Bu durum her insanda farklılık gösterecektir. Bazı benzerlikler elbette var. Öncelikle genel olarak insanlar takıntılıdırlar. Bu yüzden takma boşver önerileri çok yüksek oranla işe yaramayacaktır. Bu tür şeyleri ister istemez normal olarak takan insanlar da neden taktıklarını ve verdikleri tepkiye göre kendilerini motive etmeli. Örneğin neden takıyorum çünkü "Şahsıma hakaret etti" verdiğim tepki nedir? "Üzüldüm" Ne yapmam gerekiyor? "Kaç defa daha uzuleceğim? Kaç defa daha bu tür bir olay daha yaşayacağım? Kaç defa daha aynı tepkileri verip kendime zarar vereceğim?" Evet verdiğim tepki sadece bana zarar veriyor. Bu durumu idrak edene kadar, şu soruları iyice kendime sorar ve derim ki. "Evet ben öyleyim." Onun pencerisinden bakıldığında ben öyle gözüküyorum. Peki ya başka pencerelerde nasıl görünüyorum. (Kendimden örnek) Ben çevremde ki bir çok insana yardımcı oluyorum. İnsanların uğraşmak istemedikleri işleri yapıyorum. Sonunda teşekkür alıyorum. Sonuç olarak mutluyum. Demek ki sorun bende değil o alay eden kişide...
biri ozellikle senle dalga geciyorsa surekli ustune geliyorsa zaten seni kiskaniyordur. kendisi kucuktur. ben oylesine gulerek haklisin ya diyorum sen supersin salla beni ben kimse degilim diyip geciyorum. ama bunu ozguvenli sekilde soyleyeceksinki dassak gectigini anlayacak. o zaman bozulur.
Öncelikle o tarz insanlara karşı fevri tepkiler verip yüksek perdeden sözler söylememek gerek nedeni ise fevri davranış ve yüksek perdeden sözler o tarz insanların yaptıklarından daha çok zevk almalarına neden olur. Yapılması gereken en önemli şey o tarz insanlardan uzak durmak ama uzak durma imkanına sahip değilsen tek başına durmak yerine kendine bir arkadaş grubu kurup veya bir arkadaş grubu içerisine dahil olup kendini grup içerisinde daha aktif gösterip özgüven arttırmak doğru bir adım olacaktır grup içerisinde ki iletişim dalga geçen o insana açık bir mesaj olacaktır zaten.
Alay eden insanları her zaman için aciz görmüşümdür. Çünkü bu tarz insanlar hayatta belirgin kalabilmek için kendilerinde güzel buldukları şeyleri ortaya koyabilmek için her daim insanların kötü taraflarını dillendirme gereksinimi duyarlar. Tek başlarına var olamayacak basit türden varlıklardır. Kişilik gelişimi tamamlanmamış, derecesi ne olursa olsun eğitimsiz.. Hayatta mutlu olmanın tek yolunun birtakım insanları mutsuz etmekten geçtiğini düşünen bir avuç Mal kafa.. Bir de diğer çerçeve var alay edilenler. İnsanız elbette takarız üzülürüz. Fakat bir gerçektir ki incindiğin yeri bilen defalarca oradan vurmaktan çekinmeyecektir. Güzel taraflarını A odaklanalım kendimizi sevmeye çalışalım. Dışarıdan bır insan gözüyle bakınca snormal şartlarda kendinize sergilediğini bu gaddar tavrı sergiler miydiniz bu insana sık sık sorun, hemde bir avuç asalak beyinsiz için, kimseye böyle fırsatlar vermeyin kendinizi çok sevin hepsi basit varlıklar
Takma, yok say gibi tavsiyelerin hepsi boş. bu tiplerin anladığı tek dil dayaktir üstesinden gelebiliyorsan bir güzel döv. gecmiste yaşadım ve ne yaparsam yapayım pesimi bırakmayan bir dengesiz kızı bir akşam bir güzel saç baş yoldum bir kaçta tekme attjm ve ancak sustu. hatta bana yanaşmaya arkadaşlık kurmaya çabaladı tabi boşa
Küçükken bir çocuk ikide bir benimle uğraşırdi saçımı ikili baglardim at falan derdi , taç takardim iyy iğrenç diye bağırirdi sınıfta bir kere ileri gidip kalemimi fırlatıp kırmıştı sonra onun kafasından aşağıya su dökmüştüm hoca geldi ikimize de kızdı sonra öğrendim ki bu bana aşıkmis. Çocukken temizdi kavgalar dalgalar büyüyünce de çıkmadı karşıma ama başkası ile dalga geçen insan görünce kulağına onunla alakalı eksik olduğu şeyi soyle susacaktir.
Kendini ön planda bulundurma arayışı baska birsey degil, dalga gecen kisilere dikkat edin zizden gerideyse eger , sizi cekemediginden ya da kıskandigindandir , size tavsiyem kimseyle kötü olmayin dunyasina girmeye ozen gosterin, sizi sorarlarsa yarin birgün yanlis imaj cizersiniz talipleriniz kismetleriniz kesilebilir
Onlar seninle dalga geçerken sen onlardan daha çok dalga geç kendinle onlar bir gülerken sen iki gül:) istedikleri ezmek acıtmak bu tavrın karşısında sana bunu yapamadıklarını farkettiklerinde sıradanlaşırsın onlar için artık keyif almazlar:)
Ben direk küfür ederim. Veya derim sen kimsin ya neyi basarip yasamissin hayatta şunu basarmisim de gel beni söv derim. Genelde kucumseyen insanlar hayatta boş beleş insanlar oluyo amaçsız millete saran hayattan beklentisi olmayan vb. Insanlar.
onlar zaten mahşer gününde kendileri aşağılanacak, yüz çevrilecek ve yüzleri üzerinde sürüklenerek getirileceklerdir mahşer alanına.. o yüzden sorun yok..
Oncelikle akıllarını küçümseme yoluna gidiyorum. Vay be benimle böylesi alay eden ilk ebleh sensin diyorum. Sonra bana laf sokmak için bu kadar uzun düşünmekten beynin yanmış yanık kokusu geliyor diyorum. Evde ayna var mı diyorum. Var deyince sakin bakma orada insana benzeyen bir öküz göreceksin diyorum
Bu tarz insanların çoğu düşük özgüvenlidir. Bu özgüven eksiliğinin sebebini bulup oraya oraya vurmalı. (Gerçi bunu yaparsan ondan çok farkın kalmaz ama olsun.:-))
Onlar yokmuş gibi davranıyodum gerçekten sinirleri bozuluyodu 🤣🤣🤣
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ciddiye almamak ve bunu sözlerle değil jest ve mimiklerle ifade etmek, Ciddiye alınmamayı pek çok kimse kabul edemez. Çünkü kendini çocuk gibi hissettirir
Sen eğer onlar gibi davranırsan onların seviyesine düşersin o yüzden zor olsa da takmamayı dene ve eminim bir zamandan sonra senin takmadığını görüp vazgeçecekler ama biraz sabırlı olman gerek...
En İyi Cevaplar