21 yaşında ailemle yaşayan bir kızım. Az önce yanlarına çağırdılar. Bir süre ne kadar tembel olduğumdan, iş yapmadığımdan, iş yapmayacaksam okulu bırakıp çalışmam gerektiğinden bahsettiler. Oysa daha dün banyoyu temizledim, yemeğin yanına çeşit olsun diye pilav yaptım.
Şöyle Bi kalkayım ev süpüreyim diye Bi düşünce aklımdan geçmiyor. Her işi annem buyuruyor. Daha günaydın demeden sayıyor işleri. Zaten sabah ilk işim kahvaltı hazırlamak. Ben hazırlamazsam babam işe aç gidiyor.
Şöyle Bi kalkayım ev süpüreyim diye Bi düşünce aklımdan geçmiyor. Her işi annem buyuruyor. Daha günaydın demeden sayıyor işleri. Zaten sabah ilk işim kahvaltı hazırlamak. Ben hazırlamazsam babam işe aç gidiyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Tabii ki değil. Asıl sürekli ev işi yapmayı istemek bir hastalık bence. Ev temizlemek mesela, kim temizlik yapmaktan hoşlanır ki. Yani evet temizlik imandan gelir ama sabah gözünü açar açmaz bugün nereyi temizlesem diye düşünen kişi asıl hastadır. Açıkçası ben ev işi yapmaktan nefret ediyorum, sırf annem laf etmesin bir de onu dinlemeyeyim diye yapıyorum. Zaten onu da beğenmiyor yine söylenmeye başlıyor. Takma yani, birçok kişinin yaşadığı bir durum bu. boş ver gitsin.
Bende de tam tersi. Bi bıraksalar kılımı kıpırdatmam. Annem laf ediyor baktı olmuyor babama şikayet ediyor bu sefer ikisi bir laf ediyor. Kaldıramıyorum artık. Hiç iş yapmıyorsun diyorlar Allah tan kork dün banyo temizledim diyorum eeee diyorlar. Eee ne? Yapmışım işte.
Senin ev işi yapmak gibi bir sorumluluğun yok. Hiçbir çocuğun yok. Sadece içinden gelirse yardım edersin. Senin şu anki tek sorumluluğun derslerin. Ailenin sürekli bir şeylere laf etmesi gerçekten berbat bir şey, seni çok iyi anlıyorum. Ama ne yaparsan yap susmayacaklar, asla memnun olmayacaklar bunu sen de biliyorsun. O yüzden en güzeli bazen çok zor olsa da umursamamak. Bırak ne söylerlerse söylesinler. İstemiyorsan yapmak zorunda değilsin. Hiçbir gücün sana okulu bıraktırmasana izin verme. Yalnızca boş ver 🥰
Haklısınız. Derdimi dinlediğiniz için teşekkür ederim
Tabi ki de değildir. Emin ol ki bir çok kız ailesi tarafından bu durumlara maruz kalıyorlar. Yani bırak, ne derlerse desinler. :)
Bırakamıyorum işte. Odama geçip ağlıyorum. 3 senedir böyle. Annem süpürgeyi alıyor oturma odasına koyup bırakıyor. Ben ellemezsem akşama kadar öyle kalıyor. İş yemeğe gelince bu evi ben doyuruyorum sen yatıyorsun diyor. Ağır geliyor artık. Onlar öyle dedikçe hiçbir şey yapasım gelmiyor.
Takma, vurdum duymaz ol. Bırak, hiç bir şey yapma. Sen hizmetçi falan değilsin veya yapmak zorunda da değilsin. Bir müddet sonra zaten köpek gibi yapacaklar. Annenin kendi evi, kendi yapmak zorunda. Madem yapmayacak o zaman parası ile birini tutacak. :)
Babama şikayet etmiş beni. Babam bana seninle konuşmaktan başka ne yapabilirim ki diyor. İnsanın içinden gelir kirli gördüğüm yeri temizlerim ama sende bu yok diyor. Haklı. Bende yok. İçimden gelmiyor. Annemin laflarından bıkıp yapıyorum
Herkes böyle, sadece sen değilsin. Takma kafana, onlar hep konuşur zaten.
Derdimi dinlediğiniz için teşekkür ederim
Rica ederim. Sana tavsiyem; bunların hiç birini aklına takma, sal gitsin. Çünkü, herkes bu durumlara maruz kalıyor. :)
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!