Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,5b cevap paylaştı.
Merhaba, Hayır değildir neden olsun? yani herkes ev işi yapabilir hatta zenginler bile bazen ev işi yapıyor bunda sorun yok ki. zaten açıkçası herkesin bütçesi temizlikçi çağırmaya yetmez. zaten temizlik yapmak neden kezban işi olsun ki. bende yeri geldiğinde odamı temizliyorum zaten olması gereken budur. yani insanlar ev işi yapmalı ve temiz olmalıdır. tabi ki de bunu meslek gibi değil gerektiği için yani herkes yapmalı. 15 yaşında ki insan da yapmalı 30 yaşında ki insan da kadın erkek fark etmez ev işleri zaten yapılması lazım. böyle düşünenlerde bana çok saçma gelen tipler zaten. çünkü her şeye eleştiri yaparlar ya da bir şeyi beğenmezler hiç bir şekilde. bu yüzden de umursamıyorum ben bu tipleri
Olması gereken. Ne kezbanlığı. Milletin cebinde parası yok. Ne zamandır beri çok sosyetik oldular. Evlerinde hizmetçileri, ayağının altında şöfürler mi var da. kendi sorumluluklarını unutur oldular. Ev işleri her kadının ve erkeğinde kendine olan sorumluluğur. Bütğn ev işleri kalsın bir kenarda evi pislik mi götürsün demek lazım.
Ya ev işi yapan bir kadın görünce sürekli ben ileride okuyacağım, yok efendim ben ders çalışacağım falan diyen, kendince okumuş kadınların temizlik yapabileceği bilincine erişememiş beyinsiz bir kitle var bu şekilde düşünen maalesef. Bunların diğer modeli de bakımlı kadınların ev işi yapamadığını düşünüyor.
Böyle düşünenler bana kezban geliyor asıl. Havalı durabilmek için saçmalıyorlar. Ben de temizlik yapmayı hobi gibi göremiyorum ama bunu kezbanlık olarak görmem. Ben yapmasam başkası temizlemek zorunda evimi. Temizliksiz oluyor mu? Hepimizin yapmaya ya da yaptırmaya MUHTAÇ olduğu bir durumu seven insana da kezban diyenler kezbandır.
Ev işini değilde düzeni , temizliği sevdikleri yapıyolar. Ayrıca işi yapmayıda seven vardır ama bunu sevmek kezbanlık filan olmaz. Birde zaten kezban yalancı demek ne alaka gidip herşeye kezban diyip duruyolar onuda anlamış değilim.
Ozaman hepimiz kezbanız 😅 O kezban diyenlerin ev işini kim yapıyor? yardımcıları varsa bilemem.. yanı cok gereksız ve sacma.. sende böyle sacma şeylere takılma!
Evi temizlemicekte napacak? Kız olsun erkek olsun insan yaşadığı yeri temizlemek zorundadır. Ev temizliği vücut temizliğinden daha önemlidir. Kim mikroplarla dolu pis bir evde yaşamak ister? Bu şekil düşünenlere acıyorum genel olarak anneleri sabah akşam iş yapar, kendileri orada burada gezer..
Ya ne alakası var Allah aşkına ya, nasıl sorular soracağınızı şaşırdınız artık. Aslına bakarsanız insanlar ev işi yapmayı değil, temizliği seviyor, o temizlikten sonraki ferahlığı seviyor.