Ev temizliği neden hep kadınlardan beklenir?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Ev temizliği neden hep kadınlardan beklenir?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Mutfak işleri ve temizlik kadınlara ait olduğu için gadası. Gerçek bir Kadın her gün evde misler gibi yemekler hazırlayabilmeli, evi düzenleyebilmeli, bildiğin ev muhtarı olmalı ki, aile fertleri rahat edebilsin. Temizlik imandan gelirmiş diye boşuna atasözü olmadıya..😏😅
Doğru diyorsun
bazı insanlar, kadınlar bile "temizlik işi kadınındır" diye düşünür. hatta bunlara "erkekler neden yapmıyor?" dersek "erkek para kazanıyor, onun işide bu" der. bu tarz şeyler cinsiyetleştirilmemeli. eğer kız, erkek diye bir şey olmasaydı bu konularda olmazdı
Doğru söylüyorsun
Geleneksel değiştirilmez kafa yapısı yüzünden, artı annelerin erkek çocuklarını önüne hazır getir önünden götür şeklinde hazırcı yetiştirme biçimi yüzünden olabilir. Süregelmiş ataerkil toplum yapısı dolayısıyla olduğunu düşünüyorum bunun
Zamanla değişir diye tahmin ediyorum
Ev işlerine kadınlar dış işlere erkekler
Mantıklı bakış açısı
Teşekkürler
Cevap
4Cevap
Çünkü toplum cahildir.. kadının görevi zanneder ama saçmalık.. erkek de sevdiği kadına yardım etmeli her konuda
Her konuda yardım edilmeli
türk erkekleri tembel olduğu için iki masabaşı iş yaptı diye dağı sırtında taşımış gibi davranır tek yaşayınca evini bkk götürüyo herhalde hâlâ çalışmanın zorunluluk olduğunu anlayamadılar
Haklısın
Evliliğimiz boyunca hep yardımlaştık eski eşimle çünkü kendi de çalışan bir kadındı ve hiçbir zaman arkamı toplamadı bu biraz da kadının tutumuna bağlı toplamasa adam toplamak zorunda sonuçta
Helal olsun
Çünki , öyle gördük büyüdük. Artık erkeklerde temizlik yapıyor, bir tık hafifleşdi bu algı. İnstada biri var izliyorum benden çok hevesli mesela 😅
Onlar çok acayip
Erkekler eşek gibi çalışsın akşama kadar birde gelip temizlik mi yapsın istersen birde çocuk doğursun.
Soru seninmiydi ben bir bayan sormuş sandım ondan böyle çıkıştım🤣
Hahah sorun değil
Ya kadınların ömrünü yediler evi temizle yemek yap çocuklara bak
He valla 🙃
Dünyanın en güzel sorusu beklenilmemeli zaten ev süpürmek erkeklerin fıtratına daha uygun
Haklısın
Kadının eli daha maharetlidir çünkü, erkekler bu konuda sadece destek olabilir.
Yani detayı kadınlar sever
Tamamen toplumsal ve kültürel yetiştirilme tarzından dolayı başka bir şey değil
Doğru
Bence bu gelenek görenekler hemen değişmeli kadına yardımcı olunmalı
Bunun için yeni nesil çocukları eğitmek gerek
Kesinlikle öyle 👍
Bu soru hep aklımdaydı ama cevapını bilmiyorum maalesef
Cevapları yorumlarda 🙃
Hep öyle gördüğümüz için zihnimizde o şekilde yer edinmiş. Tabi erkekler çalışıp kadınlar evde oldukları içinde. Ama her şey ortaklaşa.
Onu size sormalı gadası 😂
Doğru diyorsun 🙈
Çalışmayan kadınlardan beklenir
Olabilir
Bizler daha iyi temizliyoruz
Ona ne şüphe
Doğru
ataerkil toplumdaydık yüzyıllar boyunca
erkek çalışır kadın evde olur
bu değişti artık
Öyle görülmüş.
Anladım