Sokağa Çık Hayatını Yaşa! Asosyallikten Kurtulma Yolları

İlk bencemde eski bir asosyal olarak size içtenlikle her şeyini anlatacağım ve sıkıcı olmamaya çalışacağım.

Kendimizi kapatırız bir parantez içine, neden?
Sokağa Çık Hayatını Yaşa! Asosyallikten Kurtulma Yolları

Çünkü dışarısı çok sıkıcı, soğuk/sıcak, bilgisayar/televizyon eğlenceli falan filan değil mi? Hayır hayır yanlış aslında aslında bu parantez bizim hayatımızı sınırlıyor biz ekran başında kendimizi bütün dünyayı gezdiğimizi ve özgür olduğumuzu düşünüyorken aslında bizi bir kafese tıkıyor.

Bazen kendimizi yalnız hissediyoruz
Sokağa Çık Hayatını Yaşa! Asosyallikten Kurtulma Yolları

Her şeyden çabuk sıkılıyor, hiçbir şey bulamıyor bazen hiç anlamadığımız şeyleri izliyorken buluyoruz kendimizi ve gelecek kaygısına kapılıp sabahlara kadar oturuyoruz değil mi? Yalnız hissediyor bazen psikolojik sorunlara sahip oluyor çevrede garip hareketler var garip varlıklar var sanıyor ha insanlar bize bunun asosyal olduğumuz olduğunu söylediğinde de ukala ukala cevaplar veriyoruz.

Ama aslında dışarıda yapacak hiçbir şeyimiz yok(!)
Sokağa Çık Hayatını Yaşa! Asosyallikten Kurtulma Yolları

Hayır hayır biz kendimize böyle diyoruz aslında, sokakta bir sürü şey var yapacak, asosyallikten çıkıp biraz sokakta arkadaşlarla vakit geçirmeye başladığınızda hiç arkadaşınız yoksa bile illaki biriyle tanıdık biriyle falan samimi olur ve çabucak arkadaş edinirsiniz. Zaman geçirdikçe aslında hayatın düşündüğümüz kadar negatif değil bir o kadar da pozitif olduğunu anlarsınız.

Beynimizde binlerce fikir var ve biz kendimizi sınırlayarak hiç birini hayata geçiremiyoruz ne yazık ama değil mi?

Şimdi okudunuz bencemi gaza geldiniz çıktınız biraz arkadaş edinmeye başladınız ama hala biraz kalıntılarınız var .. :(

Dağa taşa tırmanın
Sokağa Çık Hayatını Yaşa! Asosyallikten Kurtulma Yolları

Arkadaşlarınız canlarından beziyor sizi çıkarmak için bunu olabildiğince aza indirgeyin sokağa çıkın yürüyün dağa taşa tırmanın ne bileyim hayatın tadını çıkarın. Hem böylece daha pozitif bir insan olduğunuzu göreceksiniz daha yeni bir bakış açısına sahip olacaksınız ve depresyona hiç denecek kadar az gireceksiniz.

Gelecek kaygınızdan da kurtulacaksınız zamanla hatta kendi şehrinizde gönüllü aktivitelere katılıp engellilere veya yardıma muhtaç insanlara yardım ederek kendinizi de mutlu edebilirsiniz!

Pozitif olun

Eskiden sadece bilgisayar başından tuvalet ve yemek için kalkar hiçbir işe yaramazdım daha sonra sokağa çıkmaya başlayınca o bırakmak istemediğim koltuğum ve sıcacık odamı değil de ne kadar soğuk olursa olsun üstü kapalı olmayan özgür dünyada istediğim yere gidip gezdikçe eve girmek istemedim. Sizler de dışarı çıkın pozitif olun insanlarla iletişime geçin yarın başınıza bir şey gelip ölmeyeceğiniz ne malum değil mi?

#ohmv

Sokağa Çık Hayatını Yaşa! Asosyallikten Kurtulma Yolları
Cevapla