Temizlikte ayın fenomeni oldum, alırım bi tebrikss. 💅🏻🌸😂

Temizlikte ayın fenomeni oldum, alırım bi tebrikss. 💅🏻🌸😂

Kar boran sonrası rüzgarlı yağışlı bahar günleri doğayı iyice temizler. Toprağı çamur karar. Otlar yeşerir ağaçlar çiçek açar. Börtü böcek canlanarak doğal yaşam temizliğine başlar. Biz nereden başlayalım temizliğe. Yorgan yatakları güne serelim. Duvarları badana yerleri güzelce bir paspaslayalım. Bezi yere atalım ayaklarımızla dans eder gibi yeri ovalım. Camları da mümkünse hortumla yıkayıp cam sille sonra ovalim. Ovalarda gürleyen akarsuyun coşkusunu evimizde hissedelim.
a$k0o...
Temizlik önce evi süpürmek değil, kendi içini süpürmekle başlar. Kapıları pencereyi açmadan önce, kalbinin kapılarını sonuna kadar aç.
Zira orada birikmiş tortular var, kırgınlıklar, kinler, pas tutmuş sevgiler. Kalbin yağ bağlamışken, sen nefes alamıyorken halının üstü tozlu olsa ne olur?
Kalp temizliği, eski sevgilinin attığı çiçekle değil, ona hala sakladığın öfkeyle başlar.
Sil onu...
Sil ama Instagramdan değil, ruhunun raflarından.
Beyin temizliğini unutma sakın!
ah be güzelim, yıllardır kirli dosyaları minimize edip minimize edip masaüstünde unutmuşsun.
“Ben böyleyim” dosyasını bi sağ tıkla, sil. “travmalarım. zip”i artık aç, ağla ağla sil.
Ve sonra muhakkak geri dönüşüm kutusunu boşalt.
Değiştir o zehirli fikirlerini...
Zihin temizliği...
İşte asıl büyük temizlik burada başlar. Çünkü çoğunuz kafanızda başkalarının fikirleriyle yaşıyorsunuz. Temizlik dedikleri şey de “Pinterest'te gördüm, ben de deneyeyim” seviyesinde.
Hayır bebeğim! O beyni havalandıracaksın. Kimseye benzemeyen bir sen kalmalı sadece için de inanki herkes leş gibi...
Yani bahar temizliği dediğin şey halıyı silkelemek değil, benliğini silkelemekle başlar.
Ve şunu sakın unutma;
en pis şey, kendini tertemiz sanmaktır.
Benim ruhum baharken hepinizin ki karakış mı?
Cevap
13Cevap
odamdan başlıyorum genellikle..
Valla ruh halime baglı hangi oda gözüme pis gelip batıyorsa ordan başlarım 🎉🎊tebrikler bu arada canım☺🙏
Tebrik ederim Aşkom🌸 bahar temizliğine düzenden başlıyorum😂 kışlıklar yazlıklar ayrımı
Sağ ol askımm 😘😘
Tebrikler 🎊 temizliğe kendinden başlamak gerekir.. kişisel bakım kıyafet vs vs
Hiç bilmiyorum ama temizlikçi lerin Allah yardımcısı olsun bize geldiklerinde ben odadan çıkmıyorum mutfak evrim geçiriyor
Önce kışlıkları kıyafet , yorgan battsniye ne varsa yıkayip kaldırmakla başlarım sonra perdeleri yıkamaya geçer salondan devam ederim
Tebrikler, mis kokulu sorular sorarsın artık
Elbise dolapları dolaplar çekmeceler den başlarım
Yorgan battaniye hepsini yıkayıp kaldirmakla baslarim yeter her yer Yorgan battaniye imdat
Mutfak dolapları dan başlarım mutfak bitince çocuk odası kendi odam en son salona geçiyorum
Tebrikler ıslak mendil ile başlarız 😂😂
Neresi çarparsa gözümüze ilk orası
yardım ederim merak etme :D
Başlamıyorum shsjsh
Valla yapamammm
Ben yatak odasından giysi dolabımdan
Kendimden , ilk bi dus alirim
Öncelik perdeler oluyor benim
Kendisi başlayabilir mi
Dolabım
Şuradan 😂😂
Banyo ve mutfaktan