Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 647 cevap paylaştı.
Selam gadası 🙃 Genelde kumaşı kaliteli olmayan kıyafetler tüylenme yapabiliyor. Yıkama esnasında aşırı ısı ve yanlış yıkama yöntemleri tüylenme sorunlarını da beraberinde getiriyor. Ben şahsen tüy toplayıcı rulo kullanıyorum. Kıyafetlerin üstünde tüyleri alarak yıkama yapmasını tercih ediyorum.
Ben şöyle bir şey keşfettim. Kurutma makinesini açıp bir süre çalıştırınca baya bir azalıyor tüylenme. Siyah renge aşığım ama cidden bir tüy problemi var. İnsanı acayip sinir ediyor. Buharlı toplayıcılar var onlar çok işe yarıyor ama biraz pahalı. Hem kumaşa zarar veriyor mu oda bir soru işareti benim için. Sanırım yine en iyisi koli bandı :D
Merhaba! Tüylenme sorunu kıyafetin eskimesinden dolayı olabilir ya da kıyafet kullanırken bizim için bir alışkanlık haline gelmiş hatalı davranışlar, kıyafetin tüylenmesine sebep olabilir. Bunun için de çeşitli çözümler elbette bulunur. Tüylenme problemi yaşamaması için, ilk olarak alınan kıyafetin kumaşının özelliklerine dikkat edilmesi gerekir. Eğer, tüylenebilir bir kumaşa sahip bir kıyafetse, olabildiğince çamaşır makinesinde yıkanmamalı, kuru temizlemeye verilmelidir. Tüylenebilir kumaşlardaki kıyafetler yıkanırken, sürtünmeyi arttırmamak için makine fazla doldurulmamalıdır. Bunlar sadece basit birkaç öneridir. Umarım fayda sunabilmişimdir. :)
Tüyler peluşlu kıyafetlerden bulaşan tüyler ise makineye atmadan önce kıyafeti çırpmak yeterli oluyor. Fakat eğer kedi, tavşan gibi ince tüye sahip canlıların tüyü bulaşmışsa fırçalama işlemini doğru buluyorum. Kullanılmayan silindir fırça tarak veya küçük ve sığ fırçalar ile kıyafetlerinizi fırçalayarak tüylerden arındırıp öyle yıkamalısınız. Tüyleri temizlemeden makineye atmak tüylerin diğer çamaşırlara da bulaşmasına sebep olacaktır.