Laminat zeminin her zaman şık ve temiz görünmesi için sık sık temizlemek ve tercih edilen ürünün doğru olması gerekmektedir. Peki, laminat zemin nasıl temizlenir? Laminat parkeler ne ile silinmeli?
Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Laminat parke nasıl temizlenir?
Laminat parkeler evlerde sık tercih edilen zeminlerdendir. Laminat parkeler sık temizlenmelidir. Laminat parkeleri temizlerken, parlaklığına zarar vermeyecek ve parkeleri çizmeyecek temizlik ürünlerinden, temizlik malzemelerinden yardım alınmalıdır. Laminat parkeler nasıl temizlenir daha detaylı bahsedeceğim.
Birinci adım: Laminat parkeyi süpürün
Laminat parkeyi silmeden önce çöpleri toplayın ve tozları süpürün. Yerlerdeki toz ve çöpleri temizledikten sonra ikinci adıma, parkeyi silmeye geçebilirsiniz.
İkinci adım: Zemine uygun bir yüzey temizleyici ile laminat parkeleri silin
Bir mop veya bez yardımıyla, zemine uygun bir yüzey temizleyici ürünle laminat parkeleri silin. Ancak sildiğiniz bezin çok ıslak olmamasına dikkat edin. Çok kirliyse sıcak su kullanabilirsiniz, lekeleri daha kolay çıkaracaktır. Yerleri sildikten sonra kurularsanız, daha çabuk kurumasını sağlarsınız.
Laminat parkeler evin en kolay temizlenen yerlerinden biri, hatta detaylı ev temizliği yaparken en son yapılan işlem genelde laminat parke gibi kolay silinen alanları şöyle güzelce silmek oluyor. Fakat buna rağmen hala laminat parke temizlemek için hangi yöntemlere ve malzemelere ihtiyacımız olduğu konusunda kafamız karışıyor. Ben bunun için birkaç yöntem denedim ve sonuç aldıklarımdan bahsederek yardımcı olmak istiyorum.
Laminat parke nasıl temizlenir?
Laminat parkenin temizliğini yapmak görünürde kolay olsa da kullanılacak malzemeler çok önemli, sonuçta yüzeyin zarar görmesini istemeyiz, hele kiracı isek... Hal böyle olunca laminat parke nasıl temizlenir diye merak edenlerin çeşitli yöntemler araştırıp denediğini de görebiliriz. Ben de bu bağlamda bildiğim temizleme yönteminden bahsederek aydınlatayım:
Laminat parkenin üzerini iyice süpürmekle başlarım işe. Çünkü tozlar kirler süpürülmeden silme işlemi temiz olmaz.
Süpürmenin ardından halı ve diğer eşyaları zeminden kaldırıyorum, temizliği daha kolay yapabilmek için.
Temizlik için bir vileda kovası hazırlıyorum, içerisine ılık su ve beyaz sabunlu temizleyicilerden 2 kapak ekliyorum. Ayrıca viledanın çok ıslak olmamasına özen gösteriyorum, çünkü laminat parkelerin fazla sıvıyla yerinden oynaması ve kabarmasını istemiyorum.
Silme işlemini 1 veya 2 kez yapıp kurumaya bırakıyorum.
Uçucu deterjanlar ile silebilirsiniz ama hepsinden önemlisi neyle silerseniz silin çamaşır suyu mümkün olduğu kadar kullanmayın ve durulama mop’u kullanın lütfen. Islak bırakmayın.
Leke yapmasından çok çamaşır suyu yani sodyum hipoklorit yakıcı etkisinden dolayı kısa zamanda zarar verir. Dezenfekte etmek istiyorsanız göz kararı miktarda oksijen bazlı çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Yalnız onun da kötü tarafı köpürme çok fazla yapar.
Parkeler öncelikle çok hafif nemli ve deterjanlı bir paspas ile silinip, peşine hemen kurulanması gerekir.. Ta ki, ahşap zemin neme maruz kalarak şişmesin. Ahşap yüzeyler ve parke temizliği için özel deterjanlar var.