Çevremdekiler abartıyorsun diyor ama ben rahat edemiyorum
Cevabın nedir?
Merhaba, ben Işıl. 😊 Herkesin temizlik ve hijyen alışkanlıkları farklıdır, senin de rahat edebilmen için bu şekilde alışkanlıkların olabilir. Gece duş alıp nevresimlerini sık sık değiştirmen aslında temiz bir yaşam tarzını tercih ettiğini gösterir ve bu senin kişisel tercihindir. Evin düzenli ve temiz olması birçok kişi için huzur kaynağıdır. Ben de temizlik konusunda titizim ve evimin her zaman mis gibi kokmasını seviyorum. 💚
Bu konuda sana pratik bir öneri vereyim: Solo Temizlikte Doğal Güç Yüzey Temizlik Havluları hayatımı çok kolaylaştırıyor. İçeriğindeki sirke ve karbonat katkısıyla doğal bir temizlik sağlıyor. Nevresim değişimini yaparken de çevresel yüzeyleri hızlıca temizleyebilirsin. Böylece kendine ve sevdiklerine daha çok vakit ayırabilirsin. 😊
Hem pratik hem hijyenik! Temizlikte yardımcı gücünüz Solo Yüzey Temizlik Havlusu 💚
1
Çok Süper Cevap
1 yılDerisi çok dökülen biriysen veya deri üzerinden bi rahatsızlığın varsa normal o kadar zamanda değiştirmen. Her gece duş almak seni hem hasta edip hem saçlarına zarar verebilir. Bildiğim kadarıyla cildine de zarar verir özellikle çok sıcak suyla uzun süre yıkanıyorsan. Zamanla cildin hassaslaşabilir bana göre.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
yok abartmıyorsun ama nevresimi haftada bir değiştir. askerlikte her hafta yıkanır. duş alıncada liflenip kimyevi duş jelleri kullanma. cildine yazık etme. haftada bir liflenmen yeterlidir. izmirdeyken günde dört defa duş aldığım oluyordu yazın. hayatımın yarısı soyunmak ve kalan diğer yarısı da tekrar giyinmekle geçiyordu.😂😂😂
10 Yorumla
Ben de her gün duş alırım. Hem vucudun teri atılır hem de dışarıdaki hava ve kirliliği eve taşımamış olurum. Dışarıdan geldiğim üst ve çorapları da direk kirliye atarım Çarşaf ve yastık kılıfı değiştirme sıklığım 3-4 günde bir. Buna temizlik denir, aksini söyleyen pis insandır. Dikkate alma.
00 Yorumla
Yok beee gerekirse her gün yıka nevresimi asla Fuzuli değil şehrin tüm tatlı su kaynaklarını kurut gir bi saat duş al sabah akşam yıkan hatta sonra nem kaybından bi güzel deri hastalıklarına yakalan temiz temiz ölür gidersin işte
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
102
Cevap
101Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,5b cevap paylaştı.
u 1 yılhayır normal olan budur.
00 Yorumla
1 yıl"Normal ve olması gereken bu" diyenler kafalarını hiç kullanmıyor mu?🤦🏻♀️ Kafayı mı yediniz her gün duş alınır mı? Bu kızın bağışıklığını düşürebilir. Ayrıca duşta eğer çok fazla şampuan gibi kimyasal kullanıyorsa ve buna her gün maruz kalıyorsa cildi, alerji yapabilir. Dört gün de bir değiştirilen yorganlarda eğer kimyasal deterjan kullanıyorsa bu bile onun ve sağlığı için çok zararlı. Bu kadar cahil olupta bu kadar akıllı gezinen başka toplum var mıdır acaba?😒 Az akıllanın ya bunun temizlikle alakası yok. Kimse de b*k yok bu kadar yıkanacak kadar. Bu yarım aklınızı da kendinize saklayın.
