet sadece o odada ediliyor dışarısı serbest gibi düşünmesin her yer ibadet için kullanılsın evimde. Yani her yer derken sadece bir oda ile sinirlandirmayalim onu demek istiyorum.
Güzel ama evimin her odası mescit gibi ferah huzurlu olsun isterdim ayrıyiten bir oda ayırmaktansa. Evime tv sokmayı düşünmüyorum zaten. Şu zamanda en önemlisi bu bence. Buraya girip 1 saat ibadet edip çıkınca 4 saat tv dizilerini izleyenler de olacaktır eminim
Bir oda değil evin her tarafı mescit olmalı evin her yerinde kuran okunmalı namaz kılınmalı Ne kadar secde ettiğin yer olursa o kadar secde ettiğin Şahid yerin olacak Camilerde dikkat et her selam veren kişiler sürekli yerini değiştirir
Tek oda ile kalsin istemem aslında genelde yatak odamda ve bazen salonda kılarım namazı ama böylesine güzelde bir oda ayırmak 2+1 de mümkün olmasada olsun isterdim. tabiki
olmadı şimdi bu ama :) ben burda sofi görünce üzülüyorum biliyomusun ara ara girerim buraya himmetle denk geliyolar :D sonra olmamaları gereken bir yer olduğunu anlatmaya çalışıyorum seni şimdi nasıl ikna edip hesabı kapattırcam onu söyle :)
valla hadi ben internet reklamcılığı işi yapıyorum binde bir giriyorum bir iki konuya link brakıp çıkıyorum ama sofileri burda görmek en son tercihim bile değil şimdi mesaj atıyosun bana hemen bu konuyu konuşuyoruz himmetle çıkıyosun burdan :) ben inan biliyorum ya buraya boşa sokmuyolar beni kaç gündür gir gir diye içimden geliyo bak buymuş :)
Müslüman evin her yerinde ibadet edebilir burda dememiş ki sadece o odada edicek o odadan çıkınca kalpten Allah aşkı da gidicek. Her şeyde eleştiricek bir şey bulma çabanız hoşuma gitmiyor
ibadet kalp işi değil, ruh kalp ve beden işidir madem bişey diyosun doğru öğren, kalp işidir de kalben mi namaz kılınıyo :D ibadethane! mescid gibi yerler gerekli her dinde ibadethane kavramı vardır :) seni bozmak değil amacım ama çok saçma konuşmussun güzel kardeşim yanlış anlamassın beni umarım :)
biri farz terkinde azap vardır her müslümanın kesin yapması gereken ibadettir namaz ayetlerle sabit yetime bakmak güzel ahlaktandır terkinde azap yoktur güzel kardeşim yani yaşadığın yerde bir yetim bulamazsan hesaba çekilmezsin ama namaz kılmazsan karşılığı cezadır diyo allah :)
@wıeuryıwu Aynı Allah insanı eşrefi mahluk olarak tanımlamıştır, bana söyler misin namaz kılmak ile bu tanımla arasında mı daha alakalı bir bağlantı var yoksa erdemli olmak yüce gönüllü olmak ile mi daha çok ilişkisi var, buna da vicdan çerçevesinde bir cevap buyrun bakalım hadise nereye gidecek?
İnsan elbette Eşref mahluktur burası doğru, ancak! Allahın emir ve yasaklarina riayet ederse Eşrefi mahluk olur.
Allahın emir ve yasaklarina uymayan Esfeli safilin olur bu kuran ayetidir yani allaha inanmayan veya emir ve yasaklarini takmayan aşagilarin en aşagisindadir
Sizin dediğiniz mantık şu asırda Müslümanları asimile etme işidir, namaz oruç vs gibi şeyler basit alınarak iti insan namazsizda olur ibadetsizde hersey kalbimizde terimi kullanılıyor İslam'da kalp temizliği, o kalpte allah varsa temizlik yoksa istediğin kadar iyi ol yine pistir çünkü yaradanina itaat yok
@wıeuryıwu hocam bu konu uzar gider mantıklı bir adamsın anladığım kadarıyla, şu an pek müsait değilim fakat başka bir zaman seni konuya dair fikir düellosuna davet ediyorum tabiki saygı çerçevesinde
Kardeşim tartışmak değil niyetim doğruları düzgün bir şekilde anlatmaktı sende âyet bilgisi varsa gel yoksa dediklerime itiraz etme arastirabilirsin âyet söylüyorum ki kafanda soru işareti kalmasın selametle inşallah :)
@SofiyeHatun Dinimizi yaşamak için bu tür yerlere ait olmak gerektiğini düşünmüyorum. Menzil'in ise dini öğretileri ve yaşam tarzları yanlış olduğu için ve siyasete bulaştıkları için bir dini cemaat olmaktan çıkıp sizi de Feto gibi ileride belaya bulaştırma ihtimalinden dolayı asla yanaşmam.
@fesleğen37 o zaman dininize uyun. Nerede tecavüz, çocuk evliliği, çocuklara taciz varsa hep müslümanlarda. Ben hiç bale kursunda tecavüz duymadım, kuran kursunda çok duydum ama
Ben kilisede yüzlerce çocuğa tecavüz edildigini duydum o olmayan beyninle islamla müslümanlarla uğraşacağına nerde ne kadar tecavüz vakası dönüyor onu araştır
En İyi Cevaplar