Merhaba arkadaşlar.
Burada da sıkça karşılaştığım ve tepki gösterdiğim için hakarete, küfre, iftiraya maruz kaldığım bir konuyla alakalı bence kaleme aldım:
"Taciz"...

İlk önerim bayanlara...
Arkadaşlar bu benceyi yazmadan önce bir soru paylaşımı yaptım ve gelen yanıtlar içler acısıydı. Erkeklerin tacizci erkekleri savunduğunu, desteklediğini ve hatta "bu sitede ne işin var, milletle konuşma sen de" diyenlerini bile gördüm. Biliyorsunuz ki sokakta da durum bundan farklı değil.
Tacize sessiz kalsak "sen de istiyorsun demek" oluyor, sesimizi çıkarsak öyle giyindiğine/konuştuğuna göre senin de gönlün varmış demek" oluyor.
Buna "Dur!" demek yine bize düşüyor. Lütfen tacize maruz kaldığınız zaman susarak bu pisliğin önünü açmayın. Unutmayın ki bugün size yapan, yarın da cesaret bulup bir başkasına yapar.

Nerede, ne durumda olursanız olun tepkinizi sert bir şekilde göstermekten çekinmeyin. Sesinizi yükseltin, o kişiyi herkesin görmesini ve insanların arasında utanç verici duruma düşmesini sağlayın. Maalesef yasalarımız yeterli olmadığı için bu konuda caydırma görevi de bize düşüyor.
Biliyorum bu insanlarda utanç denen his gelişmiş olsaydı zaten yapmazlardı ama siz yine de elinizden geleni yapın. Belki bir kişi de olsa vazgeçmesini sağlayabilirsiniz.

Kalabalık ortamlarda yer istemekten çekinmeyin! Taciz artık kapımıza kadar dayanmış durumda. Her an her yerde bu tehlikeyle karşı karşıya olduğumuz kaçınılmaz bir gerçek. Bu yüzden toplu taşıma araçları, konser gibi insanlara açık olan yerlerde gereken önlemleri alın.
Etrafınızda çok sayıda erkek varsa ve az da olsa bir rahatsızlık hissettiyseniz hemen başka bir erkekten yer isteyin. Çekinmeyin. Eğer siz o an önlem almazsanız daha büyük bir sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz...

Çantanızı her an tutun, bu sayede kolunuzu açtığınız için etrafınızda daha fazla boşluk kalacak ve insanların size yaklaşmasını bir nebze de olsa engellemiş olacaksınız.

Son olarak hepinizden samimiyetle rica ediyorum; hiç kimsenin sizle iletişim kurarken sınırları aşmasına izin vermeyin. Sitede her an tanımadığımız insanlardan laubali bir yaklaşım görebiliyoruz. Buna engel olmak da yine bizim üstümüze düşüyor. İltifatın taciz boyutuna gelmesine izin vermeyin. Yeri gelince uyarın, varsın adınız "kezban" olsun. Kimsenin sizin özgürlüğünüzü kısıtlamaya hakkı yok.
Umarım söylediklerim az da olsa bir işe yarar...
Bu bence'yi yazarken iyi hazırlanmadım. Bu yüzden yazım hatası ve anlatım bozukluğu yapmış olabilirim.
Sürç-ü lisan ettiysem affola...
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar