Elim hiç hızlı değil bir odayı tam 5 saatte temizledim :D Düzen desen o da yok. Bu uyuşuklukla evlenebilir miyim sizce? Evlensem sorun çıkar mı? :D

Elim hiç hızlı değil bir odayı tam 5 saatte temizledim :D Düzen desen o da yok. Bu uyuşuklukla evlenebilir miyim sizce? Evlensem sorun çıkar mı? :D

Bu islere cok onem veriyorsunuz ya. Yani adamina da bagli da evlendiğimde yemek yapmıyordum. Esime de evlenmeden demistim. Et, tavuk, balik gibi seylere hic dokunamam, ufak bir travmam var. Kasabin onunden bile gecemiyorum vs diye. Ama diger yemeklerde de basarili degilim. Esim ilk baslarda soylendi. Bu mutfakta yemek yapılmıyor, ocak tertemiz vs diye.
Dedim beni yemek icin aldiysan evet senin icin sıkıntı ama hayat arkadasi olarak aldiysan seninde kusurlarin oldugu gibi benimde var. Evlilik boyle bir sey zaten. Mukemmelliyeti beklemek degil kusurlarla kabul edip devam edebilmek. Sen yapamadiklarimi yuzume vurdukca da olmuyor. Yetersiz hissettiriyor, sana karsi da soguyor ve kin besliyorum istemeden. Bende sana ayni sekil davransam, ozellikle maddiyat konusunda yetersiz hissettirsem hosuna gider mi bir dusun. Kabul ediyorsan boyle edeceksin, etmiyorsan onunda caresi var. O durumda da yapacak bir seyimiz yok, karari sen ver, aldigin her karara varim dedim.
Sonra o yemekleri devraldi. Cunku erkekler etcil besleniyor daha cok. Sebzeye bayilan erkek pek gormedim. Ben et vs yapamayinca el mecbur kim yapacak? Et yemek isteyen ve tiksinmeyen biri. Diger yemekleri cat pat yapiyordum ama oldugu kadar o da. Herkes her seyde yetenekli olmuyor. El lezzeti denilen bir sey de var.
Ben temizlik, utu, camasir gibi seyleri devraldim. Daha cok yemegi o yapar oldu. Guzel de yapiyor. Esim ve annem olmasa et yiyemem. Pismis etle sıkıntım yok ama onda da kiyma seklinde yiyebiliyorum daha cok, kusbasi falan yiyemem ama cig etle sıkıntılarim var.
Bunlar oldugunda ev hanimiydim. Esimin cok yorgun oldugunu, nobeti falan oldugu zamanlar sebzeyle bir seyler hazirlardim yerdik. Diger gunler iste haftanin 4 gunu falan esim yemek yapardi.
Sonra atandim. Simdi yemek tamamen esimde. Ben dokunmam. Diger isler bende. Cocuk olunca da bu is bolumunu guncelleriz dedim. Bakariz dedi.
Kizlar olarak bu konularda cok baski hissetmeyin. Erkekler eve para getirme konusunda bile bu kadar baski hissetmiyor. Calisan aliyor o yuku de ustunden atmaya calisiyor. Ya da okumus aliyor ki illaki atanir eve para getirir diye. Sizde bu kadar onemsemeyin bu tarz seyleri.
Turk kadininin her seyde dort dortluk olmasi bekleniyor. Calissin, eve baksin, yemek yapsin, evi cekip cevirsin... bunlar mumkun degil. Insanliga aykiri.
Akilli erkekte bunlari beklemez zaten. Benim gibi evde yemek yapmayan ya da yapamayan cok kadin var. Temizligi de yapamayan vardir. Kimi kadinda yemek işinde iyidir, temizligi, utuyu sevmez erkek onlari ustlenir.
Ortak yasanilan bir hayatta denge kuruyorsaniz bunlar sıkıntı edilecek seyler degil. Erkekte o evde yasadigini farkindaysa, her sey dahil otel gibi kullanmiyorsa o da bir seyler yapar zaten.
Her seyi ustlenirseniz yapmazlar ama. Ben cok iyi yemekler yapabiliyor olsaydim sanmiyorum ki esim gelsin mutfaga el atsin. Her seyde de becerikli olmak zorunda degilsiniz. bu size yukte yukluyor.
Yapmamaniza fazla laf ediliyor, asagilaniyor, erkek icin bunlar buyuk sorunsa ayrilirsiniz kendisine yeni bir hizmetci alir. Her seyin bir cozumu var. Kimse bulunmaz hint kumasi da degil. Ayriliktanda cok korkmamak gerek.
Bu konuları cok takmayin, cokta onemsemeyin, baş kriter gibi dusunmeyin. Esimle cokta mutluyuz. Parayi beraber yiyoruz, onun yaptigi yemegi beraber yiyoruz, benim temizledigim ortamda beraber oturuyoruz tekrar kirletiyoruz. Evlilik bunu gerektirir. Evlilik erkek kenarda otursun hem kadinin parasini yesin, hem hizmetini kullansin degil. Boyle biriyse ne kadar erken kurtulursaniz o kadar iyi. Kendinize bu zulmude yapmayin zaten.
Bir de erkek, kadin olarak calismiyor olsada evde bir seylere destek oluyorsa o erkek adamdir zaten. Calisan kadina mecburi gorebilir destegi. Ama calismayana yapiyorsa her sekilde destek olup, arkanizda dag gibi olacagini bilmis oluyorsunuz.
Işi bıraksaniz, cocuga bakmak isteseniz simdi her is bana kalacak stresi yasamazsiniz. Cocuk bakimi basli basina zor, buyuk emek isterken ustune tonla sorumlulukta bana yuklenecek, omuzlarimda bir ton sorumlulukla nasil bas edecegim endiseniz olmaz.
ev hanimiyken de kocaniz evde bir seyler yapiyor, sorumluluk aliyorsa, mecbur kalmis olsa da yapiyorsa size her kosulda destek olur zaten. Sadece zor zamanda degil, her zaman, iyi kotu farketmeksizin yaninda oldugunu bilmis oluyorsunuz. Bu daha da kiymetli bence.
sen yine iyisin ben kendi odamı 2 güne temizliyorum. çünkü her şeyi ayrıntılı temizliyorum yoksa içim rahat etmiyor. dolap boşalt sil süpür kıyafetleri baştan sona tekrar silkele katla , pencere sil, perde yıka, perde ütüle tak, yatağı yıkama makinesiyle ayrıca yıka havalandır kurut, duvarları sil, örümcekleri süpür al, yerleri süpür sil, kitaplığı dök teker teker 300 tane kitabı sil yerleştir, kapıyı avizeyi sil, kaloriferi yıka sil, halıyı süpür yıka, temiz çarşaf ser böyle uzayııp gidiyor... ve sırada evin diğer odaları 🤧
Geç olsun güç olmasin canım. Önemli olan bir yerine zarar gelmemesi bir iş yaparken, sağlığın. Eşin olacak kişi seni temizlik gibi şeylerle sevmesin zaten seni sen olduğu için sevsin. Yorumlardaki hakaret içerikli evde kalırsın gibi laflara da aldırış etme.
Çok hızlı olduklarını idda eden insanların işlerini yalap çap yaptığını düşünüyorum.
Bu insanların hangi işini kontrol etsem sıkıntı buluyorum. Temizlikte öyle hızlı yapıyorlar güya her işin kolayına kaçıyorlar.
Hızlı olup o işin hakkını veren çok az. Benim işimi yavaş yapsın ama en güzel şekilde yapsın arkadaş.
Cevap
77Cevap
Evlenirsin neden olmasın.
İnsan kendi için temizlik yapmalı/ bunu evliliğe bağlamak yanlış olur.
Bi evli insan olarak günlük temizlik yapıyorum mecbur hissettiğim için değil. Cevremin temiz durmasından temiz kokmasından hoşlandığım için.
Sen temizliği sevmiyorsan yapmazsın, eşin yardımcı olur belki zamanlada seversin
İlk önce kendin yapmayı sevmelisin sanki ☕️
Kadınlar temizlik yapmak için mi evleniyor? İnsan önce kendi için temiz olmalı, temizlik yapmalı zaten. Evlilikle bağdaştırıp kendini ve hemcinslerini aşağı çekmiş oluyorsun. İnsan önce kendine saygılı ve şefkatli olmalı ki karşında duran kişide seni olduğun gibi kabul etsin. Aksi olurda öyle bir beraberliğe girmek yanlış olur.
Neden evliliği evden dışarı çıkarmıyorsunuz ki? Veya evlilik demek sadece temizlik yemek çamaşır bulaşıktan mı ibaret yani? Ben kendini bu algılayla kodlamış biriyle kesinlikle evlenmem. Benim evleneceğim hanım her konuda kendini aşacak. Sadece ev sınırları içerisinde kalırsa olmaz
Aynı şey erkekler için de geçerli
Çoğu erkeğin evlilik anlayışı hayatları boyunca onlara eşlik edecek anne rolünde bir kadın bulmak olduğu için en çok onları kapsıyor. bence her konuda hayatı paylaşmaktır evlilik ev işleri de dahil.
Oda çok pis bir odaysa normal 5 saat sürmesi.
Değilse 5 saat sürmemesi gerekiyor.
ya da çok fazla oyalanıyorsun çok detaya giriyorsun.
Evet evlenebilir son, evlendiğinde daha pratik olursun zamanla hızlanmayıda öğrenirsin.
Daha yemek yapacam der daha hızlı olursun.
Temizliğin evlenmekle bir ilgisi yok zaten.
Eşimde yardımcı olursa problem kalmaz.
Bunu sadece evlenmek için değil kendin için kendine çeki düzen vermelisin, ev işleriyle alakalı konularda neden hemen aklınıza evlenince ne yaparım sorusu geliyor anlamıyorum, önce kendiniz için yaşamayı öğrenin, evlendiğin insan da g. tunu devirip yatmayacak ya sonuçta, öyle olması gerekli ya, birlikte 2 saate temizlersiniz sorun olmaz
Böyle kişiler genellikle daha iyi evlilik sürdürüyor evlenince alışıyorsun belli bir tempoya biz her şeyi beceriyoruz da hızlı yapıyoruz da ne oluyor pek makbule geçmiyor boş ver böyle de sevilirsin yapıyor musun ona bak hızlı ya da yavaş
Elini sağlık sorunlarından dolayı hızlı tutamayan insanlarda var mesela ben sıkıntı olacagını sanmam anlayisli bi eş sahibi olursan tabi esinin ailesi girerse isin icine sıkıntı olabilir 1 bucuk ay beraber yasayabldm esimin ailesiyle
Eee sonra ne oldu 😊
@KıbrısKomandosu ayrıldık ailesinden
İyi yapmışsın erkenden kurtuldun 😊
Yorum yapan cahillere bakma askim herşeyi tek başına yapmak zorunda değilsin öyle bir kural yok. Evleneceğin adam seni seviyorsa sana işlerinde yardım eder hem o sizin ortak eviniz ve yaşadığınız yeri beraber toplamak zorundasınız. Erkek diye oturacak değil. Herşeyi kendi üzerine yükleme bebeğim😘💗
Bu yavasligin sebebini hiç düşündün mü. İsteksiz olman neden? Bir insan bir kişide çok şey değiştirebilir bunu da unutma. Evlilik sadece temizlik ile olmuyor.
Bende kendimi uyuşuk sanardım bence sen yaptığın işin adam akıllı olmasını istediğin için öyle çok abartmadan hafif üstten yapsan çabuk biter bide sürekli seni meşgul eden telefon falan varsa onu da kaldır müzik de aciyim deme bu sefer sürekli şarkı değişmekle zaman kaybedersin ayrıca hızlı temizlik yapmak zorunda değilsin hiç iş yapmayan bayanların kocaları daha iyi oluyor genelde😂
O konuda çok pratiğim😃 annem hiç bana çekmedin der. Annem 2 satte yavaş yavaş temizler ben daha tez canlıyim
hiç sevmem ağır insanı ben kendim pire gibiyim hizliyim yavaş insandan nefret ederim sarma sarıyoruz ben 5tane sariyorum arkadaşım bir taneyi satana kadar aşırı sinir oluyorum belli etmezsen evlenirsjn sende
Yemin ederim bu ben
Hiç iş bilmesem bile birisi gelir bulur kuzum hiç dert etme. Gene temizliyorsun en azından, onu yapamayan da var sjsjssj
Benim çocuk var bende öyleyim ama tek şey temiz dağınık olmam ama kocam olsa bence daha dikkat ederim
Sana hamarat bir koca denk gelir dengelersiniz:) Ama sen yine de arada hızlı yapmaya da çalis. Ben de canim istemeyince yavaş yaparim bazen😜
5 saat mi? Ben 5 saatte bahar temizliği yapıyorum tek başıma erkek olduğum halde veya bütün evi 5 kere baştan aşağı temizlerim sil süpür
Bn evlendim sende evlenirsin ama eşimden sürekli uyari aliyorum kendini biraz alıştırmaya çalış
Bende iki saatte temizliyorum ama mecbur olduğum için yoksa çok tembelimdir 😂hatta akrabalar falan böyle olursan koca seni kapıya koyar demişti 😂
Eşinle birlikte temizlersiniz 1-2 saate duser o evlenirsin dert etme ne dertlerden evlenemeyenler var bu hic bisey.
Evlenebilirsin tabiki, neden evlenenemeyesin, ama evliliğin ne kadar sürer böyle bir durumda o tartışılır işte
Her erkekte farklı bende mesela gelecekteki eşimin çalışmasını ve evde ortak çalışmayı tercih ediyorum bazı erkek tüm evin işleri sende der 😉
Cidden 5 saat mi ?
Bu nasıl mümkün, bir oda en fazla ne kadar dağınık olabilir. Ben günde 5 saat uyuyorum belki.
Evlenince rutin hale geldiği için temizlik bence elin hızlanır merak etme
Kocan yardımcı alır sana merak etme 2 kadın birlikte temizlersiniz hahahaha
Evlilik = Temizlikçi, çamaşır, bulaşık, ütü mü demek sence?
Evlenirsin tek sorun bu olmaz. Evlilik de daha neler neler olur
Bekarsimdir normal acelen yok. evli ve çocuklu olunca elin istemese de hızlanır
@Linalinaaaa sen evli misin
Evlenince bide çocuk olunca çok pratik ve hizli oluyorsun merak etme
Cidden 5 saat surdumu duvarları felanmi sildin niye bu kadar saat🤔
bir odayı 5 saat boyunca harıl harıl temizlemekten iyidir. sıkıntı yok basarım nikahı
Evlenirsin evlenirsin merak etme.
O zaman 2,5 saate bitirirsinz temizliği
😀
Ben bir saatte bitiririm elim cok hızlı kıskanın haha
Eşinle birlikte 2 buçuk saatte bitirirsiniz sorun kalmaz
Neden çalışırken erkeklere yardım ediyorsunuzda ev işinde tek başınıza sirtlaniyorsunuz. Çalışmayan kadınlara cikardiginiz sesi ev işi yapmayan erkeklere neden çıkarmıyorsunuz?
Tam benim kafasın
Beraber gezer tozarız
Hayatında biri var mı
Evlenirsin sorun yok, seni de bi alan çıkar.
Bunlar sorun diil de sen şimdi diğer malûm konularda da sıkıntı çıkarırsın adama 🙄🙄
Bir oda nasıl 5 saatte temizlenir geçekten merak ettim 🤔
Benim de uzun sürüyor çok detaycıyım ve yavaşım 😅
Ne kızlar evleniyor, sen mi evde kalacaksın takma😄
Sen kendine uyuşuk mu diyorsun.
Beni tanısan haline şükrederdin.
Sadece banyo yapıp çıkmam 3 saat sürüyor.
Suyu çok açmıyorum ama sabun felan derken belki de temiz olmakla kafayı bozdum.
Odamı da aylardır süpürmüyorum masa felan çok dağınık.
Bu bana benziyor 😀. Bende zengin olup eve yardımcı tutmanın hayallerini kuruyorum 😀
Hamarat birini bulursan sorun olmaz ya da zengin birini bul dışardan kadın tutarsınız.
🤣🤣🤣🤣 olur be bulursun kendin gibi uyuşuk birini haftalarca ev temizlersiniz
O zaman sen bayram temizliğine 3 ay önceden başlarsın 😂🤣🤣🤣
5 saate apartman temizlenir kizz biraz hızlan ne öyle kaplumbağa gibi
Kimse benim arkadaşım kadar yavas olamaz ona gittiğimde bakmaktan yorulup ben yapıyorum
Hahaha kocan için sorun değilde kaynanan varsa çok çatışırsiniz 🤣
Gel benle evlen. Buluşabilexek vakti bulabildiğimizde buluşalım.
Odayı 7 dakikada temizlemelisin sadece yer sileceksin süpürceksin 2 dakika sil 5 dakika süpür
Taliplerin artabilir temizlik güzeldir evlenince zamanla hızlanırsin da
Seninle evlenen kendine hayat arkadaşı arar hizmetçi değil
Yemek yapmanda 24 saat sürerse adam iki günde bir yemek yer iyi iyi kilo verir :)
Evlenirsim yaşlı bir dedeyle o da aynı zaten yavaş yavaş 😂
Evlenince düzelirsin eğer içinde varsa titizliği, temizliği, düzeni seviyorsan zamanla hızlanırsın.
Sevişebildiğiniz sürece Türk erkekleri bunu dert etmeyecektir.
Evlenirsin gayette mutlu olabilirmiyim diyorsan evet mutlu da olursun inan bana temizliğin ya da güzel temek yapmanın evlilikteki mutlulukla hiç alakası yokmuş mutlu olmak çok daha farklı şeylere bağlıymış🥰
Küçük dokunuşlar lazım 🧐
bazi şeylerin kolay ve püf noktalarını bilmen lazım kısaca pratik olmayı öğrenmen lazım.
Ben kendi evimi 2+1 1,5 saatte bak dök yala hâle getiriyorum.
@mowaxist sağol bana kadar varım 😅
Senin iyiymiş, ben 1 aydır odamı temizliyorum. Monitörü siliyorum, ertesi gün koltuğu siliyorum. 1 gün çöpü boşaltıyorum. Henüz süpürgeyi fişe takmadım. En zoru o, çünkü fişe taktıktan sonra geri dönüş yok bütün odayı süpürmem lazım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?