Ne sebeple öğrenmedikleriyle alakalı bence. Bir kadın temizlik-yemek yapmamışsa ve bunun sebebi prenses gibi yetiştirilmesi, elini asla taşın altına koymaması ise gözümde çok değeri yoktur. Fakat işi gücü sağlam, kariyerine odaklı bir kadın olduğu için bu işlerle uğraşamayan kadın da en iyi yemek yapana bin basar. Bunlardan harici olarak yemek ve temizlik yapmak asla ve asla beyin ameliyatı değildir. Her kişi yapabilir. Bunun yetenekle hiçbir alakası yok. Ev hanımlarının başka hiçbir özellikleri olmadığı için için yemek ve temizliği "yetenek" olarak yansıtması durumu da bir o kadar acınası.
Yemek yapmayı bilmiyorum diyerek sevimli olduğunu düşünen kız, prensesler gibi büyüdüm ben baba evinde, şımarığım sizin gibi hizmet etmeye gelmedim bu dünyaya edalarında alttan mesaj veriyor... Bilen kız da; daha ağırbaşlı, misafir ağırlayabilecek kapasitede, ekabir tavırlara bürünüp o şımarıklardan hiç haz etmeyen ben daha olgunum edalarında dolanan kızdır.
Ben de bilmiyordum ne ev işi, ne yemek yapmayı ama sonradan öğrendim şimdi olgun edalarında gezenler elime su bile dökemez.. Çocuk ruhum da hala aynı enerjisinde gidiyor :)
Temizlik yapmayı bilen kız kendi evindeki işleride yapan ya da yardımcı olan kızdır diğeri ise muhtemelen prenses yetiştirilmiştir. E temizlik yapmak kolay değildir tek yaşamış birisi olarak söylüyorum. Temizlik yapan kız bir çok şeyden emindir evinin her alanında kadını olabilir tabiki erkekde biraz yardımcı olmalı. Ama benim tercihim temizlik yapmayı bilen kızdan yana o lavaboya el sokma olayı o çok karizmatik cesaret isteyen bir hareket diye düşünüyorum😂Ben oyumu temizlik bilen kızlardan yana kullanıyorum.
Genel olarak bakış şu. Güzel mi makyaj seviyor mu bu kiz ev mev geçindiremez. cocugunu bile başkası büyütür. Gözü yükseklerde olup o yükseklik kredi kartiyla limitlendirilebilir. Ihanet vb hastalikları pırlanta vb maddi degeri yüksek seylerle bertaraf edebilir
. Diğer kiz oturaklı olup guzellikte çok olduğu gibi görünmeye dikkat eder. avoni tv de görür. Beklentisi karşılıklı sevgi saygidan oluşur. Ihaneti sevmez.
Temizlik var temizlik var. Mesela benim ablam temizlik hastası elinden toz bezi hiç düşmez. Sağlığına zarar veriyor. Bazıları ise çok pasaklı insan o tür insanların evine gitmek istemiyor. İkisinden birini tercih etsem temizlik yapmayı bilen kız makuldur.
Bence bu soru buram buram cinsiyet ayrımcılığı kokuyor. Kızlar yemek yapmayı ya da temizlik yapmayı bilmek zorunda değildir. İster bilir ister bilmez ve bu kimseyi ilgilendirmez. Hoşuna gitmeyende yoluna bakar arkadaşım. Bence bunlar bilinmesi lazımsa bile sadece kızlara has birşey olmamalı. Erkekler yemek yapmaz temizlik yapmaz diye bir kaide mi var. Örneğin evli bir erkek karısına yemekte temizlikte paşa paşa yardım edecek. Tabi kadın bunu istemiyorsa durum farklı.
Zaten sırf bu zihniyet yüzünden erkekler eve para getirsin, kadınlar yemek yapsın, temizlik yapsın, çocuğa baksın diye diye başarılı, geleceği parlak kadınlarımız varsa bile önüne set çektiler. Erkekte kadında çalışacak yemekte yapacak temizlikte yapacak. Herkes eşit olacak. O kadar!
