Sadece oda temizlemek istemiştim ama eşya kalabalığından dolayı fazlasıyla yoruldum. Yine de bir işe başlayınca bitirmeden duramıyorum. Senin temizlik rutinin nasıl gidiyor?
Temizlik yaparken hemen her yeri bitirip aradan çıkarmak mı istersin, kendine mola verip dinlenerek mi yaparsın?
Ben arada dinlenirim … çünkü sen kendini düşünmezsen kimse seni düşünmüyor … sen yarın yorgunluktan düşersen kimsenin umurunda olmazsın… ben dinelen dinlene yaparım herzsman. Ablam da senin gibi geçen tansiyonu düşmüş evdekilerin umurunda değil. Eniste yatmaya gitmiş çocuklarda aynı şekilde. Derim ona herzaman kendini düşün kimsenin umurunda değilsin görüyorum dedim
Temizlik deyince aklıma hep o iç huzur gelir, sadece evi değil, içimi de temizliyormuşum gibi hissederim. O yüzden başladım mı hızımı alamam, her yeri bir an önce bitirip ferahlamayı isterim. Mola vermek mi? Sanki bırakırsam o düzen dağılacakmış gibi gelir. O toz gidecek, o yerler parlayacak, o koku yayılacak… işte o zaman tam olarak oh diyebilirim. Yorulsam da, terlesem de sonunda o mis gibi temizlik kokusunu almak her şeye değer. Çünkü sadece bir temizlik değil, bir arınma gibi gelir bana. Bitirdikten sonra oturup huzurla çay içmek gibisi yok.
Bazıları “Bir başlayayım da hemen bitireyim, kurtulayım” der, müzik açar, kolları sıvar, evi süpürürken adeta dans eder. Bazılarıysa “Ben yavaş yavaş, kahvem elimde, biraz temizlik biraz keyif” modundadır. Hatta arada durup telefonu karıştırmak da bu pakete dâhildir. 😄
Ben olsaydım, muhtemelen önce en zor yerleri halledip sonra keyifle geri kalanını yapardım. Ama müzik ya da podcast şart olurdu — çünkü sessizlikle temizlik çekilmiyor!.
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Temizlik yaparken hemen her yeri bitirip aradan çıkarmak mı istersin, kendine mola verip dinlenerek mi yaparsın?