Ne güzel adamlar var, seven, özleyen bekleyen, şiir yazan, vazgeçmeyen, ihanet nedir bilmeyen, aşık olabilen... Ve bir de kadınlar var, Böylesi adamlara hiç denk gelmeyen...
Benim gibi olma sen... Başını yastığa koyunca dökülmesin mesela yürek yaşların, Fotoğraflarıma bakıp iç çekme sakın ardımdan, Ben'li hayaller kurma asla, Sırf ben seviyorum diye dinleme o şarkıları, şiirleri. Benim gibi şiirler yazma benden sonra, Hiç bir filmdeki karakteri benim yerime koyma, Bana benzetme kimseyi... Benim kullandığım şampuanı hiç kullanma mesela, Benim saçlarım gibi kokmasın saçların Ve kimsenin saçlarını benimkilere benzetip "Onun da saçlarında böyle beyazlar vardı." deme. Benim adımı hiç duymasın kulak zarların, Ve kimseye bana sarıldığın gibi sarılma, Ben'li cümleler kurup, beni başkalarına anlatma asla, Beni çok sevme! Zaten sevmiyormuşsun ya neyse.. İnsanın ciğeri yanıyor, kalbi kanıyor, Yürek yaşları dinmiyor. Sen asla benim gibi olma! Çünkü hiç bir gözyaşı bu yangını söndürmüyor...
Unutma! Bir gün kaldığın yerden başlayacaksın. Biri seni bulacak. . Önce korkacaksın eski acılara yakalanmaktan, biraz ürkeceksin. Ne kadar dirensen de nafile. İnsansın sonuçta seveceksin. Eski acılara bakıp da küsme sevdalara, gâvura kızıp daoruç bozulmaz. Sök at kafandan acaba'ları! Bir kemik aynı yerden iki defa kırılmaz. Artık kararmaz gecelerin. Bir daha yaşlar yaşlar akmaz gözünden. Sabahların gecikmez. Kim bilir ağladığın günlere gülersin. Bir defa öldün ya zamanında? Bir daha ölmezsin...
"Ağlamak için gözden yaş mı akmalı? Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı? Sevmek için güzele mi bakmalı? Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı? Hasret; özlenenden uzak mı kalmaktır? Özlenen yakındayken hicran duyulamaz mı? Hırsızlık; para, malmı çalmaktır? Saadet çalmak, hırsızlık olamaz mı? Solması için gülü dalından mı koparmalı? Pembe bir gonca iken gül dalında solmaz mı? Öldürmek için silah, hançer mı olmalı? Saçlar bağ, gözler silah, gülüş, kurşun olamaz mı? Ölmek için toprağa girmek mi lazım? Terkedilip unutulmak, bir başına bırakılmak ölmek sayılmaz mı?" VICTOR HUGO
Duygunun milliyeti yok..! İnsan samimi, iyi duygularıyla konuşsun Ne kadın, ne erkek, ne falanca millet sadece insandır, Gönlünden taşırdıkları mirası kalır, Asırlar da geçse anılır.
Çok ağır olunca tebessüm etmek bile zor geliyor insana. Olgunlaşılıyor mu? Hayır, zaten olgun olan biri icin bu katılaşmak demek.. daha sert daha soguk olmak demek
Hayat devam ettikçe olgunlaşma devam eder. Ancak düşüncenin verdiği soğukluk ya da katılık adı herneyse değerli bir soğukluk ve katılık İster miydim? Hayır. Ancak zamanla bende öyle olacağım gibi.. Kuş ölür sen uçuşunu hatırla mı derlerdi? :)
KEisnlikle acı çekmek gerekmez. Ancak ne yazık ki ben de dahil çoğumuz öğüt, nasihat ya da tecrübelerden faydalanmayı sevmiyoruz. İlla o dokunma denilen o soba borusuna dokunmam lazım.. O münasebetle acı çekerek olgunlaşma daha popüler.. Başkalarının deneyimlerinden ders çıkararak hayatına mutlu devam eden arkadaşlarımda var. Onlara hayranlığım her zaman devam edecektir.. Ama benim deneyimim onlarınkinden daha güzel. Ben soba borusuna dokundum, acısını tattım, biliyorum.
Ayrıca, olgunlaşmak zaten gelişme demektir, anlam vermek, bilmek, olmak.. Meyve gibi.. Meyve de olunca dökülür çürür ya da yenir. Biz de ölürüz.. Benziyoruz canlılar olarak değil mi?
Orhan veliye, nazıma, yusuf hayaloğlu'na da diş atmışlığım var şükür. Rahmetli stephan hawkin'de nasibini alanlardan. O yüzden her şeyden bir parça bilirim.
Niye kim olduğunu bilmiyosan asılınamaz diye bir notmu ekledin isminin adına zaten öyle bidedinki acaba trampla bir bağı var mı diyr düşünmedim değil yani 😎
Boş ver anlatıp tekrar kazmak istemiyorum içimdeki mezarı.. benim artık mutlu olmam çok zor... eskiden olsa vurduğum her taşı kırarım sanardim her dağı aşarım ama tıkandım aşamadm oyle bir engel çıktı ki
İnsan, sevdiğinin ondan, çok uzakta yaşamasına, değişmesine, büyümesine bile alışıyor. İnsan, kendi hayatının çalınıp gitmesine bile alışıyor. İnsan, kendi hayalini bir başkasının yaşamasına bile alışıyor. Zamanla insan her şeye alışıyor. Alışıyor. Ama unutamıyor…
Bilmiyorum ne o bırakıyor ne de ben sadece takip ediyoruz. Yıllar önce birbirimize açıalmadık hislerimizi anlatamadık yanyanayken hep platonik yaşadık yıllar sonra itiraf ettik çok geçti herşey için şimdi de ikimizde gölge olduk
Benden yaşı büyüktü onun kuzusuydum ben bir yatırıldı dizlerine çocuk gibi olurdum bazen kokusunu alıyorum parfüm yani sarhoş oluyorum iyi mi 😊efsaneydi ya
En İyi Cevaplar