Karşı komşum her temizlik yaptığında bir komşusunu yardıma çağırıyor. Bir rahatsızlığı falan da yok bu arada, gayet gücü kuvveti yerinde. Eskiden birkaç kere gittim. Baktım ki bu kendine hizmetçi arıyor bahane uydurmaya başladım. Kullanılmış hissetmekte haksız mıyım?
Komşum sürekli temizliğe çağırıyor. Sizce beni kullanıyor mu?
Alışveriş & Hediyeler konusunda 441 cevap paylaştı.
Tabii ki kullanıyor, bunun aksi iddia bile edilemez. Düşünsene sen kirlettiğin bir yer için kimseyi çağıramazsın, bu şeye benziyor "klozete ihtiyacımı giderdim, biri temizlesin şunu" demeye benziyor. İnsan bir kere iki kere çağırır utana sıkıla. Sürekli çağırmak kimse kusura bakmasın arsızlıktır. Ben senin yerinde olsam mesleğim temizlikçilik değil, kendi evime bile bu kadar temizlik yapmıyorum der ve bu arsızca teklifi reddederim. Böylece o da senden bir daha yardım talebinde bulunamaz. Net çözüm 🤗
Komşun resmen çakalmış. Ben hayatımda ilk defa bir komuşunu durmadan temizliğe çağıran birini duyuyorum. Mesela eskiden mahallelerde şöyle şeyler olurmuş: yaz ya da bayram temizliklerinde mahalleli toplanır her gün birinin evini temizleyip, birbirlerine yardım ederlermiş. Bunlar güzel şeyler. Ama sürekli birin diğerine yardım ederse olmaz. Bir de belki yaşlılara yardım edilebilir.
Yani senden yardım isteyebilir bir olur iki olur ama fazlası kullanmaya giriyor bence. Bundan sonra sen de onu çağır, gitmek istemiyorsan da espriyle karışık bir şekilde ben de temizlik yapacağım sen bana yardıma gel falan de :D Dediğin gibi hasta falan değilse ne gerek var ki her seferinde çağırmasına.
Haklısın kesinlikle, net kullanıyor. Ki her temizliğine birini çağırmasından belli zaten insanları nasıl kullanmaya çalıştığı. Tek zeki kendileri sanıyorlar en çok da buna sinirleniyorum. Bence bir daha asla görüşme böyle bir insanla komşu bile olsa. Yokluğu varlığından iyidir böylelerinin.
bizim de var böyle bi komşumuz o kadar bencil biri ki hayır gelemem dediğinde trip yapıyo konuşmuyo en son seferde dedim temizlik şirketleri var orayı arayıp birini çağırın annemi çağırmayın diye annemle konuşmuyormuş çok lazımdın embesil yaa