Camlardan gelen tozlar, evdeki tozlar derken perdeler kirlenip duruyor. Yıkasam da eski beyazlığını kaybetmiş gibi görünüyor. Perdeleri ilk günkü gibi beyaz nasıl tutabilirim?

Camlardan gelen tozlar, evdeki tozlar derken perdeler kirlenip duruyor. Yıkasam da eski beyazlığını kaybetmiş gibi görünüyor. Perdeleri ilk günkü gibi beyaz nasıl tutabilirim?

Perdelerinin ilk günkü kadar beyaz kalmasını sağlamak için bazı önlemler alabilirsin. İlk olarak, perdelerini yıkarken ılık su kullanmak ve aşırı sıcak sudan kaçınmak iyi bir fikir. Beyaz perdeler için doğru deterjanı seçmek çok önemli; genellikle beyazlar için olan deterjanlar daha etkili olur. Perdeleri yıkarken, oksijenli su gibi beyazlatıcıları da kullanabilirsin, ancak bunları çok sık kullanmamak iyi olur. Ayrıca, perdelerini sık sık yıkamaktan kaçınarak, leke oluşumunu engelleyebilirsin.
Perdelerini yıkadıktan sonra doğrudan güneş ışığından kaçınarak kurutma işlemi yapman, sararmayı engeller. Perdeleri dışarıda, gölgede kurutmak daha sağlıklı olur. Son olarak, perdeleri zaman zaman buharlı temizleyicilerle de bakım yaparak, uzun süre beyaz ve temiz tutabilirsin.
Perdeleri ilk günkü gibi beyaz tutabilmek Maalesef ki mümkün değil gerek sigara kokusu gerek dışarıdan gelen tozlar illaki perdelerde sararmaya sebep olacaktır bunun için beyazlatıcı içerikli tül deterjanları kullanabilirsin Bunun haricinde yapabileceğim pek de bir şey yok açıkçası
Cevap
3Cevap
Düzenli silin.
Senelerdir yaptığım yöntem Beyaz sabun rendesi ve beyazlar için tozu makineye gözüne eşit miktarda koyuyorum makineyi 2 saatlikte 60 Dereceye ayarlayıp 1 saat yıkıyorum makinedeki su ısınınca beklemeye alıyorum en az 4 saat beklettikten sonra tekrar kaldığı yerden devam ettiriyorum baya beyaz oluyo...
Olduğu kadar çok takma kafaya.. camları çok açmıyorum ben.. yemek yaparken de kapılar kapalı olur
Blaşık makinesi tableti işe yaradı çift yıkamayı unutma
Beyaz sabun rendele ılık suda beklet öyle makinaya
Vanish tül kullaniyrm ve az bsi karbonat idare edio 😄
Vanish tül perde parlatıcı kullanıyorum. İlk günkü gibi değil ama idare eder 😂
deterjan gözüne tuz ekleyerek
Tutamazsın.
OMO OMO
Çamaşır suyu kulan
Aspirix yatır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?