Yigeceleeerrrrr💙♥️💚💛💟💖💞💕💓💗❣️😂 Ben mi bazı şeyleri çok masumlaştırıyorum anlayamadığım için veya yanlış mı öğretilmiş bana bilemiyorum ama birisine "Adam gibi konuş" dediğim de aşırı sinirlendi :D sorun bende mi onda mı anlayamadım... Bence zaten sorun o nda, o belli tabii 💪 Adam gibi konuşmasını istiyor oluşumun nesi hakaret olabilir ki? 🐣
Bir erkeğe "Adam gibi konuş" demek hakaretten mi sayılır?
Hakaret degil fakat agir elestirel bir cumle. Bilincaltinda adam degilsin, adam gibi konusmuyorsun gibi hissettiriyor bence. Bunj bir bayanin erkege soylemesi daha agir hissettirir. Sana "duzgun yuru. r. spu gibi kivirtma" lafi neyi hissettirse o da onu hissetmis.
Adamlık şahsiyet meselesidir, cinsiyet değil. Bir insana adam ol derken edebini adabanı takın, doğru konuş, düzgün davran, yanlışından dön demiş oluyorsun. Direk erkeklik olaylarına girmeye gerek yok...
Demek ki istediğini alamayınca sınırlar aşılıyor. Bu site içinde ki veya tr içinde ki her erkek bunu tera algılar. Olayın odak noktasını bilmesemde sonuç olarak saçma bir yerde olduğu gerçek.
Bu konu aslında daha derin bir konu. Cinsiyetçi bir yaklaşım. Adamlık erkeklik merkezli bir cümle. Sanki sadece adamlar/erkekler düzgün konuşur! Bu arkadaşınızın yetişme tarzıyla alakalı bir durum.
En İyi Cevaplar