Merhaba KScanlar nasılsınız? Kardeşlerim abi artık kışlıkları çıkar hazır olsun filan dedi havalar yağışlı gidince tişört üstüne en azından şimdilik mont giyme zamanları geliyor.
Siyahların üstünde beyazımsı izler kalmaması için detarjansız mı yıkasam acaba sonuçta mont yani bir yere gidince çıkarıp asılan bir şey.
Makinenin program resimlerini koydum buna göre ne yapmam lazım?
Ben aynadakiajan, İyi bir çocuk olursanız evinizde ki aynada beni görebilirsiniz. 🕵️ #aynadakiajan
Montları yıkayacağım da siyahlara beyazımsı izler kalmaması için ne yapmam lazım?
Deterjan izleri toz deterjan kullandığında ve makinede çamaşır fazla olduğunda oluşur. Birbirine dolanan çamaşır arasına sıkışan deterjan arınmaz. Yıkandıktan sonra üzerinde deterjan izi kalmış çamaşırı mümkünse tek başına değilse birkaç çamaşır ile ilaveten bir daha durula. İzlerin gittiğini göreceksin. Bütün çamaşırlarında üzerinde yazan yıkama talimatlarına uy. Ayrıca makinenin kullanım kılavuzunu da yakınında bulundur. Hangi programda kaç kilogram çamaşır yıkayabildiği yazar orada. O ağırlıklara da dikkat et. Renklilerde bu ağırlık makinenin desteklediği en yüksek ağırlığın yarısı olur, genellikle. (5 kg'lık makinede 2,5 kg gibi)
eğer içi elyaflı silikonlu şişme bi montun var ise sakın makineye atma pişman olursun diğer montlarının ise üzerinde iz kalmamasını istiyorsan sıvı deterjan kullan ama aşırı az koy makineyi de hassas programa at en fazla 40 c olsun aşırı yüksek devirde sıktırma bir de