önce klavye sökülür toz bakımında sonra klavye altı tozlu ise kolanya döküp silinir bezle sonra kuru bez ile kurulanır sonra klavye geri takılır tornavida ile sonra kullanıma hazır diğer dış temizliğini de en son kolanya ile silinir kuru bez ile kurulanır sonra termal macunu kontrol edilir klavye söküldü zaman alt tozunu alırken fişe takıp fan dönüyor mu klavyesiz o kontrol edilir dönmezse fan yağlanır veya pas sökücü sıkılır fana sonra en son takılır klavye geri
Onları hiç sökmedim. Yapabilir miyim emin değilim. Normal üstünü ekranını silsem yeter bana
Cevap sahibi
1 yıl
laptop da iç temizlik için klavyeyi sökmen lazım detaylı temizlik için pc laptop klavye tornavida klavye kaldırma aparatı var ondan alman lazım internet üzerinden yaparsın tabiki tırnaklı sonuçta klavye yi kamurtup çıkarcan levye gibi
Cevap sahibi
1 yıl
onları da yapardım bende laptop olsa kasanın yan kapağını açıp siliyorum ama detaylı temizlide ben
Once guzelce asperox sari ya da mavi gucu sıkıyorsunra yanina bir kova su aliyorsun batirip cikartip guzelce kopuklenmesini sagliyorsun sonra iyixe durulayip askiya asiyorsun kurumaz ise 5 kilo pirinc al koy pirincin icine suyunu ceksin cincik gibi olur bilgisayarin. Ama kullanirmisin kullanmazmisin onu bilemem. Bu uygulamayi tavsiye etmemek le birlikte karar senin :)
Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,5b cevap paylaştı.
Islak mendil en ideal olanı. bunun dışında su kaçabilir. veya garantisi varsa bilgisayarcıya ya da aldığına yere götür onlar detaylı temizlik yapar. klavye sökülmesi açılması gerekebilir çünkü.