Bu soruyu biraz da bazı şeyleri sorgulatmak için sordum. Yanımızdaki insanları sevmek için bazen çok geç kalıyoruz. Bir çiçek almıyoruz mesela. Ya da iki güzel cümle kurmuyoruz. Sonra elden gidince mezarına götürüyoruz. Oysa ki ne anlamsız! Peki bir de sizlere sorayım: Birine çiçek almak için neden ölmesini bekliyoruz? Sevgili, eş ve ANNE! Sevdiklerinizi mutlu etmek için onun sizden gitmesini beklemeyin.. #SendeÇiçekAl #SevdiğineSevginiBelliEt
Birine çiçek almak için neden ölmesini bekliyoruz?
Ölü bedenler çiçekleri koklayamaz efenim bu nedenle hicbir zaman mezar başına çiçekle gitmeyeceğim. Izlenimlerime göre çiçek götürmek bir pişmanlığın sonucunda insan kendisini rahatlatması iv8n uyguladığı bir çaba. Hiç unutmam kestirmeden mezarlığın içinden evime gidecektim. Kenarda ağlama sesleri sana çiçek alamadım sevdiğimi söyleyemedim gibi söylemler de bulunuyor. O gün bugündür, sevdiğim insanlara sevdiğimi söyledim toplumun erkek adam ağlamaz dayatmas8 gibi söylemelerine boyun eğmeden üzüntümü o an yaşadık içine atmadan. Ben annemin babamın mezarına çiçeklerle gitmek istemiyorum açıkçası mezarıma çiçeklerle de gelinmesini asla istemem bu konuda hassasiyetim için vasiyetim bile var.
Aslında söylenecek çok şey var sevgili soran ama uzunca yazacak pek zamanım yok. Farkındalık yaratabilecek bir soru sordugun için teşekkürler.
Çiçekleri ve doğayı aşk derecesinde severim ve sevdiğim insanlara da sevgimi beğenilerimi özenle ve heycanla belli ederim her zaman 😄Taktikler stratejiler bana göre diil çocuk ruhluyum ..
Bu çiçek olayına bakış açım farklı yalnız.. Ruhsuz, kokusuz, tüm yaprakları birbiriyle aynı ticari amaçlı yetiştirilmiş çiçek buketleri içimi kıpır kıpır etmiyo mesela.. Sevdiğim adam birlikte yürürken birdenbire bir bahçeye dalıp tek bir papatya koparsa ve bana gülümseyerek uzatsa benden mutlusu olmaz gibi şeyler işte 😄neyse fazla felsefe yaptım gidiyorum oki 😂🙈
Hayatımızda bir çok şeyi normal olarak görüyoruz değerini bilmiyoruz, var olması normal. Gün-de kaç kere ölüm gelir ki aklımıza veya sahip olduklarimizin yok olacağı? Bu yüzde değerini bilmeyiz ve gereken değeri insanlara göstermeyiz malesef 😕 Sonra tam dediğin olay yaşanır ölüm gelir alıp götürür sonra keşkeler yerini alır...
Ne güzel bir soru.. Gerçekten bazı şeylerin değerini kaybettiğimiz zaman anlıyoruz. Tabii son pişmanlık işe yaramıyor.. Ben bu yüzden sevdiğim insanları mutlu etmeyi onlara sürprizler yapmayı seviyorum.
En İyi Cevaplar