Kadının Adı Yoktur

Kadının adı yoktur


Bir kız bebek doğar. Anne mutludur. Baba her ne kadar ilk oğlu olsun istede, o minik ellere dayanamaz ve bebeğini sevmeye başlar. Bilinirki bu bir kız bebektir ve akrabalarına göstilebilecek bir çükü yoktur. Tam tersine kimsenin yanında altını açmayaya dikkat etmek gerekir.


Kadının Adı Yoktur


Yıllar geçer ve büyür bebek. Herşeyin pembe olanına ve barbie bebeklere odaklanır, mümkün olduğunca tencere takımı, ütü tarzı oyuncaklar alınır.


Kadının Adı Yoktur


Yıllar yılları kovalar, kızımız regl olur. Annesi pedini saklaması gerektiğini söyler. Erkeklerle çok arkadaşlık etmemesi anlatır. Mini etek yasağı başlar. Evden dışarı zar zor çıkmaktadır.


Kadının Adı Yoktur


Sonunda istenilen olmuş. Ev işi ve yemeğe yatkın, kendi tabirleriyle tertemiz bakire olarak evlendirirler kızlarını. Eşiyse tam aksine kadınlar üzerinde masterlıdır bakire kızımızın.


Kadının Adı Yoktur


Anne olmuştur. Kadın olmuştur artık. Tüm gününü temizlik, yemek, çocuk derken geçirip gidiyordur. Birde öğrenirki, eşi onu aldatıyormuş. Ailesine gider, ilk başta annesi sonra herkes; " O erkektir yapar, dön evine der." Ağlar isyan eder ama ne fayda. Tertemiz gittiği eşi budur. Dövsede sövsede erkektir yapar. Onun çocukları vardır ve nu çocukları yalnız kadın düşünmek zorundadır.


Kadının Adı Yoktur


Yaşadığı tüm acılarla buyur kadın, her gün biraz daha büyür. Kendi annesi gibi oda kızını evlendirir ve anneanne olur. Ama kendi annesinden bir farkı vardır. Kızının hep yanında yakınında olur.


Dönüp bakalım bir kadının hayatına. Kadın ya kızdır ya annedir ya da anneannedir. Hiçbir zaman kendisi olamaz. Hep birilerine bir yerlere aittir. Her zaman birileri için yaşar ve ömrünü adar. Kadın bundan ibarettir. Kadının adı yoktur.


Kadının Adı Yoktur
Cevapla