Kız arkadaşım sürekli temizlik yapıyor, ne yapmalıyım?

Sevgilim ile aynı evde yaşıyoruz. İkimiz de üniversite öğrencisiyiz. 1+0 evde sürekli bir şeyleri temizlemeye çalışıyor. Vileda ile sildiği yeri 1 saat sonra yine pislik görüp temizliyor sonra da eliyle yerdeki siyah pamukları topluyor. Halının püsküllerini simetrik bir şekilde düzeltiyor ve ben basınca kızıp düzeltiyor. Balkonda bile sigara içmeme izin vermiyor, evin önüne çıkartıyor beni. Bilgisayarda bir şey izlerken ekrana dokunmasam bile elimi kaldırınca "AŞKIM EKRANA DOKUNMA ELİNİN İZİ ÇIKACAKK" diyor :D

Akşam yemeği yerken tabağımdan masaya ufak bir yemek dökülüyor ve yemeğin bitmesini beklmeden hemen süngeri kapıp temizliyor, etrafı siliyor sonra yemeğine dönüyor. Yemek yaparken de sıcak ocağın yanına dökülen şeyleri anında temizlemeyi çalışıyor.

Üzülmesin diye ona bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü temizlik yapmak ona keyif veriyor :D Bunu terapi olarak gördüğünü söylüyor. Kendisini sürekli yormasını ve bu kadar zaman harcamasını istemiyorum.

Bu durumda yapmam gereken bir şey var mı? Ne yapılmalı? O nasıl azaltabilir bu temizlik tutkusunu?
Güncellemeler
+1 yıl
Sevgilim ile aynı evde yaşıyoruz. İkimiz de üniversite öğrencisiyiz. 1+0 evde sürekli bir şeyleri temizlemeye çalışıyor. Vileda ile sildiği yeri 1 saat sonra yine pislik görüp temizliyor sonra da eliyle yerdeki siyah pamukları topluyor. Halının püsküllerini simetrik bir şekilde düzeltiyor ve ben basınca kızıp düzeltiyor. Balkonda bile sigara içmeme izin vermiyor, evin önüne çıkartıyor beni. Bilgisayarda bir şey izlerken ekrana dokunmasam bile elimi kaldırınca "AŞKIM EKRANA DOKUNMA ELİNİN İZİ ÇIK
Kız arkadaşım sürekli temizlik yapıyor, ne yapmalıyım?