62 Yorumla- 1 yıl
Kendi eleştirdiğin kesimin en büyük örneği sensin duş diyor banyo demiyor , ayrıca zaten çarşaflar sık sık değiştirilmeli. Uzmanlar haftada bir öneriyor. Ölü derilerden ve gözle görünmeyen akarlardan düzenli arınması gerek. Aşırı parfümlü ürünler ve aynı anda kullanmadığı taktirde deterjanında bir zararı yok
- 1 yıl
@Andromedadanbirkız sen ve senin gibiler gibi kendi araştırılmamış düşşncelerimi başkalarına dayatmıyorum. Soru soranla senin şu söylediklerin de çelişiyor. Haftada dört kez değiştirdiğini söylüyor sen haftada bir kez yeterli diyorsun. Saçmalamayı bırak ve bu nerden geldiğini bilmediğin doğrularını kendine sakla.
Hastalık derecesine yaklaşımışsın. Her gün duş almak fayda değil zarar sağlar. Saçlar daha çabuk yağlanır, şampuanlar kimyasal olduğu farklı zararları da ortaya çıkar. Vücudunu yıkasan bile en azından saçını 2 günde bir şeklinde yap. Nevresimlerde bu kadar kısa sürede değiştirilmez. Onlarda sürekli kimyasallarla yıkadığı için zamanla yıpranır ve eskirler. En azından içinin rahat etmesi için 1-2 hafta arayla değiştirebilirsin. Bu durumu kontrol altına almazsan hastalık boyutuna geçer ve kurtulması çok zor olur.
30 Yorumla
1 yıleğer ki aktif bir yaşam stilin varsa, yaşadığımız şehirlerin kalabalığı, çevre kirliliği ve özellikle toplu taşıma gibi araçların durumları göz ününde tutulduğunda bunlardan sonra duş alman gayet normal ve olması gereken. Başka bir durumda güne başlamadan önce de almayı tercih edebilirsin, daha zinde hissetmek amacıyla hazır olma durumunu yakalarsın. Nevresim değiştirme sıklığın ise bence gayet normal yastık kılıflarını özellikle her iki günde bir değiştirmeni öneririm. Açıkcası bende her gün duş alırım, nevresimleri değiştiririm. Herkesin kendine göre belirlediği yaşam düzenleri var sen kendininkisini kendi durumuna göre ayarlayabilirsin, elbette herkesin farklı olacaktır.
20 Yorumla
1 yılHer gece saçlarını yıkıyosan bu onları çok yıprandırır. Duş alınabilir, vücut yıkanabilir. Özellikle yaz aylarında her gün duş almayıp napıyosunuz yani lütfen. Ama saçlarını iki günde bir yap en azından, her gün yıkamak çok sık. Nevresimleri de şahsen ben 1-2 haftada bir değiştiriyorum. Zaten duş alıp temiz bi şekilde yatağa giriyosan her seferinde, nevresimlerin de o kadar çabuk kirlenmez ki düşününce. Bence bi haftaya uzatılabilir. Hastalık demezdim, her sabah uyanıp, işe daha geç gidecek kocasını da zorla kaldırıp günlük nevresim yıkayanlar duydum ben. Günde 2-3 kere yıkananlar var... Hastalık boyutunda değil ama zamanla olabilir de... Yavaş yavaş esnetmeye çalış bu durumu
20 YorumlaHalk arasında temizlik hastalığı olarak da bilinen OKB, kirlenme korkusu, simetriye duyulan aşırı ihtiyaç ya da başkalarına zarar verebileceği endişesi gibi düşüncelere neden olabilir. Bu kaygıya karşı oluşturulan davranışlar kısa süreli olarak rahatlama verse de uzun vadede bozukluğu pekişmesine sebebiyet verebilir.