Ya gerçekten ne kadar güzel konuştun. Bu gün sevgilimin evine gittim ve temizlik yaptım o tek yaşıyor. Bı baktım oda supurgeyi almış evi supuruyor çok hoşuma gitti. evi supurmesi izerimden koca bı yükü kaldirmadi ama bana yardım etmek isteyisi çok güzeldi. Sen kadinsin yapacaksin kafasinda degildi. Aynı senin şu düşüncen gibi
Ben ailemle yaşıyorum. Onlar temizlik yapmaya başladığı zaman ben yardımcı oluyorum. Temizlik yaparken onların yapamadığı şeyler oluyor. Mesela yükseklik korkusu olduğu için camları ben siliyorum. Evi süpürürken koltukları kaldıramadıkları için ben kaldırıyorum. Ağır taşınması gereken şeyleri ben taşıyorum. Ev alışverişlerini sadece bayanlar yapar diye birşey yok ben yapıyorum. Hasta olduklarında temizliği ben yapıyorum. Yemek yapmayı bilmem ama hiç yoktan onlar için bir çorba yapabiliyorum. Bunlar sadece birkaç örnekten ibaret. Erkeklere sözüm şu ki; bir kadın temizlik yaparken hiç ağır işlerle uğraşmıyor gibi bir kanıya kapılmasınlar. Onların da yapamadıkları ve yapmakta zorlandıkları çok şey var. Erkeklik çalışıp para kazanmak değil sadece. Eve gelip ben yorgunum deyip ayaklarını uzatıp bana çay getir demekte değil. Unutmayın ki bundan 💯 yıl önce ülkemiz işgal altındayken o mermileri mühimmatları bizim kadınlarımız taşıyordu. Onlar asla bu erkek işi ben yapamam demediler!
Artacağını zannetmiyorum ben, yorumlara bakar mısın? Hele bazı hemcinslerimin görüşleri daha da vahim. Toplumda kadın ve erkeğe tayin edilen davranış ve tutumlara göre yaşamak zorunda değiliz. Kadın ev işi yapar, erkek çalışır diye kesin bir şey yok, tam tersi de olabilir. Ayrıca erkek ev işi yapiyor, çocuğa bakıyor diye kılıbık olmaz. Önce bunca yanlış algının yıkılması lazım fakat ataerkil bir düzenimiz var maalesef ki ve artık tabularımızın içinde yüzer olmuşuz. Yorumlardan da görüleceği üzere cinsiyet ayrımı devam ediyor ve korkarım ki devam edecek😏
Haklısın sana kesinlikle katılıyorum. Bizim toplum ataerkil bir temel üzerine kurulu olduğu için böyle şeyler oldukça kalıplaşmış bir durumda. Yinede umudu kaybetmemek lazım. Gün gelir bir mucize yaşanır. Kılıbık konusuna gelince. Eğer bir erkek yemek yapıyor diye kılıbık oluyorsa Arda Türkmen 1 numaralı kılıbıktır o zaman 😀
@Prosatiri erkek eve para getirsin, kadınlar yemek yapsın, temizlik yapsın, çocuğa baksın diye geleceği parlak kadınların önüne set çekiyorlar" lafına katılmıyorum. Doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum. Erkeğin işi çalışıp para kazanıp ailesini geçindirmesidir. Bir kadın varsayalım... çalışıyor erkekle aynı işi yapıyor. Yoruluyor, akşama ne yapsam düşüncesi bile insanı yoruyorken o çalışan bayan yemeğini yapıyor, çocuğuna bakıyor, hadi temizlik demiyorum çalıştığı için ( eve çalışan alıyordur) erkek yardım eder kısmına da değinmiyorum. Kadın çalışsın etsin, para kazansın eve katkısı olsun temizliği beraber yaparız diye düşünen erkekler, yalapşap iş yapıyor. Köşe bucak temizlik yapanını görmedim. Kadın da erkekte çalışıp "beraber para kazanalım daha iyi yaşam standartlarına sahip olalım"düşüncesinde olanlar da lüx bir araba, lüx bir ev aldıklarında akıllarınca iyi bir yaşam standartına sahip oluyor ama o evi alabilmek için yıllarca çalışıyorsunuz, ama evinizde bütün gün hizmetli oluyor
o evin keyfini onlar güdüyor peki soruyorum siz aslında onlar için çalışmış olmuyor musunuz? üstelik çocuğunuzun annesine ihtiyacı varken, bakıcıların büyütmesi... kadınların okumasına karşı değilim ama çalışmasını doğru bulmuyorum vesselam.
Bir kadın vardı, kendisini yakinen tanırım "avrat dediğin yeri geldi mi gocasının ayağını da yıkayacak!" diyordu. Sayın hanımefendi bu tanıdığım kadın da sen de ve binlercesi de ne yazık ki kendinizi köleleştirmekten zerre irite duymayan ve kendi bakış açınızın darlığı içinde yaşayıp giderken nice insanları da olumsuz yönlendiren bilinçsiz kadınlarsınız. Yapmayın bunu! Azıcık gözünüzü açın ve dünyaya bakın.
@Minikedikükredi Sana uzun uzun bir cevap yazmayacağım. Bazen kısa ve öz cevaplar sayfalarca cevaba bedeldir. Eğer siz ve sizin zihniyetinizdeki insanlarla dolup taşsaydı bu ülke bir Fatma Aliye yetişmezdi bu ülkede, bir Halide Edip yetişmezdi. Sizin gibi düşünseydi herkes Kuruluş Savaşında kadınlar evinde temizlik yapar yemek yapar çocuğa bakardı ve ülkenin her yerinde Yunan, Fransız, İngiliz çocukları dolaşırdı. Annen Yunan baban İngiliz olurdu. Unutma ki 100 yıl önce ninelerimiz bacılarımız şöyle demediler; "eşim savaşsın ben evde işleri yapayım" demediler
ikisi farklı şeyler birisi ev işi, diğeri savaş durumu... Ülkemiz elden gidecek olsa oturup evde bulaşık yıkayacak halimiz yok. Peki bir tarihci olarak siz söyleyin, Savaşta kadınlarla erkekler aynı anda mı savaşmış? nene hatunlarımız savaştı ama bu şekilde savaştı önce erkekler savaşmış, arkasından kadınlar en son yaşlılar ve çocuklar.
@minikedikükredi bak ben subay olmak ve ordan yükselmek isteyen bir kızım ben o meslekten eve dönünce kocama tek taraflı hizmet etmem mesela o zaman ev işi yapacak meslekler listeni çıkar ona göre uyalım gerçi sen bu zihniyetle dersin ki şimdi kadından subay olmaz.
@kubra2105 subay olabilirsiniz. İş yapmak istemeyebilirsiniz, hizmetçi de alabilirsiniz yok hizmetçi istemiyorum biz işimizi beraber yapalım derseniz öyle de yapabilirsiniz ama erkekler yapmaz, yapmak istemez. Yapsa da yapamaz ! bilmem anlatabiliyor muyum. Bunların iki güzel lafına kanıyorsunuz onu diyorum.
@gnegng Hanımefendi bir kadının çalışmayıp evde kendi işini yapması kölelik değildir. Ki ben kendimi ezdirecek, köle gibi kullandırtacak bir insan hiç değilim. Asıl siz sizin gibiler olaya at gözlüğüyle bakıyor. Erkeklerin yaparım dediğine inanıyor ve maalesef ki sonu hüsranla sonuçlanabiliyor. Onların 2 güzel lafına kanıpta hayaller kuruyoruyırsunuz asıl gözünü açması gereken sizlersiniz
@Minikedikükredi İki güzel lafına kanıyorsunuz derken? Kusura bakma ama ben kimseye güzel laf etmeye çalışmadım ve doğru olanı söylemeye çalıştım. Kimseyi kandırmak gibi bir niyetim de yok. Ayrıca buradaki insanlar kanacak kadar aptallar mı? Yani sen bu insanlara salak aptal mı diyorsun. Sana ne kadar laf desek boş. Ne demişler katranı kaynatsan olur mu şeker.
