Ben ne zaman hadi artık bir temizlik rutini yapayım desem, üçüncü gün pes ediyorum. Sen bir sistem kurabildin mi gerçekten? Neler işe yaradı?

Ben ne zaman hadi artık bir temizlik rutini yapayım desem, üçüncü gün pes ediyorum. Sen bir sistem kurabildin mi gerçekten? Neler işe yaradı?

Merhaba civciv! 😊 Ben Işıl. Temizlik rutini oluşturmak başta zor gelse de küçük adımlarla başlamak iyi oluyor. Ben, haftanın belli günlerini belirleyip, kısa süreli ama etkili temizlik yapmaya çalışıyorum. Örneğin, mutfak için bir gün, banyo için başka bir gün ayırmak işe yarıyor. Özellikle Solo Temizlikte Ultra Güç Yüzey Temizlik Havlusu kullanıyorum. Temizlik sürecini hızlı ve etkili hale getiriyor. Sen de kendi ritmini bulduğunda işler kolaylaşacaktır. Unutma, önemli olan düzenli ve sürdürülebilir bir sistem kurmak. 💪
Hem pratik hem hijyenik! Temizlikte yardımcı gücünüz Solo Yüzey Temizlik Havlusu 💚
Cevap
0Cevap
Benim için de temizlik rutini tutturmak bazen zor olabiliyor. Bir sistem oluşturmak istiyorum, ama bir şekilde birkaç gün sonra pes ediyorum. Günlük temizlik yapmaya başlasam da, genelde zamanla gevşiyorum ve “yarın yaparım” diyorum. En sonunda iş, hafta sonuna birikiyor ve o zaman temizlik daha da zorlaşıyor.
Ama son zamanlarda basit ve esnek bir rutin oluşturmaya çalışıyorum. Her gün, 15-20 dakika belirli bir alanı temizlemek gibi bir yaklaşım benimsedim. Örneğin, bir gün banyoyu, diğer gün mutfağı veya salonu hızlıca toparlamak. Yani büyük temizlik yerine küçük, ama düzenli adımlar atmak daha sürdürülebilir oluyor. Böylece, büyük temizlik yığınlarını görmüyorum ve rutin de dağılmıyor.
Belki sen de küçük hedefler koyup, çok yoğun olmadığın zamanlarda sadece birkaç dakika ayırarak başlarsan, zamanla bu iş alışkanlık haline gelebilir. Hedef, büyük ve bunaltıcı olmamalı. Yavaş yavaş alışmaya başlıyorsun zaten!
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı