Evet o yüzden Evrensel ahlak kuralları yok olamaz çünkü mekan ve zaman değiştikçe ilişkilerimiz değişir ilişkiler değiştikçe ahlaki normlarımız da değişir
En iyi ahlaki sistem tabiki İslam, kur'an ve peygamber efendimizin yaşantısıdır. Bunlara uyup yaşarsak ne mutlu bize ama uyumayıp yaşarsak vay halimize...
Ahlakın tanimini yapana gore degisir her kulturun her insanin ahlak cizgisi bir deegildir degisir
Empati 👍
Cevap
18Cevap
Bizim ve sizin kurallarımız diyebileceğimiz bir lüksümüz yok bizi bir damla su bir çiğnem etten insan şekline sokan ve yaradan yüce yaratıcının koyduğu kanun ve nizam geçerlidir o ki sonsuz kudret sahibi ve tüm evrenin de HAKİMİ dir
Kültür farklılıkları farklı ahlak anlayışları da getirir
sonuna kadar okudum ama kafam dolu tek kelime anlayamadım bugün sen beni maruz gör
Yok sorun değil. daha sonra yorum yaparsınız :)
arastirmami yapiyorsun boyle sorular cok arastirmaci kokuyor
Yok başkaları ne düşünüyoru merak ediyorum :)
Felsefeye ilgim var
:) kesinlikle
Aslında doğru diyorsun evrensel olarak kimse ahlak kurallarına doğru budur diyemez. Örneğin bir genç kız eskilerde erkek arkadaşı ile gezemezken şu an kimsenin umrunda değil 🤔
Doğruluğun kaynağı kalbin ve hislerin merkezindedir. kasitli olarak yapılmayan yanlışlar yanılgıdır. dogruyu keşfetmek once insan olmayı keşfetmekle başlar 👍
bilim nasıl ki sürekli kendini düzelterek yanlışlarını bularak gelişiyor ahlak da öyledir aslında sürekli gelişmesi gereken bir bilim dalıdır
En iyisi empati yaparak ahlak sistemi belirlenebilir. Bu yaptığım şeyi bana yapsalar kötü mü olurdu ne hissederdim? diye düşünerek belirlenebilir.
en iyi ve hatasız tek sistem vardır o da islam dinidir
ahlak İçten gelir İçinde ahlak olmayanın Dışında ahlak hıc yoktur
Aslında akşın yolu birdir tertemiz bir vicdanla dosdoğru insan olmak iyi insan olmak fikozofların karmaşık cümlelerini anlamaktan daha kolaydır yeterki isteyelim.
Başkalarının sınırlarını ihlal etmeden kendimi özgür kılabildiğim her durum veya davranış ahlaki değer bilincini oluşturur.
Şerii düzen olmadan mazlum hakkı alinmaz zülum birmez toplumlar feraha ulaşmaz
Sadece empati yaparak bunu anlayabiliriz
Din olmasığı her sistem
Senin anan bacın yok mu 😋
Kuranı sistem. Seriat gelmeli ahlak tan önce
İslam
Bilim ve sanattır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar