Herkes Yaşamayı Hak Eder!

Yıl 1492...


Amerika'da bir ırk yok edilmeye çok yaklaştı. Kızılderililer kendi ülkelerinde katledildiler.


Herkes Yaşamayı Hakeder!


Yıl 1700...


Amerika'da bir siyahi ailesine veda edemeden kişkenceyle öldürüldü. Hem de hayatının ve ölümünün bir değeri olmadan.


Yıl 1940...


Almanyada bir Yahudi sabahın ilk ışığını göremeden öldü.


Tek suçları doğmaktı... Renkleriydi... Irklarıydı... İnançlarıydı... Ve sadece yaşamak istemişlerdi.


Herkes Yaşamayı Hak Eder!


Ama yaşayamadılar. Öldüler. Onlara insan olarak yaklaşmadılar. Renk olarak yaklaştılar, ulus olarak yaklaştılar, ibadethane olarak yaklaştılar... Ve farklılıkları kabul etmeyip onları yok ettiler. İnsanlar izledi. Gördü. Ve sesini çıkarmadı. Çocukların çığlıkları gözyaşları arasında yok oldu bu insanlık. Ölen her insanla beraber insanlığımızı da gömdük sanırım.


Herkes Yaşamayı Hak Eder!


Neden? Neden farklılıkları yok ediyorsunuz? Neyden korkuyorsunuz? Coğrafya kaderdir. Neden insanları kaderleri yüzünden yargılıyorsunuz? Bizler ne zaman bu hale geldik? Ne zaman başkalarını bizden oldukları halde bize benzemedikleri için aslında aileleri için öldürdük.


Herkes Yaşamayı Hak Eder!


Yapmayın. Onların bizden tek farkı atalarının zulm görmüş olması. İnsanlara ölümü yakıştırmayın. Kimseye... Onlara bunu yapanlara bile. Çünkü ölüm kimseye yakışmaz. Çünkü herkes yaşamayı hak eder!

Herkes Yaşamayı Hak Eder!
Cevapla