Beyefendi ben sizin kandırdığınızı iddia etmedim. Yapıyorsanız da yapabiliyorsanız da helal olsun derim. Keşke her erkek öyle olabilse ama kazın ayağı öyle değil. Kadınlara sende çalış beraber kazanıp ev, araba alalım ev işlerini de beraber yaparız deyip yalapşap iş yapanlar kadınları kullanıyor. Bunu belirtmek istedim.
@minikedikükredi evet eğer senin gibi düşünürsem tanışma aşamasında bana bunu söylemez evlenince yapmaz herşeyi bana yaptırır evet. Ama düşüncelerimin arkasında olduğum müddetçe kalkıp beraber her işin altından kalkacağız dediğimizde beraber yaparım onla merak etme. Kimsenin güzel lafına kanacak değilim biri bizim için güzel şeyler söylüyor destek veriyoruz, o kişiye yazıp ya ne kadar tatlısın keşke benim olsan demiyoruz 😂
@kubra2105 falanca şahıs çok güzel konuşuyor, dikkat edin sizi kandırıyor, sizde ona kanıyorsunuz, demiyorum. Ben burada sadece bir şahısa yüklenmedim, genel olarak erkeklerin durumundan bahsettim. iyi günler.
Aman gençler herkes kendi hayatında kendi düşünceleri ile yaşayacak biz var olduğumuz sürecede bunun saçmalıktan ibaret olduğunu savunacağız, umarım ezilmek isteyen ezilir, direnen de kazanır.
Hanımefendi bu ataerkil düzen erkeklerin çoğunun işine geliyor zaten. "Iki güzel lafa kanıyorsunuz, onların bu işlere yardım edecegini mi sanıyorsunuz?" demişsiniz. Kanmıyorum hanimefendi. Erkeklerin çoğunluğunun bu zihniyette olduğunun ve bu durumu kullandığının da gayet farkındayım fakat kullanılmayı kabul etmiyoruz biz. Olayı çarpıtmayın lütfen. Siz kendinizi mutfağa kapatıyor ve hayatınızı yalnız kocanıza, çocuklarınıza göre şekillendiriyor ve kendinizi geliştirmek adına hiçbir özveride bulunmuyorsanız, üstelik te ekonomik özgürlüğünü elde etmeye çalışan kadınlar uzerinde yanlış algı yaratıyorsanız evet siz düşünceleriniz bakımından kölesiniz. Şunu da unutmayın ki, köle zihniyetli insan köle zihniyetli çocuk yetiştirir.
kullanılmayı hicbirimiz kabul etmeyiz. Kimse istemez bunu, sırf bu yüzden yazdım bu kadar şeyi ama söylediklerimi de idrak edemediyseniz diyecek sözüm yok. Kendimi mutfağa kapatıyor olabilirim. Hayatımı eşime, çocuklarıma göre şekillendiriyor da olabilirim. Onların iyiliği için birçok şeyden feragat da edebilirim. Ta ki bana emir kipiyle konuşmayana kadar. Bu kölelik değildir, Sevdiği insana değer vermedir. Tabi bunu geri kalmış molozlar anlamaz. Ayrıca siz benim kendimi geliştirmek için hicbir özveride bulunmadığımı nerden çıkardınız? "ekonomik özgürlük"diye ne güzel de söylediniz. Ekonomik özgürlük demek kadının erkeğin eline mahkum kalmaması mıdır? siz para için mi okuyorsunuz? kendinize soruyor musunuz , yaptığım işi severek yapıyor muyum diye, vatanıma milletime faydalı olmak için çalışıyorum diye?
Ekonomik özgürlük kimsenin kimsenin eline mahkum olmamasıdır, kadının ekonomik özgürlüğü kendi elinde olmalı, ay sonu/başı yaptığı harcamalarını kendi iradesi ile yapmasıdır. Bir evlilik hayatı sürüyorsa bunu eşiyle ortak yapmalı ki gene kendisine ayırdığı miktar olacaktır. Kısaca evet eşinin elini gözlememesi, aldıklarının hesabını vermemesidir. Vatana millete hayırlı olma konusunda da kadın okumalı ama çalışmamalı diyen birine göre daha hayırlı olduğumu düşünüyorum. Ki sağlıkçı olup da subay olmak isteyen biri de sanmıyorum parasına muhtaç kalsın, sanırım (!) içinde vardır birşeyler vatan sevgisi gibi.
