Temizlik uğraş gerektiren bir şey. Yardımsız olmaz bence. Peki, temizlik yaparken herhangi birinden yardım alıyor musunuz, eşiniz/sevgiliniz temizlikte size yardımcı oluyor mu?

Temizlik uğraş gerektiren bir şey. Yardımsız olmaz bence. Peki, temizlik yaparken herhangi birinden yardım alıyor musunuz, eşiniz/sevgiliniz temizlikte size yardımcı oluyor mu?

Calisan bir kadin olarak esimle bu konuda mucadele verdim diyebilirim. Ilk baslarda baktim dememe ragmen pek orali olmuyordu bu islerle ilgili.
Bende yapmiyorum o zaman diyerek kendisi nasil oturuyorsa bende oturdum. Yemek yenecek ama yapan yok. Sonra yemek falan diye sizlandigi zaman gel beraber yapalim o zaman diyerek tesvik etmeye calistim.
Temizliğe pek karismaz durumdaydi. O zaman ikimizin kazancindan ortak temizlikci tutacagiz dedim. Mirin kirin etti yok olmaz dedim ya sende yapacaksin ya da parayı vereceksin eve temizlige biri gelecek dedim. Eve düzenli olarak temizlik icin biri geliyordu. Sonra bu sene fiyati 1000 civarina çıkardı. (Dip kose temizlik. Aslinda bu tarz seylere para harcamaktan gocunmam. O kadinda eve ekmek parasi götürüyor, eşi yok, cocuklar falan var. Onlara da bir kazanc kapisi oluyor. Sadaka gibi de oluyordu yani)
sonra eşim temizlige harcanan parayi gereksiz buldu (en bastan beri boyleydi zaten. Bosa para veriyoruz deyip duruyordu dinlemedim. Ya totosunu kaldiracakti ya parasini verecekti. Ama kendim yapmayi asla kabul etmedim her konuda. Benimde canim var ayni işi yapip eve ayni anda giriyoruz bende yoruluyorum. Regl zamani tansiyon falan iyice düşüyor zaten. Eve gelip oturdugum zaman etrafi zor görür halde oluyorum bazen bana da yazik. O halde kalkipta yemek vs daha zor zaten)
Sonra ciddi bir kavga ettik eşimle. Blof falan da degil ciddi ciddi bosanalim o zaman dedim. Ben seninle ortak bir hayat kurmak icin evlendim, arkani toplamak icin, yemek, temizlik yapmak icin degil. Hayalin buysa bosayabilirsin beni, kendine hizmet edecek kadin alırsın ama dikkat et bu sefer calisan olmasin dedim.
Hem calisanla evleniyorlar maddi açidan hem diger işler de yürütülsun istiyor bu erkekler oh ne ala memleket. Bizdeki can degil çünkü.
Benden boyle seyler bekleme, evlenmeden de soyledim bunlari sana dedim iyi dinleseydin dedim. Evlenmeden once de dusuncem bu sekildeydi, daha esimle tanismadan once bile. Oyle evde esim olacak kisi bir seylere elini atmadigi surece atmayacaktim oyle de yaptim.
Resti cektim karari ona biraktim. Bosanmak istese boşanırdım da sorun olmazdı. Evde oturmaktan ve işe gidip gelmekten baska bir sey yapmayan, sorumluluk almayan erkegi ne yapayim ben hayat boyu?
Bence o tartismada ne kadar ciddi oldugumu gördü. Ilk bosanalim tamam dedi sinirle. Sonra ben konustukca, bunlari sana en bastan soyledim falan dedikce bir sey demedi. Ilerleyen gunlerde de gonlumu almaya çalışarak bosanmaktan vazgecirmeye çalıştı. şu an bir seyleri yapiyor pek ses etmeden ama yine de gorevlendirmem gerekiyor ama olsun. Yapsin da ya da yapmayacaksa ortak para koysunda sorun degil bunlar.
Cevap
4Cevap
Almıyorum kendim yaparım
Hayır. Aksine kimse ayağıma dolanmasın
Hayır yalnız yapıyorum
Annem işte değilse annemle isteyse tek yapiyorum
Almıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?