Yapmaz diyenler gelsin de engel listemi doldurayım. 😈
Erkek adam ev işi yapar. Karısına yardım eder.
Erkek adam ev işi falan yapmaz.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
eğer kadın çalışıyorsa Erkek'de Ev İşlerinde Yardım Etmek Zorunda
Ama Kadın Çalışmıyorsa Ev Hanımı ise adam çalışıyorsa kusra bakmasın yangel osman yok ama şöyle birşey olabilir çok gerikli konularda elbette yardım etmek zorunda ama dışarıdan bakıldıgınad erkekler işten gelir öküz gibi yatar gibi duruyor ama bilmyorlar o iş sürecince kaç kişinin ağız kokusuunu cekip eve gelip bir rahatlamak ister ama bu sefer birde bulaşıkmı yıkıyacak ancak Kendinizi Avutursunuz kızlar. Dediğim Gibi sadece çok yarım gerekli durumda yardım eder birde perde takar :)) .
şimdi bir evli çifti ele alalım adam işten geldi kadın yemek hazırladı , yemekler yendi , çay yapıldı içildi , sonra meyve veya tatlı yendi ve adam tv karşısına geçti kadın bulaşık çamaşır ütü filan işini bitirdi geldi kocasının yanına ama adamın uykusu geldi malum yarın şe gidecek gitti yatmaya :-) şimdi bunlar evlimi sevgiliyken daha çok vakit geçiriyodu bunlar :-) ama adam karısına yadım etseydi işler çabuk biter ve kaliteli geçirecekleri zaman ortadaya çıkardı :-)
bende yay burcuyum :-)
Ne mutlu 😊
sanada aralık 2 benim :-)
Erkek adam ev işi falan yapmaz mı? Eşinizle hayatınızı birleştirip bir evde ortak yaşıyorsanız üzgünüm ki iş dağılımı yapabilir veya eşinize yardım etmelisiniz. O zaman bekar evinize hizmetçi alın sevgili dostlarım evlenmeyin.
Sevgilim evinin her işini yapiyo günlük yemek bile yapiyo evlendiğimizde yine yapicam tabiki diyo kizla erkekle alakasi yok sevgilim çalişicaği gibi bende çalişicam yeri geldiğinde ev işlerini de birlikte yapicaz tabiki
Cevap
142Cevap
Eğer bir çatının altında ortak yaşam alanı varsa her birey bir şeylerden sorumludur.
Evlilik bunu gerektirir ve erkeğin yemek yapması , bulaşık yıkaması, yerleri süpürmesi ayıp birşey değil!.
Bunu bizim gençliğe empoze eden zihniyetten dolayı böyle oluyor.
Onlar ki o kadar erkekler ki erkeklikleri sadece kadına yetiyor.
erkek dedigin her durumda yapmalı alışkanlık haline getirmeli ben bekarım yemeğe davetine gitdigimde bile misafir oldugum halde sofradan kalkarken bikç tabak alırım mutfağa götürürüm evimde temizliğimi yaparım camları silerim wc banyo bol dejertanla yıkarım evi paspas etdikten sonra kurasıya kadar gezinem erkek evlendiginde eşi yemek yaparken o sofrayı hazırlamalı eşi temizlik yaparken öyle oturmak yok eşin oturma odasından sen mutfaktan başlıcan öyle işe gidipte işten gelipte yemek hazır mı hanım diyen erkeği itici görüyorum sevmiyorum
Benim babam yapmaz ancak dürüst olayım. Annem bizler için işinden gücünden sonra hem bizle hemde evle ilgileniyor. Onun o halini yorgunluğunu gördüğümden dolayı, hayat müsterek erkek adamda yapar. Eş her isi yapar erkek oturur mantığı yok. Babamlada bu konuda ara sıra atışırız ancak genellikle ben yardım yardım ederim.
Ulan ev isi de yaparim anama da yardim ederim babama da. gerekirse yaprak bile sararim. sevdigimi gozumden sakınır sacinin teline zarar verecek adamin alnini karislarim. tembelligin adini erkeklik koyanin da kafasina tüküreyim
Helal olsun
Ben de eşim de çalışıyoruz. Evin bütün işini eşime yıkmak haksızlık olur. Ben eşime her konuda yardım ederim. Evin kışlklarını ( turşu, salça vb.) yaparım. Yemeği daha çok ben yaparım. Sıhhi tesisat ve elektrik işleri ve tamiraar, boya, badana yaparım. Bunları ben eşim için yapmıyorum. Evim ve ailem için yapıyorum. Bunda utanılacak bir durum görenlere de ancak gülerim...
Eş = Hizmetçi demek değildir.
Eş, yoldaştır, dosttur, arkadaştır, huzur kaynağıdır. Tabi ki ev işlerinde de erkek yardım etmeli eşine.
Yapar çünkü erkek adam sorumluluk sahibidir erkek adam yardımseverdir annesine karısına yardım eder tertip düzen sağlar
Zaten peygamber efendimiz s. a. v bile kendi işlerini kendi görür eşine yardım ederdi o yüzden bu kilibiklik değil kalbi ılık olmak ve sünnettir
Erkek ev işi yapmalı yardımcı olmalı
Esimizi kole olarak almiyoruz..
Ben su an anneme yardim ediyorum her zaman..
Yanliz da yasadim zamaninda..
Bir tek utu olayini pek sevmiyorum..
Geri kalani seve seve yapiyorum..
Erkek yapmaz, ADAM yapar. (Yaptığım göndermeyi herkes anlamaz 🙃)
Yani güzel kullanım. Ne kadar ADAMlıkla BEŞİKTAŞ daha ÇOK uysada...
Ev işi cinsiyete yönelik olamaz. Ev hepimizin ortak yaşam alanı ve herkes bu alanın temizliğinden sorumludur. Bu sebeple ev temizliği ne medeni duruma ne de cinsiyete yönelik sınırlandırılmamalıdır.
Yapmaz. Yapılması dahil teklif edilemez.
Şaka bir yana erkek adam istendiğinde yapmaz. Karısının yorgun olduğunu görünce yardım eder.
Ütü yapmasın mesala erkekler. ya da cam falan silmesin. Erkekliği rezil etmesin. Ama yemek yapabilir mesala. odayı toplamaya yardım edebilir. Bulaşığa da.
Ölçüsü olmalı herşey gibi erkeğin bu konuda da
yapar tabii ki kadınlar da gündüz çalışıyor, bir de akşam gelip yemek yap, çocuklara bak, temizlik yap vs vs. her şey kadınların üzerine yıkılmamalı
Yaparım çünkü neden yapmayayım, evim temiz olsun isterim, karım yapmazsa ben yaparım, ben yapmazsam o yapar, gocunmam
Yapar tabi neden yapmasın ben tek yaşarken tuvaleti çamaşır suyuyla ovaliyodum 😂ovalıyorum ovaliyorum çıkmıyor
Ya her isi yapıyim ütü de yaparim lutfen perde astirtma annnnneee duy beni annne biktim ya 1.90 boyumuz var diye nedir bunlanet olsun ya
Yapmam Diyenler Boş Atmasınlar Herkes Yapacak Saygı Olmazsa Sevgi Olmaz Sevgi Olmazsa Zaten O İlişki Bitmiştir.
Eşine yardımcı olmaktan kimseye zarar gelmez aksine o eş kadını çok mutlu eder mutlu olan kadın da kocasını mutlu eder 😊
Yapar tabiki, ayıp değil sonuçta yeri gelecek kocamın kafasına eşarp bağlayıp mutfak önlüğü takıp toz aldırıcam.
Yapar, yapmalı da. Kendi sorumluluğunu alabilmek sadece ev dışında geçerli değil.
Yapar, yapmalı. Bayram öncesi çoğu temizliği ben yaptım evde. Annemi büyük dertten kurtardım 😄
Bekarız evde hem de anneme gittiğimde inada yardım ederim, bu engel için actiysan millete banada at zahmet olmasın :D
yapıyorum yapmaktanda utanmıyorum Annem her şeye yetişemiyor çünkü , ilerde eşimede edeceğim
erkek ev işi yapmalı, kadında oturup evde dizi izleyeceğine bir işte çalışmalı. müşterek hayatın tanımı bu'dur. daha rahat ve bol bir hayat yaşamak varken saçmasapan ideolojiler yüzünden aza tamah etmek saçmalıktır.
Erkek adam karısına yardım etmez. Erkek adam o işin yarısının kendisine düştüğünü bilir ve kendi işini başkasına yıkmadan yapar. Bu yardım olduğu takdirde erkek adama sen bir sürü kaçmak için açık kapı bırakmış olursun. Bu iş bölümü.
Keşke 20 yaşında şu kafada olsa kadınlar
Kadınlar yaşadığımız toplumun eksi getirisi olarak kendilerini erkeğe hiZmet etmekle mükellef olarak görüyorlar. Ama bu kadın iş gücü çıktıktan sonraki dönemde azalarak yok olması gerekiyordu. Ancak me var ki azalmadı kadınlar kendilerini hem evde çalıştırıyor. Hem de dışarıda. Eğer bu hayat müşterekse ve kadın kocasından maddi yükü almak için özveride bulunuyorsa bunu kadını kendine köle gören g. avatlar da yapmalı.
Dostum bana yazar misin sseninle bazi konularda konusmak istiyorum
Neden yapmasın, eşiyle yemek de yapar, bulasığa da yardım eder yapar yani. Erkek adamım ben höt yapmam ben deyip köşeye cekilmek mı erkeklik. O evde bir değil iki kişi yaşıyor sonuçta.
Yerine göre tabiki yapacak, eşine yardımcı olucak, kadın denilen varlık köle değildir hayat yolunu birlikte yürüyen çiftler birbirlerine herdaim destek olmalıdır.
Yapar neden yapmasın kadına da yazık değil mi bütün gün çalış gel evde çalış sonra
Yemek yapmayı çözemedim sadece. O hariç herşey gelir elimden 😊
geçen sarma sarmaya bile yardım ettim anneme djdjjd
Annem gibisin ha oda yapmayınca terlikliyodu mecbur şimdi bağımlılık oldu arada bir cam silmeyince yerleri viladalamayınca insan özlüyor😆 bir boşluğa düşüyor
erkeğin eşine evde yardım etmesi sünneti müekkededir. yani şefaate bile nail olabilirsin.
Yapar. Yaparım. Ev işi yaparım. Ütü yapıyorum. Yeri geliyor yemek yapıyorum. Bunlar sadece kadının işi değildir.
Bulaşık yıkarım perde asarim gerekirse banyo ve tuvalet temizlerim
Yapar yapmazsa sadece erkektir adam değil. Şaka bir yana yapsın bir zahmet
evde yan gelip yatıp git çalış eve para getir demeyi biliyorsunuz akşam eve yogun argın gelmiş adama benimle hiç ilgilenmiyorsun demeyi biliyorsunuz. adamlar robot değil sizin isteğiniz hiç bitmez ev işini de siz yapın bir zahmet
Ben kendi aileme pek yardım etmem ama benlik bir iş varsa yaparım yalan yok ama evlendiysen bu mecbur yapıcaksın yer süpülürcekse süpürcez perde takılcaksa takılcak biri iş yaparken bir digeri oturmaz tabi ailen gibi rahatlık beklenmez
ben yapıyorum, hemde 17 yaşımdan beri. Erkeklikle ne alakası var.
Bence yapar ne zaman ne olacağı belli olmaz kız erkek ayırmadan erkeklerinde bazı şeyleri bilmesi yapması gerekir
Kullandığınız bardakları temizlemeden tekrar kullanabilmek için buzluğa koyabilirsiniz, o soğukta bakteri vs üremiyor, koku da olmuyor haliyle.
Anneme bile yardim ederim, kendi evimide genelde kendim temizlerim, seceneklerden A sectim ama sen yinede beni engel listene dahil et
Niye yapmasın ki? Erkek adam olunca ev işi yapılmıyor mu? Bu arada ev işine yani hanımına yardım etmek sünettir.
Boşsa yapsın ama çalışıp geldi ise müsade etmem... Tatil günleri olur o zaman zevk için birlikte mutfağa gireriz.. hem yiyişir hem yeriz...
erkek adam ev isi yapmaz ya da kadin calisamaz bunlari birakin artik ya eli ayagi tutan herkes her isi yapabilir yapmali
Neden yapmayayım zorunlu 12 yaşında ev işlerine başlamam hayat felsefem oluverdi. Kimse benim peşimi toplamak zorunda değil..
Hayat arkadaşın olucak çünki o kişi hizmetcin değil
Tek kalırsa veya karşı tarafın sağlık sorunu varsa yapar tabii ki
Ben heer işimi kendim görüyorum niye olmasın ki sevdiceğimiz de can taşıyor kıymet bilelim dimi ama
Yapar ben hala yapıyorum. Hem mecburiyet hemde isteyerek severek.
‘Gerekirse’ yapar lafına ağır uyuzum. Her durumda yapacak.
yapmak zorunda yapmayan ya da yapmayacak olan yanimda dolasmasin
yapmayan erkek inşallah yoktur insan annesine eşine hatta babaannesine anneannesine yardım etmeli her daim
Erkeklik cinsiyetle, adamlık karakterle ilgili bir şeydir diyorum başka da yorumum yok :)
Karısina yardım etmez karısıyla birlikte yapar ortak yani...
Erkek adam ev işi yapar. Karısına yardım eder.. ama herkes aynı fikirde olmaya bilir.
yapar tabi hatta hamile eşine bulaşık yıkatan erkek adam değildir bana göre
Ben yapıyorum. Yemekte yapmayı seviyorum. Eğer ev işi yapmasaydım. Derdim yapmaz diye. Senin engellemen benim umrumda olmaz ama ruhen çöküntü yaşıyabilirsin bunu unutma.
Temizlik, yemek vs zaten insanı rahatlatan şeyler neden yapılmasın ki?
Lise bittiğinden beri aileden uzak yaşıyorum. O yüzden tüm ev islerini kendim yaparım.
Hayat müşterektir
Rasulullah sav bile eşine ev işlerinde yardım etmiştir.
Ben ederim şahsen kadın yuva kurar erkek yardım eder
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar