Hani bazen oluyor ya başkaları bize bir söz söylüyor ve o söyledikleri o söze kafamızı takıyoruz. Kendimizi üzüyoruz bize o lafı söyledi diye. Bak yine giyimime karıştı diye gibi. Başkalarının sözlerini kafamıza takmamak ve kendimizi özgür ve mutlu hissedebilmek için ne yapmalıyız? Nasıl kafaya takmamayı öğrenebiliriz?
Başkalarının laflarına sözlerini kafaya takmamak için ne yapılmalıdır?
Derler ya milletin ağzı torba değil ki büzesin.. Hakaret kıvamında olmadıkça kafaya takmamak gerekir.. Ancak hakaret kıvamında olursa gereken yapılmalıdır..
2
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Amcacım sana birşey sormak istiyorum. Ailemizin bize karıştıkları yorum yaptıkları zaman. Onlara karşı nasıl davranmalıyız? Ailemizi nasıl kafaya takmamayı sizce nasıl doğru bir şekilde öğrenebiliriz sizce?
yetişme tarzları ne ise onu değiştirmeleri zordur bunu bil.. Mümkün mertebe onların huyuna gitmek gerekir. Bir baba veya anne sözlerini kötlük içi değil evladının iyiliği için söyler ancak kalp kırdığını fark edemez..
Rica ederim. Ben mekanı cennet olsun nur içinde yatsın harika bir üvey baba ile büyüdüm.. Bana hep hikaye anlatırdı önmü görmem için bir kere kızgın yüzle bakmadı asla.. Subay çıktığımda bana verdiği öğüt''Oğlum kimse rütnbelerine saygı göstermesin saygıyı şahsına göstersinler o zmaan başarılı olursun.''demişti..
Ben de eskiden çok takıntılıydım bu konuda şu an hiç takmıyorum ögrendim ki kendime zarar veriyorum o andan sonra yeni bir hayat başladı benim için mesela en sevdiğim biri ile bir konuda tartıştım en fazla benim için o konu üzerine düşünmek 10 dk dır daha sonrasında öyle bir anı yok çünkü benim canımı acıtan şey en sevdiğimde olsa onun canını acıtmadığını anladım. bena bu hayat çok şey ögretti en yakınına dahi güvenmemeyi. Çünkü bu hayatta herkes ne yaşarsa bir başına yaşıyor. Kimse ortak olmak istemiyor o halde ben neden takayım ki.
Şahsen bu tarz durumlarda bana bu baskıyı dayatan kişiye direkt olarak şunu söylüyorum ; Benım hayatım benım secımlerım, başka bir insana veya herhangi birşeye zarar vermediğim sürece geldiğim bu hayatta herşeyi yapma özgürlüğüne sahibim. Kendim de hatırlamış oluyorum iyi hissettiriyor. Denemelisin 😊👍
Gamsız kedersiz kelimesi çoğu insan için malesef olamıyor. Bir laf bir bakış bir hareket bize o kadar dokunuyor ki cevapsız kalamıyoruz. Ben özel ve iş hayatımda konuştuğum ve görüştüğüm insanları seçerek yaşamıma devam ediyorum. Seçim yaptıklarım bana bu gibi sorunlar yaratmıyor sizlerede doğru insanları tavsiye ederim.
Kendini o insan yerine koy milleti eleştrsen sen nasıl bir insan olursun mesela herkesin gözünde senin onu gördüğün gbi itici olursun demi ve sen böyle değilsin bunu düşün kendine güven hatta fazlasıyla kendine güven ne giyersem ne yaparsam ben yaptığımın giydiğimin arkasındayım de işte böyle olduğun zaman takmamayı öğrenceksin 👋😎
benim mantik makul gbi aslinda misalen , sokaktaki dilenci -ewsiz insanlar - elit takilanlar -waroşlar hepsinin kendine has yaşamı kendine has tarzı war ... banada çok waroş giyiniyorsn diyorlar . ama hayat bnim şekil benim sanane diyor bozuyorm. tawsiye edilir 🙄
Karakterine islemis oluyor bikere sadece zamanla alisiyosun ben antidepresan kullaniyorum kisa surede soylendikten sonra gidiyor umursamaz ol demekle olmuyor yinede hayata bir kere geldin yaptigin hatalar veya kendince dogru olan davranisi sen yaptin pismanlik yok eglenmeye devam
Umursamaz olunmalıdır kesinlikle. Ben sadece değer verdiğim nadir insanların benim hakkımdaki fikirlerini yine kendi akıl süzgecimden geçirerek karar veririm ama diğer insanlar benim hayatım hakkında benim için geçerli olan hiç bir yorum yapamazlar.
Herkesin farklı giyimi farklı kültürü var. Sen beğeniyorsan giydiğini sorun yok sen mutluysan da sorun yok bir sürü insan var hepsine kendini beğendiremezsin o yüzden umursama. Başkasının ne dediğini önemli değil her konuda böyle kendi bildiğinden kendi zevkinden tarzından şaşma.
Meyve veren ağaç taşlanır sana söz söyleyen varsa bilki senin başarından dolayıdır çünkü aynısını bende yaşıyorum tam aksine sevinmek lazım için deki ohüznü bastırmak için osese kulak vermemek doğaya kaçmak yeşimlerin içinde kaybolmak su kenarına gidip suyun sesini dinlemek sırt üstü uzanıp kendini olukça esen rüzgara bırakmak vücudu kasmasan gözlerini kapat ve başarılarını düşünmek
Umursamaz ve gamsız ol o ana bak geçmişi geleceği düşünme o anı yasa ayrıca ne bileyim eğlencene ve eglenmene bak ben böyle yapıyorum genelde çok umursamazsın çok gamsizsin diye şeyler duyuyorum
Zamanında ben de çok takardım takıntılık vardı, ki baktım birtek bana değil herkese böyle bu insanlar neyse boşver nasıl olsa sadece bana değiller diye aldırış etmiyorum
Ailemi kafaya takmiyoruum çünkü yaşantım dan onlarda memnun, kötü çevrem de yok 21 yaşında insanım ailem 17 yaşımdan beri karışmıyor onlara göre de hareket ettiğim için sorun yok ailemden yana da !
aynaya baktığında mutlu musun sana yakıştığını hissediyormusun tamam bu önemli... başkalarından cok kendini önemsediğide onlarin düşüncesi diye bir sey olmuyor hayatında
Düşünmemeye çalış diyorsunuz ama napalım arkadaşlar kafamızı mı koparalım? Herkesin yapısı farklı // bundan kurtulmak için ya psikoloğa gider ilaç kullanabilirsin , ya terapiste gidebilirsin ya da kendi kendine mutlu olma yolları arayabilirsin, olmadı hayatın boyunca bunlara takılarak yaşarsın, ki ben bu yolu seçtim, inanılmaz iğrenç bir hayatım var, sokaktaki insanlari bile kafama takar oldum. Biri beni eleştirince aşırı üzülüyorum. Aslında umursamamk gerekir ama elimde değil 🙄🙄napıcaz biz...
Onun da pis ozelligini dusunup o kim ki bana bunu diyor yani bir nevi küçük insanlar konusur büyük insanlar konuşur buna göre hareket et ya da demekki beni kıskanıyor cekemiyor diye dusunebilirsin
Ben hiç takmıyorum başkalarınin sözleri beni ilgilendirmiyor ben hayatıma bakarım sonuçta başkalarınınn sözüne bakıp hayatıma yön veremem hayatıma müdahale ettirmem
Vurdumduymaz olmak gerek ben öyle yapıyorum herkesin lafını ciddiyede alma bana YouTubeda binlerce küfür yazıldı ama ben ayda 9 milyon izlenerek bunu başardım yani kısacası takma
İçinde yaşadığımız galaksi ve galaksi toplulukları , hepsini biraraya getirdiğinizde karşındaki vel lafı çok küçük kalıyor. "LAF'A BAKARIM LAF MI DİYE, BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE"
En İyi Cevaplar