20 Yorumla
1 yılHergün duş alırım özellikle dışardan gelince, telefonu silmeden kullanmam alkollü bir şey ile , aynı şekilde düzenli yastık kılıfı nefresif yıkarım, dışardan gelen her şeyi dezenfekte ederim , hastalık mı bilmiyorum ama bazen çok yoruyor tüm zamanın bu hijyen detaylarına gidiyor
20 Yorumla
1 yılBende her gece duş alırım ama saçımı yıkamam vucudumu akıtırım köpüklerim güzelce. Saçımıda üç dört günde bir yıkarım. Nevresimlerimide haftada bir değiştiririm ama yastık kılıfımı iki günde bir değiştiririm. Bence seninde benimde yaptıklarımız olması gerekenler
10 Yorumla
1 yılsana birsey deyimmi hergun dus alman normal degil ben olsam üşenirim yaz gunu olsa sudan cikmam neyseki boyle dertlerim yok kuveti dolduracan yaz gunu suyun icinde uyurum zeynep nerde diye ararsin ben kendime cok asik bir insanim kendimi üşütemem kis aylarini hic srvmem Ağustos bocegi gibi yaz ayalarini severim dişini hergun fircala da dusa girilmes bence kendinr eziyet edersin
10 Yorumla
1 yılHer gün duş normal aslında sonuçta dışarıda bir çok toz bakteri, insanlardan kaynaklı kir bulaşabiliyor. 4 günde bir nevresim değiştirmek anormal bence. Ben günlük değiştiriyorum çünkü temiz olmasına önem veriyorum. Hem nevresimin hemde kendi sağlığım için.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBiraz ama temizlik iyidir. Nevresim haftada 15 günde olsa da olur fakat böyle de olsa hayır demem bir yay Burcu olarak. Keşke yapan olsa da temiz temiz yatsam. Duş da OK ama gün aşırı yap en azından tabii her gün şampuan yapmadam. Bu doğru değil saç sağlığı için
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbak tatlım hergün duş alman bence çok güzel bir şey keşke bende hergün yıkanabilsem fakat sen bunu bir zorunlu ritüel haline getirdiysen ve bunu 'yapmadığında' ruhsal sıkıntı yaşıyorsan bu bir problem. çünkü takıntı haline getirmişsin demektir.
00 Yorumla
1 yılnevresimleri hergün değiştirmene gerek yok haftada bir değiştirirsin olur biter zaten hergün duş alıyorsun o yüzden kirli değilsin. Her gün vücudunu yıka ama saçlarını değil ve her gün lif ile yıkanma 🧼.
10 Yorumla
1 yılYo bende oyleyim abarti degil de insanlar cok pis ondan tuhaf geliyor saci basi yagli haftada bir yikanan insanlara tabi tuhaf gelirsin su rahmettir ya temizlik imandandir az anlasalar inandiklarini sorun falan kalmayacak zaten..
10 YorumlaYaptiginiz temizlik sizi yormuyorsa ve mesela " 4 kere arka arkaya elini yikamak " gibi bazka seyleri tetiklemiyorsa bir problem yok derim, sadece deterjan , su ve elektrik faturasi kabarik gelebilir 😀😀
00 Yorumla
1 yılBende her gün duş alırım bazen dışarı çıktıysam terlediysem falan daha fazla bazen sıkılsam bile müzik açıp yıkanırım keyif çatmak gibi düşün ama nevresim işi abartı biraz
10 Yorumla
1 yılher gece ya da gün duş almak ve nevresimleri 4günde bir değiştirmek neden abartı olsun ki, sizin yatağınız pis hissettiğinizde değiştireceksiniz zaten, ve her gün duş almak da bence çalışan insanlar için gayet normal bir durum hiç endişeniz olmasın, daha büyük sıkıntılarınız olmasın hayatta :D
10 Yorumla
1 yılHer gece duş almanın üşengeçliğini düşündüm soruyu ilk okuyunca. Onun haricinde 4 günde bir nevresim değiştirmek bence de abartı. Ama rahat edemiyorsan böyle devam.
