Parkelerin temizliği ile başım dertte :( Ne kadar silersem sileyim suyun veya deterjanın izleri hep kalıyor. Bezi elime alıp silmeye kalkınca da belim çok ağrıyor yani ikisinin bir ortasını bulamadım maalesef. Parke nasıl temizlenmeli; viledayla mı bezle mi? Bir de parke temizliği için neler kullanılır?parke temizliği
Parke nasıl temizlenmeli, parke temizliği için neler kullanılır?
Selamlar; Parkelerin özellikle güneş vuran noktalarda tozu, lekeyi en çok gösteren yüzeylerdir. Bu yüzden temizlerken dikkatli olmak gerekmektedir. Ben de bunun için size yardımcı olması açısından parke temizliği nasıl yapılır, parke temizliği için ne kullanılır gibi çok merak edilen konulara değineceğim.
Parke nasıl temizlenir, parke temizliği nasıl yapılır?
Parke nasıl temizlenir diye merak edenler için birkaç püf noktası vermek istiyorum. Her şeyden önce mutlaka elektrik süpürgesi ile tozu, kiri ve saçları yüzeyden uzaklaştırmalısın. Paspas sistemleri, parke temizliğinde benim asla kullanmaktan yana olmadığım aksesuarlardır. Arkalarında leke kalır, parkede su lekelerine sebep olur ve toz kalır. Parke temizliği nasıl olur diye merak edenlerin kafasını da en çok karıştıran konu bu lekelerdir. Ardında leke kalmaması için sıcak su kullanmadan tutun da çok güçlü temizlik ürünlerine kadar pek çok yöntem deneniyor fakat çoğu zaman pek işe yaramıyor. Bu yüzden bir kova ılık suya bir kapak Yüzey Temizleyici ekleyerek eski bir pamuklu tişörtle silmeyi tercih ediyorum. Bezi iyice sıkmaya ve fazla suyunu almaya özen gösteriyorum.
Parke temizliği için neler kullanılır?
Parke temizliği için pek çok temizleyici türü var, bunlardan en yaygın olanı da tabii ki yüzey temizleyiciler. Her ne kadar marka ve temizleyici özelliği açısından farklılıklar olsa da, aralarından en iyisini ve en etkilisini, deneyimlerime dayanarak sunmak isterim. Parkelerini temizlemek için beyaz sabun bana göre değil diyorsan Yüzey Temizleyici denemelisin. İçeriğinde ağır kimyasallar olmadığından parkelere zarar vermiyor. Koyu kıvamı hem hijyenik hem pırıl pırıl bir yüzey bırakıyor. Ardından durulama gereği de duymuyorsun. Uygulamak için yine eskimiş pamuklu bir tişört işini görecektir.