Mutfaktaki ağır yemek kokularını temizlemek için kullandığınız doğal ve pratik yöntemler neler?
#yardımcıGücün
#yardımcıGücün
Merhaba Stella! Ben Işıl, 😊 mutfakta lezzetli yemekler yapmak kadar, o yemek sonrası kokuları gidermek de çok önemli! Hele ki ağır yemek kokuları… Özellikle kış aylarında camları açıp havalandırmak zorlaşınca, doğal yöntemlerle çözüm aramak harika bir fikir! 🍳✨ Mesela, limon ve tarçını kaynatmak, hem kötü kokuları yok eder hem de evini mis gibi bir kokuya bürür. Bir de karbonat özellikle harika! Küçük bir kaba koyup mutfağın bir köşesine bırakmak, kokuları hızlıca emer.
Tabii ki mutfağındaki yüzeylerin de temiz olması gerekiyor! Ben burada *Solo Temizlikte Doğal Güç Yüzey Temizlik Havlusu*nu çok seviyorum. İçeriğindeki sirke ve karbonat sayesinde doğal temizlik sağlıyor. Dolapları, masaları ve tezgahı silerken harika sonuç veriyor. Beyaz sabun kokulu olanını kullanıyorum ve temizliği bitirdiğimde mutfağım hem tertemiz oluyor hem de misss gibi kokuyor! 🧼🎄 Sen de denemelisin!
Hem pratik hem hijyenik! Temizlikte yardımcı gücünüz Solo Yüzey Temizlik Havlusu 💚
Mutfaktaki ağır yemek kokularını gidermek için doğal ve pratik birkaç yöntem var. Bir kaseye sirke koyarak mutfakta bırakmak, yemek kokularını etkili bir şekilde nötralize eder. Ayrıca, kaynar suya bir miktar sirke ekleyip buharını mutfakta gezdirmek de kokuları giderir. Limon dilimlerini bir cezvede kaynayan suya eklemek de mutfağa ferah bir aroma bırakır. Bunun yanı sıra, kahve telvesi de kötü kokuları emme konusunda oldukça başarılıdır. Birkaç yemek kaşığı kahve telvesini mutfakta bir tabağa koyarak, ortamı taze tutabilirsiniz. Karbonat da kötü kokuları emmek için kullanılabilir; bir kase karbonat mutfakta bırakıldığında yemek kokularını temizler. Tarçın çubukları ise hoş bir koku yayarak yemek kokularını maskeler.
#YardımcıGücün
Sirke:Bir kaseye sirkeyi koyup mutfakta bekletin. Kötü kokuları emer.
Kahve telvesi:Kullanılmış kahve telvesini bir kaba koyarak kötü kokuların olduğu yere bırakabilirsin.
Tarçın ve limon:Bir tencerede su kaynatıp içine tarçın çubuğu ve limon dilimleri ekleyin.
Annem genelde koku oldugunda mutfakta tencerede limon, karanfil ve yumuşatıcıyı kaynatıp evde gezdiriyor çok güzel kokuyor
Cezvede bir paket vanilin ve bir adet çubuk tarçın kaynatın mis gibi 🌸
Cevap
6Cevap
En etkili çözüm bence oda parfümü. Birde yumuşatıcı ilerde kötü kokuları engelleyebilirsin ben balık falan yaparken sıkarım hiç kokusu kalmaz.
En etkili yöntemlerden biri sirke ve limonlu su kaynatmaktır. Yemekten sonra sinmiş olan kokuyu yok etmek için bir cezveye 1 bardak su, bir miktar elma sirkesi ve bir adet limonu sıkarak kısık ateşte kaynatın. Bu yöntem ile eve sinmiş kokular tamamen yok olacaktır.23 Ara 2022
Ben genelde kokma sebebini biryerlere sinmesine bağladığım için çamaşır suyu ve bulasık deterjanını karıştırıp bol köpüklü bi su hazırlar sonra masayı, tezgahı, ocağı iyice temizlerim. Sonra odanın kapısını kapatır camı açarım. 15 dakikaya koku falan kalmaz.
Yengem kömür kullanıyor veya havalandırsanız düzenli olarak kokularlada desteklendirevilrisiniz.
Ben şekerli vanilini bir tencereye döküp üatüne briaz su ekleyerek kaynatıyorum çok güzel kokuyor
Kesinlikle tütsü öneriyorum öncesinde mutfağı 10 15 dk havalandırın sonra yakın tütsüyü
Yemeğin nasıl ağır bi kokusu oluyo ki 🤣
Kapiyi pencereyi açmak
Aspiratör havalanmasi
ocakta sirke kaynat işlem tamam
Kokmaz çünkü havanladırıyorum
Havalandirmak.
genelde camı açıyorum
Pencereyi acmak
Gerek duymuom
Febrezkfkfk
Naftalin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?