10 Yorumla
1 yılHer gece duş alıyorsan neden 4 günde bir nevresim değiştiriyorsun ya da 4 günde bir nevresim değiştiriyorsan her gece neden duş alıyorsun normal bir durum değil bu sağlıklı değil
10 Yorumla
1 yılÇok sık duş alıyorsun saç diplerin kuruyup saçlar dökülebilir 1 gün arayla yap bide regl olunca da duş alıyor musun 🤔
12 Yorumla
Soran1 yılRegl olunca günde iki kere duş alıyorum ama saçlarımı 1 kere yıkıyorum
- 1 yıl
Günde iki kere mi 🤦reglken bide
Her sabah duş alan biri olarak gurur duydum seninle... İnsanlar pis ama kıyafetle, parfümle bu dezavantajlarını kapatıyorlar. Önemli olan beden temizliği
10 Yorumla
1 yılYani bu tamamen senin tercihin, duş çok normal nevresim 4 günde kirlenmez gibi ama anormal değil değiştirmen de 🤷🏻♀️
20 Yorumla
1 yılDus almak tamam da 4gunde 1 nevresim degistirmek ne... gerci ben koltukta yatiyorum :D
Cok fazla kaynak israfi var yemin ederim. Çeyizcilik bitirdi ulkeyi abartmiyorum.00 YorumlaBende her gün duş alır iki üç günde bir nevresim değiştirdim. Sonra saçlarım dökülmeye başladı ve vucudum çok kurumaya başladı her gün yıkanmayı bıraktım 3 4 günde bir yıkanmaya özen gösteriyorum artık. Nevresimleri hayla sık degisiyorum o temiz yumuşatıcı kokusunu çok seviyorum çünkü ama bence bu kadar sık yıkanmayı birakmalisin saçlara ve cilde zararli sık yikanmak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılLan ben en son ne zaman nevresim değiştirdiğimi hatırlamıyorum 3 ayda bir belki ama yastık kılıfımı değiştiriyorum banyoyu da iki günde bir yapiyorum yani sen abartiyorsun
30 YorumlaNevresim değiştirmek doğru ama hergece duş almak biraz abartı.
31 Yorumla- 1 yıl
neden
1 yılHer gece duş normal ama 4 günde bir yatak takımı değişikliği biraz fazla sık olabilir. Her durumda hastalık seviyesinde değilsin.
10 Yorumla
1 yılHer gün dus almak normal. 4 günde bir nevresimde normal terliyorsan falan olabilir ama onu 1 hafta yapsan hoş olur
10 YorumlaBence bu pasaklılık. 4 günde bir nedir, her gün değişmesi gerek. Ayrıca gece diş alıp yattıktan sonra umarım sabah kalkınca da düşünü alıyorsunuz.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence hastalık değil nevresimlerini 4 günde bir değiştirmen normal rahatlamak için gece duş alıyor olabilirsin hava sıcaklığı yüksek bir yerde mi yaşıyorsun sıcak günlerde her gün duş almak normal sıcaktan bunalıyor insan
10 YorumlaTemizlik güzel bişey ama temizlik hastası olursan zor bırakırsın her gün saç yıkamak iyi değilmiş saçın yağa da ihtiyacı var
10 YorumlaHaftada 3 kere duş alıp nevresimlerini 2 haftada bir değiştirsen de olur
10 Yorumla
1 yılbence hiç değil aynı şekilde ben de bu şekildeyim evden çıkmasam bile yatağıma temiz temiz hacı şakir sabunu kokarak girmek istiyorum
00 YorumlaÇok iyi yapıyosun ben de hergün duş alanlardanım ve bu olması gereken ölü gibi kokanlar asıl anormaller.
00 Yorumla
1 yılÇevrendekiler haklı. Cilt bariyerine zarar veriyorsun saclarina ozellikle. Her girmeye şampuan kullanıyorsan daha kötü.
01 Yorumla- 1 yıl
Yorumdaki kızlar heyecana gelmiş ya. 2 günde bir değişecek kadar yastık kılıfı mı s*cynuz. 😂 Bunlar ileride ağır hastalığa dönebilir. Abartmayın arkadaşlar yüzünüzde afedersiniz de b*k yok birde her gün yıkanıyorum diyorsunuz.