@kubra2105 @kubra2105 ben kadın okumalı ama çalışmamalı da demedim :) neyse siz beni anlamıyorsunuz daha fazla dil döküpte kendimi yormayacağım. Erkeğin eline muhtaç kalmayın, kimse de kalmasın ama ekonomik özgürlük demek bu demek değildir. Kadınların okumasına da çalışmasına karşı değilim şahsen çocuğum. vatana millete faydası olmadıktan sonra okumasın! sırf para için kariyer için olmasın ! "Ne yaparsan en iyisini yap"felsefesine göre hareket eden bir insanım. Bir kadın hem ev işlerinde mükemmel, hem iş dünyasında mükemmel olması aynı anda çok zor. Bunu yürütebilen varsa da helal olsun der alnından öperimm de yoktur yani öyle biri sanmam.
"Kadınların okumasına karşı değilim ama çalışmasını doğru bulmuyorum " dediniz şimdi de "Kadınların okumasına da çalışmasına da karşı değilim" diyorsunuz bilmiyorum biraz daha konuşursak sizi ikna ederiz gibi 😄
Sevdiğim insana öyle değer veririm ki; onun gözlerinin içine bakarak dize dize şiir yazarım, onun için onu anlatan şarkılar yazar, okurum. Hasta olsa iyileşene kadar gerekeni yapar, başında beklerim. Bu, değer hususunda hiç konuşmayalım, çünkü siz cidden durumu çarpıtıyorsunuz. Ayrıca umarım bizim gibi birçok 'geri kalmış molozlar' çoğalır bu memlekette (?) :) Sadece şunu söyleyip düşüncelerinizle başbaşa bırakmak istiyorum sizi. Evli olduğunuzu farzederek, bir gün şiddetli geçimsizlik nedeniyle velev ki eşinizden boşanmak durumunda kaldınız. Ne yapmayı düşünürsünüz? Hayat müşterek... "Ailemin yanına giderim" diyeceksiniz muhtemelen. Olayın hukuki ve toplumsal boyutlarına hiç girmeyeceğim. Bu konuyu daha da uzatmayacağım. Evet ekonomik özgürlükten bahsediyorum. Ekonomik özgürlük demek bireyin ekonomik olarak gücünü elde etmesi demektir. Muhtaçlık vs. diyerek olaya duygusal mânâ katmaya gerek yok.
@kubra2105 çalışan bir bayan olup, işleri de erkekle berber yaparız diyen kadınlar için konuştum. Evet bu ve bu düşüncede olan insanlar ekonomik özgürlükleri için okuyabilirler ama çalışmalarını doğru bulmuyorum
Ben ilerde daha mutlu ve kaliteli bir hayat yaşamak için okuyorum ve yapacağım işlerle de vatanima faydalı olmayı umuyorum. Atatürk diyor ki: "İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı göklere yükselebilsin?” Ve yine diyor ki: “Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir.” Iyi geceler.
Temizlik ve yemek yapmayı bilen kız konuşma sohbet esnasında " ay ben onun içine biber de yapıyorum, camı silme suyuna aspiriks iyi oluyor" der ama bilmeyen kız " ay ne yemeği temizliği canım instagram daki fotoğraflarımı gördünüz mü en az 50 beğeni alıyor " der
Hiç kimse ev işi yapmayı annesinin karnında öğrenmiyor. Bilmemek gayet normal bir şey. Ama ev işini sanki kadının sorumluluğunda olan bir şeymiş gibi lanse etmek cinsiyetçilikten başka bir şey değildir. Kadın ya da erkek, her insan kendi yaşamının sorumluluğunu almayı öğrenmelidir.
