Aile tarafından istenmeyen damat adayı ve onun gayet sakin, rahat ailesi...

Biraz uzun ama birilerinden fikir almaya ihtiyacım var.

Babam iki yıldır süren ilişkimi öğrendi. Erkek tarafında daha isteme konusu bile yokken babam işin çok ciddi olduğunu düşünerek bana onlar hakkında sorular sordu. Ayrı şehirlerde olmamızı sorun etti ve asla seni onlara vermem, bizi ezip gidiceksen kaç git bi daha bu eve giremezsin ama dedi. Tek derdi ayrı şehirlerde olmamız. Beni sık sık görememekten şikayetçi. Evde öyle çok sıkı fıkı bir aile değiliz. Sağlıksız bi yapı var. Herkes birbiriyle sürekli tartışma içerisinde. Belki de onlardan kurtulmak için bi an önce evlenmeyi isterdim. Sevgilim babamın öğrendiğini filan ailesine anlatmış. Başkasına verirse kaçırırız ama şimdilik zaten senin askerliğin var ortalığı ayağa kaldırmayalım demişler. Dün annesi benimle telefonda konuşurken sence napalım hemen askere mi gitsin yoksa önümüzdeki sene dikey geçişle dört yıllığa tamamlayıp 5 ay mı yapsın askerliğini dedi. Ben bozuldum ama belli etmedim. Hayat onun sonuçta yarın öbür gün ben olmazsam benim için bişeyleri kaçırmış olmasın karar sizin dedim. Annesi de Allah razı olsun kızım bence de okula devam etsin siz bi kaç sene daha bekleyin dedi. Babamlar da biraz tutucu. Geçen yaz babam nerdeyse istemediğim biriyle evlendirecekti beni. Bu yaz ne olur bilmiyorum. Sevgilimle de başka bi konu yüüznden aramız açıktı dünden beri, akşam da annesi öyle konuşunca tamam dedim artık hazır ailem de onları istemiyo, ben boşu boşuna kendimden fedakarlık yapmıyım, onlar hayatlarını sadece kendilerini düşünerek yaşıyolar nasıl olsa. Tartıştık biraz tamam olmuyosa zorlamayalım dedim ayrılalım mı yani dedi evet dedim. Allahından bul dedi kapattı telefonu. Tekrar aradı bu kararını neye borçluyuz dedi, tartışmamız ve annenin görüşü dedim. Aramış annesini söylemiş böyle böyle oldu ara sen konuş diye. Annesi beni aradı sordu ne oldu diye. Böyle böyle dedim. Ne babam beni 3 yıl bu evde bekletir ne de ben oğlunun hayatına engel olmayı göze alırım dedim. Benim için doğrusu oydu kızım ama diyosan ki ben zor durumdayım hemen gelip isteyelim, vermezlerse de oğlumu seviyosan kaçıralım dedi. Bişey diyemedim. Başka bi akrabamız da beni istiyomuş gelip yakın zamanda görüşceklermiş babamla. İşin o noktaya gelmesinden de korkuyorum. Gelin şimdi isteyin dersem de kendimi zorla istetmiş gibi olucam diye üzülüyorum. Ne yapmalıyım bu durumda :(
Aile tarafından istenmeyen damat adayı ve onun gayet sakin, rahat ailesi...