Türkiye'de Kadın Olmanın Zorluklarından Sadece Birkaçı

Türkiye'de kadın olmak


Türkiye'de kadin olmanın zorluklarından sadece birkaçı.


Birçok zorlukla birlikte yaşamaya çalışıyor kadınlar bu ülkede. Ben sadece bir pencereden bakacağım, konuyu Görmenize yardımcı olacağım.


Az önce bir soru okudum. 21 yasında bir genç kız, evli iki çocuklu bir müsvettenin -resmen- oyuncağı olmuş nasıl kurtulabilirim diye soruyor. Üstelik aşık olmuş kızımız bu şahısa ve ilk birlikteliğini de bununla yaşamış. Adam tehditler savuruyor bana karşı çıkarsan seni öldürürüm diyor. Kızımız korkuyor ailesine söylemeye, savcılık polis falan da çözüm değil kendisine göre, ki haksız da sayılmaz.


Türkiye'de Kadın Olmanın Zorluklarından Sadece Birkaçı


Şahsın karısı da aramış kızı kocamdan uzak dur diyor, E oda haklı çocukları var ortada ayrılmayı boşanmayı zor görüyor korkuyor kocasına sahip çıkma derdinde.


Asıl konumuza gelelim, anlatmak istediğim şeylere...


Öncelikle okumaktan başlayalım, ülkemizde genel durum söz konusu olunca cahil kesim fazla, cahillik diz boyu desek yeridir aslında. Kız çocuğu okutulmaz, gerek yoktur, ihtiyacı olmayacaktır, zaten birine vereceklerdir gidecektir evinin kadını olacaktır. İstememelerinin bir nedeni de kız okuyunca haklarını bilecek olmasıdır herşeye boyun eğmeyecek olmasıdır. Kız okumaz ise doğru düzgün bir meslek sahibi de olmaz o olmayınca bahtına çıkan kocanın eline bakar bir durumda olur, bir sorun olduğunda boşanmaktan korkar, çekinir ama işi mesleği olursa korkacağı şey olmaz.
Yukarda bahsettiğim şahısın karısı muhtemelen böyle bir nedenden dolayı boşanmak istemiyordur.


Türkiye'de Kadın Olmanın Zorluklarından Sadece Birkaçı


İnsan ham süt emmış derler ya, ne olacağı hiç anlaşılmıyor bazısı, çok temiz çok iyi görünen insanlar bile bizi şaşkına uğratacak derecede farklı şekilde Karşımıza çıkabiliyor. Biri gelir birgün yanına seversin istersin inanırsın güvenirsin birşeyler paylaşırsın, seni onun eline düşürebilecek şeyler bile verirsin farkında olmadan, birde aşık olmuşsan vay haline.


Ayrılmak istediğinde tehdit edilirsin, eve kapatılırsın, şantaja maruz kalırsın, dayak yersin, hatta ve hatta öldürülürsün! Seni koruyacak olan devlettir esasında, başvurursun Şahsi alırlar iki gün nezarette tutup dışarıya salırlar, şahıs daha bir hınçla gelip Karşına dikilir hesap sorar, önce yaptığı zulmün daha fazlasını uygular. Koruma istersin üç beş gün durur birşey yok denir bırakılır, bırakıldığı gün alnının çatından vurulursun.


Türkiye'de kadın olmak zordur, ailene açamazsın konuyu, çekinirsin.


Çünkü ailen böyle şeylere çok ters bakar,belki sorununu çözerler ama rezil olursun gün yüzüne çıkamaz hale sokarlar seni davranışlarıyla, bakışlarıyla, tutumlarıyla.
Söylememek daha cazip gelir.


Ne ayrılabiliyorsun, ne birlikte olabiliyorsun, ne yaşayabiliyorsun, nede hayatına düzen verebiliyorsun. Şiddet ile şantaj ile zulüm ile herşeyi yapmak zorunda bırakılıyorsun.


Sonra da diyorlar ki özgürlükler ülkesi olduk, dünya sıralamasında bilmem kaçıncı seviyeye yükseldik, hayat şartları bakımından dünyada bilmem kaç ülkeyi geride bıraktık bla bla. Vallahi ben tekrar şu dünyaya gelecek olsam yine erkek olarak gelmek isterdim.


Allah yardımcıları olsun.

Türkiye'de Kadın Olmanın Zorluklarından Sadece Birkaçı
Cevapla