Gerek kokusu gerekse kimyasal yapısı nedeniyle çamaşır suyu kullanmayı sevmiyorum. Lavabo ve banyoda bir de ara sıra yer silmek icin kullanıyorum. Mutfakta ise hic kullanmıyorum. Sizce çamaşır suyu kullanmadan temizlik olur mu?

Gerek kokusu gerekse kimyasal yapısı nedeniyle çamaşır suyu kullanmayı sevmiyorum. Lavabo ve banyoda bir de ara sıra yer silmek icin kullanıyorum. Mutfakta ise hic kullanmıyorum. Sizce çamaşır suyu kullanmadan temizlik olur mu?
Günaydın. Evet, çamaşır suyu kullanmadan da birçok temizlik işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Temizlik için çamaşır suyu kullanmak bazı durumlarda gerekebilir, ancak çoğu temizlik işlemi için daha çevre dostu ve daha az kimyasal içeren alternatif ürünler mevcuttur Beyaz sirke, özellikle yüzey temizliği ve kireç lekelerini çıkarmak için etkilidir. Su ile seyreltilmiş beyaz sirke ile bir sprey şişesi kullanarak birçok yüzeyi temizleyebilirsiniz. Limon suyu, doğal bir temizlik maddesi olarak kullanılabilir. Özellikle yağlı yüzeyleri temizlemek ve kokuları gidermek için uygundur. Bitkisel sabunlar, yüzey temizliği, bulaşıkları yıkama ve hatta el yıkama için uygundur. Kimyasal içerikleri daha düşüktür. Mikrofiber bezler, kimyasal temizlik ürünleri olmadan yüzeyleri temizlemek için etkili bir seçenektir. Yüzeyleri toplarlar ve lekeleri kolayca çıkarırlar.
Cevap
1Cevap
Olmuyo. Ben çamaşır suyu olmayınca temizlenmesi hicbiryer gibi hissediyorum😄
Olur ama hijiyenik olmaz, yani mutlaka azda olsa çamaşır suyu olmalı.
Bence olmaz… 😅
Belli başlı kurallarım takıntılarım var temizlik konusunda olmayınca olmuyor gibi geliyor bana…
Sirke olabilor
Özellikle de mutfakata sirke kullanilmali bence de
ben yağ çözücü kullanıyorum wc için diversey.
Nasil, etkili oluyor mu?
Olur
Olmaz bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?