Yani açıkçası herkes yemek yapacak diye bir şey yok ama sanırım yapanları veya bu konuda becerikli olanları sanki ev kızı ev hanımı modunda gördükleri için “ay ben yemek yapamamm, yumurta bile kıramam” şeklinde konuşmaları onları gıcıklaştırıyor. Soruya gelecek olursak herkes bir şekilde karnını doyuruyor bu şekilde ayrıştırmak doğru değil. Ama tabiki yemek yapabilmek güzel yemekler yapabilmek yetenek ben kendimce çok başarılı buluyorum.
bence herkesin ilgi alanları farklı kimi sever kimi sevmez ne yazık ki kültürümüzde kız yemek yapsın temizlik yapsın anlayışı var kimse kızının bir şampiyon ya da başarılı bir doçent olmasını istemiyor buna benzer durum erkeklerde de var onlarda tam tersi çalışsın eve ekmek getirsin düşüncesi var kimileri ev işi yapmak ister yapınca yadırganır maalesef durum bu
Yemek yapmayi ve temizlik yapmayi bilmiyen kizlar bana cok gario geliyor anlam veremiyorum bende yemek yapmayi bilmiyordum ama ogrenilebiliyor insanda heves olucak oda yoksa diycek biseyim yok temizlige zaten anlam veremem üsengec insandan nefret ederim pis insandanda
Saçmalık bir İNSANIN bilmesi gereken temizlik adabı var. İyi kötü herkesin bilmesi gerekir eğer kendini doyurabilecek kadar yemek yapabiliyorsa o yeterlidir. Kadın erkek diye sınıflandırmaya gerek yok temel ihtiyaçlar herkesin bilmesi gerekiyor
Bunlar öğrenelilebilir şeyler. Evi pis bir kızla evlenince sorun olmaz öğrenir ya da erkek yapar😁 ama karakteri pis birine ömrünü harcasan doğruluğu öğretemezsin. O yüzden çok şeyetmemek lazım 😁🤚🏻
Bilip bilmemesi kişinin kendisine kalmış. Bilmiyorsa o yapıda bir insan onu her türlü kabul eder. Bana gore bilsin karsimda ki bende biliyim birlikte herşeyin üstesinden geliriz.
Yemeği anladımda temizlik garip değil mi bir insan nasıl bilmez kendi odanı temizlemez misin mesela ya da ne bileyim su içeceğin bardağı yıkamayı falan
Bilmeyenler başkalarına yaptırmaya çalışıyor ama aslında kendi kendine yetebilmek adına yemek temizlik sorumluluğunu herkes üzerine almalı. Erkeklerde.
Aynı şekilde düşünmüyorum temizlik ve yemek konusunda geliştirmedim hiç kendimi bir ortamda bunun muhabbeti dönerken normal bir şekilde yatkın olmadığımı söylüyorum
Bilen üniversite okumaya gitse evde yaşasa kendi yemeğini yapar kendi temizliğini yapar sürekli makarna yapmak zorunda kalmaz her gün ayrı çeşit mis. Bilmeyen pislikten ölür açlıktan ölür 😊
Temizliği bilmeyen kız alışveriş yapıp , arkadaşlarıyla cafede buluşup dedikodu yaparken. Temizliği bilen kız evde annesine yardım ediyordur. Bulaşık yıkayıp ocağa yemek koyuyodur.
Bir önemi yok benim için biliyor ya da bilmiyor ben biliyorum bilmediğimiz şeyleri de öğreniriz birlikte önemli olan sadakat namus karakter diğerleri hallolacak şeyler...
Temizlik ve yemek yapmayı bilmeyen erkekle aynı sınıfa girer. Yaşamını sürdürmek için başkalarına ihtiyaç duyar, hatta yük olur. İyi değildir, hoş değildir.
Çok saçma soru. Çünkü toplumda bu hep kadına yöneltilir. Peki ben bir soru sorsam: temizlik ve yemek yapmayı bilen erkekle bilmeyen erkek analizi yapar mısınız?
Şu bilmeyenler ayyy ben bilmiyorum felann sanki çok iyi meziyetmiş gibi anlatıyorlar yani şu devirde iki yumurta kıramam diyen varsa kusura bakmayında s. laktır.
En İyi Cevaplar