Hem masaüstü hem dizüstü bilgisayarlar nasıl temizlenmeli? Klavyelerin araları bildiğimiz üzere çok sıkıntılı bunlar için özel temizlik aparatları var mı , ne tarz ürünler ile temizlenmeli?
Ben evdeki notebook'um ve cep telefonum hatta kumandalarda macun kullanıyorum. Tuş aralarını misler gibi temizliyor. Öncesinde süpürgenin toz alma aparatı ile üzerlerinden bir geçiyorum. Ekranı ise, Vim Silikonlu Temizleyiciyi mikrofiber bir beze sıkarak siliyorum. Üzerini ve altını ise yine aynı şekilde temizliyorum.
Lcd temizleyiciler ekranlar için iş görür. Ama öncesinde kıyıda köşede uyuyan tozlar için, yumuşak fırçalar kullanabilirsin. Bunlar İnce boya fırçasına benzer, çok yumuşak kesinlikle çizmeyecek fırçaladır. Onunla iyice fırçaladıktan sonra fısfıs mini hava pompası kullanarak tozları bertaraf edebilirsin. Onun yerine bir yandan fırçalayıp, Bir yandan üfleyerek de tozları dağıtabilirsin. Üflerken tükürük zerrelerinin ağzından çıkmaması için güzelce yutkunmak yeterli olur.
laotopu komple açıp temizliyorum ekranıda nemli bez ile temizle masaüstü kasayı da aynı şekilde tüm parçalarını sökerim öyle temizlerim masaüstü klavye ise onunda tüm tuşlarını komple söküp temizleyip bir daha hepsini birleştiririm
Onların silme aparatları oluyor onlarla şile bilirsin kilavye şoke bilirsen temizleye bilirsin ama kilavyeyi sökerken çok dikkatli olman lazım birşeyin kurarsan kötü olur