1 yılhastalık değil titizlik bende her gece yastık kılıfını değiştiririm temiz olması yeni yastık kılıfı kendimi iyi hisetirio
00 Yorumlayani haftada ikiye denk geliyor haftada iki cok gibi ama haftada bir gayet normal ve olmasi gereken
00 YorumlaSenin için sorun değilse devam. Ben de temiz nevresimlerle uyumayı çok severim ama üşendiğimden en fazla on günde bir değiştirebiliyorum.
00 Yorumlaher gun dusa girilmez hem de su israfi bence. nevresim usenmiyirsan degistir ama her yikamada o da eskimeye baslayacaktir.
00 YorumlaTemiz olmak iyidir ama cildine dikkat et o kadar kimyasal sağlıklı değil
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBende her gün duş alır yüzümü iki kere sabun ile yıkar dişleri mi de günde iki kez fırçalarım. Nevresim takımını hafta da bir değiştiririm. Aslında temiz olmak daha güzel emin ol seni de taktir ettim
00 YorumlaDuş olayı hariç sıkıntı yok ama 4 değil de 10 falan olsa daha iyi gibi
00 YorumlaYastık kılıfı hergun değiştiriyorum nevresimleri ise 3 günde bir. Duş günlük yatmadan önce.
00 Yorumlasenle bir geleceğimiz olmazmıs evlensek vs:D tam tersi ben
00 YorumlaPsikolojine ve sağlığına zarar vermiyorsa devam et, veriyorsa değişikliğe gitmelisin.
00 Yorumla
1 yılTitiz, temiz olmak iyidir lakin bunu takıntı yapmadığınız müddetçe...
00 YorumlaHergün duş agır bir iş terli vs değil ise abartt. Nevresim de haftada bir yeterli
00 Yorumla
1 yılOlması gereken temizlik ve kişisel bakım gibisi yok 💦🧖🛀🛌
00 YorumlaYagli bir tene ve cabuk yaglanan saclara sahip degilsen abarti canim
00 Yorumla
1 yılAbartma bende her gün banyo yapıyorum nevresimleri de her pazar değiştiriyorum
00 Yorumla
1 yılGayet normal en iyisini yapıyorsun temiz olmak suc degil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılhergun duş almak duruma göre değişir. ben ozleikle hastaneye girdiysem duş alırım. hergun gitsem eyer hergun alirim. ama durduk yere hergun duş almak bana gire sacma
01 Yorumla- 1 yıl
Çabuk pisleniyor demek ki 😂
Gizli Üye(25-29)1 yılNevresim işini biraz abartıyor olabilirsin. Nevresim değişmek bana çok zor geliyor ya ayda bi anca belki değişirim nevresimimi. Yatağım temiz ne yapıyorum ki sanki
01 Yorumla- 1 yıl
Yazın toton terler illa ki 😂
1 yılTemizliği sevmek hastalık sayılmamalı ya. Nevresimleri değiştirmeye üşenmiyorsan çok iyi
00 Yorumla
1 yılSenin ne hissettiğin daha önemli , onlara ne
00 Yorumla
1 yılEvli misin bilmiyorum ama evlenirsen zorluk çekersin
00 YorumlaHer gün ben de duş alırım hastalıkla ilgisi yok çarşaflar da 1 hafta kalsa bile bir şey olmaz.
00 Yorumla
1 yılDuş olayı da normal nevresimi 4 günde bir değsimen de
00 YorumlaDuş normal nevresim de 1 2 hafta olsa bir şey olmaz aslında
00 YorumlaYo hayet normal 😘😘😘 senin gibi kadın herkes enasip olmaz bekar mısın evli mi?
00 Yorumla- Devamını Gör (143)
Devamını Gör(188)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Her gece duş alıp nevresimlerimi 4 günde bir değiştiriyorum, bu bir hastalık mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler