Baya katı katı yağ oluşmuş bulaşık makinesine atıyorum çıkmıyor en kolay şekilde nasıl temizlerim bunları

Baya katı katı yağ oluşmuş bulaşık makinesine atıyorum çıkmıyor en kolay şekilde nasıl temizlerim bunları

Ocağın üzerindeki demirlerin yağını temizlemek için etkili ve pratik bir yöntem şöyle olabilir:
Öncelikle demirleri ocaktan çıkar ve soğumuş olduklarından emin ol. Bir kaba sıcak su doldur ve içine biraz bulaşık deteranı ile birlikte 2-3 yemek kaşığı karbonat ve bir miktar sirke ekle. Demirleri bu karışımda 20-30 dakika beklet. Bu hem yağı yumuşatır hem de kiri söker. Ardından bulaşık teli ya da süngerle ov. İnatçı lekeler varsa, karbonatı doğrudan demire serpip birkaç damla sirke dökerek ovmayı deneyebilirsin. Son olarak iyice durula ve kurulayarak tekrar yerine yerleştir.
Eğer yağ çok yanmışsa ve çıkmıyorsa, fırın temizleyici spreyler de işe yarar ama onları kullanırken mutlaka eldiven tak ve havalandırmayı unutma.
geniş bir tepsiye sıcak su koy, içine bu telleri at. limon tuzu ekle biraz limon tuzlu sıcak suda beklesinler. sonra asperox ve bulaşık teli ile çıkarar gibi duruyor. eldiven kullan ama limon tuzu asit olduğu için elini tahriş edebilir
Cevap
8Cevap
Yağ çözücü ile. Yağ çözücü sık biraz beklet tüm yağı sökülür
Yağ sökücüyle en kötü bir saat bekletmelisin sonra da sıcak suyla yıkaman gerekiyor.
Buhar makinan varsa mis gibi oluyor ben onda buldum çareyi
Yeni ocak demiri almak. ovalamakla kim ugrasacak
Düşünmedim değil 😂
Valla mantikli geldi haha
Cif dök süngere temizle
O son hamlem olcak djdnd
Yağ Çözücü ve Asperos
marketten yağ çöz al
bulaşık makinesine at
Sorumu bir okuyaydin keşke knk adjdhdh
Asperoks
Denedim kız olmuyor