Maruz Kaldığımız Subliminal Mesajlar

Maruz Kaldığımız Subliminal Mesajlar.



Subliminal mesajlar bilinçaltına yönelik genellikle cinsellik içeren, frekans, görüntü yoluyla kliplere, çizgi filmlere ve bir çok dizi filme yerleştirilen mesajlardır.


Bir diğer adı 25. Karedir.


İnsan kulağı belirli bir ses aralığındaki frekansları duyar. Bu nedenle daha alçak ve derin frekanslar ile bu mesajlar yerleştirilebilir.



Neden 25 Deniyor?


İnsan gözü bir anlık görüntüde 24 adet küçük kare görebilir.


Frame çizgi çizgi olan satırlar kareyi oluşturur ve kesilerek ortaya 25. Kare oluşturulabilir.


bir ses bana ne yapabilir ki? Demeyin.



Örnek olarak I Doser isimli program frekans ile vücuda ve zihne belirli etkiler yaratıyor.


200 dolara kadar fiyatı olan dozlar bile var, aralarında marijuana, lsd, alcohol, hands of god ve gate of hades örnek verilebilir.



Amaç Ne?


Reklamlara, çizgi filmlere, panolara koyulma nedeni insanı bağlaması. Genelde çocukları hedef alan bu saldırı hemen hemen her çizgi filmde vardır. Özellikle disney de bulunur.




Kim Buldu Böyle Bir Şeyi?


1900’lü yıllarda Knight Dunlap adında Amerikalı bir psikoloji profesörü gözbağcılık gösterisi yaparken bilinç gücüyle algılanmayan “hissedilemez gölgeler” kullandı ve aynı uzunluktaki 2 çizgiyi seyircilerin farklı ölçülerde algılamasını sağladı.


İşte bu şekilde. Bilinçaltını hedef alarak mesaj göndermeyi hedefleyen ve adına subliminal mesajlar denen bu tür reklamlar ilk kez 1950’li yıllarda Amerika’da ortaya çıktı.


Bunlara hepimiz farkında olmasak da denk geldik.
Tek isteğim çocuklarımız ve bizler bunlara maruz kalmayalım.
Saygılarımla.



Maruz Kaldığımız Subliminal Mesajlar
Cevapla