Yemek yapmak meziyet, çamaşırları zaten makine yıkıyor, peki ev temizliği gibi sürekli yapılması ve fiziksel efor gerektiren ev işlerinden anlamamak bizi eksik kılıyor mu sizce? Ev işlerinden anlamamayı eksiklik olarak görür müsünüz?
Karın doyuracak kadar yemek yapmak, bulunduğun ortamı temiz tutmak zaten azami yaşam becerisi anlamına geliyor. Son zamanlarda yemek yapamamak temizlik bilmemek çok havalı bir durum gibi lanse ediliyor. Halbuki yetişkin her birey hayatta kalma becerisine sahip olmalıdır. Değilse de kendi evinde öğrenir mutlaka
Evet, eksikliktir. Ben, mutfağa sadece bulaşık makinesi yerleştirip boşaltmak için giren, bir kez bile ütü yapıp evini baştan aşağı temizlememiş bir kadınla yıllarca evli kaldım. Çocukları bunun beceremediği anneliğe bırakmayı göze alamadığım için tahammül ettim, şimdi ayrıyım. Yemek yapma işi tamamen bendeydi, temizlik, ütü ve çamaşır işleri de haftada 2 gün gelen temizlikçideydi. Ev işinin, insanın elinden gelmesi lazım, yetişkin bir insan kendine ve yaşadığı ortama bakabilmeli.
Kesinlikle çok büyük eksikliktir. Tercih olmama, tercih edilmeme sebebidir çok net. Yemek, çamaşır, bulaşık, ütü gibi meziyetlerin olmaması o yuvanın sürdürülebilirliğini olumsuz anlamda çok çok etkiler.
Ancak bu eksiklik sadece kadına ait değildir. 😉 Kadın köle değildir. 😉 Kadın hizmetçi değildir. 😉 Benim kadınım beni yoldaşımdır, hayat arkadaşımdır, son kalemdir. 😉 Ve hayat müşterektir. 😉
Ya ne alakası var Allah aşkına. Bunu kadınlar empoze eden güç kimdir merak ediyorum. İlgili olmayabilirsin , sevmeyebilirsin. Ama bu bir eksiklik değil ki. Biz erkeklere bakarsan hepimiz arabalarımıza aşığız. Ama araç arızalandığında kaç tanemiz onu tamir edebiliyoruz?
Hem eksiklik hem değil. Böyle şeyler kişinin hayatını normal bir insan gibi sürdürebilmesi için günümüz şartlarında gerekli olan ihtiyaçlardır. Kadın ya da erkek bu işleri bilmeli ki kendine göre düzgün bir hayatı, düzeni olsun. Ama bilmeyen bir insana da neden bilmiyorsun diyemem, eğer kocam değilse.
Evet çamaşırı, bulaşığı makine yıkıyor ama onu bile beceremeyen çok insan var. Hangi çamaşır kaç derecede, hangi deterjanla yıkanır bilmiyorlar bu bir eksiklik mi evet eksiklik bana göre. İnsan sevmeyebilir ama bilmiyorum anlamıyorum pek bana göre değil.
Camda leke kalmış kalmamış çok önemli değil Halıdan toz tamamen çıkmış veya çıkmamış çok önemli değil Ama toz alma iyi olmalı, ütü iyi olmalı, bulaşık elde yıkanacaksa iyi olmalı muhakkak, yemek kıvamı damak zevkine göre aşağı yukarı ayarlanır. Ve işin en önemli tarafı bunları sadece kadın değil erkekte yapabilmeli aynı şekilde
Oylama sayesinde çoğu kızın tembel olduğu ortaya çıktı. Bu işin cinsiyeti yok illaki o işler yapılacak. Hadi biriyle yaşamadın bu sefer kendi kendine yetmen lazım. Zor bir şey değil 10 saat ksde takılmak yerine 1 saat annenizle işlere bakın zaten çoğu şeyi öğreniyorsun.
yani hayatat herseyi bil ama yapma. babamın sozuydu. olur bi gün makine bozulur. yani eksiklik tabi. ben mühendisim ama dün sis farı nasıl degıstırılır diye takıp ettim ustayı. oysa param var mı var hiç dert değğil benım ıcın. bi dahakine ben sokup takacam ona ihtiyacım yok. ne oldu 50 tl kara gecicem. 50 tl işmi değil ama bakıs acısı
Ne demek eksiklikmi? Tabi eksiklik bi’ kadin olarak bilmiyomusun temizlik yapmayi temizlik imandan gelir cabuk ogren
Ben bile erkek halimle yeri geldiginde ev temizligi yapiyorum ortaligi supuruyorum elektrikli supurgeyle paspas atiyorum bulasiklari yikiyorum kendime yemek yapiyorum sen bu yasina kadar nasil yasadin?
ev işinden anlamamak ne demek ben onu anlamıyorum Mars'a roket fıraltmıyorsun ne de olsa alt tarafı temizlik çamaşır ütü yahu... anlamıyorum diyenler TEMBELLER işlerine gelmiyor ve evet eksikliktir.
Kız erkek hiç farketmez belli yaşa gelip daha kendi yatağının çarşafını değiştirmekten aciz, bir kere elini yıkadığı lavaboyu çamaşır sulamamış, yemek yediği mutfağı çitilememiş kişi evet eksiktir
Eksikliktie elbette. Fakat bunun ayrıca bir marifet sayılması da saçma geliyor bana. Kızın güzel iş yapmasına, dikiş iğne tutmasına, hizmetine bakıyorlar mesela bazı kişiler kız alırken. Biz bununla ön plana çıkmak zorunda değiliz. İnsan yaşadığı yeri temizleyip düzenli tutabiliyorsa, işini görebiliyorsa kâfidir. Bu konuda mastır yapması gerekmez
Her türlü eksikliktir. İnsanın iyi kötü kendini idare ettirecek şekilde yemek yapması gerekiyor. Her zaman dışarıdan yemek zor olmalı. İyi kötü evin içini toparlamayı, temizlemeyi bilmelidir. Sonuçta pislik içinde yaşamayı kimse istemez.
ne yapalım şimdi seni aldık baktık işler birikdi gidiyo bitane daha mı alalım evi temizlesin diye evi temizlerken eli kocanada kayarsa arada onunda bi tozunu alırsa bu sende eksik hissettirmezmi acaba sen bunu bi cevapla bende diyerini cevaplıyım
artık kadinlarda çalışıyor calışan kadın yine eve gelip ev işi yapmak zorunda değil erkekte yapmalı sende o evde yaşıyorsun yemeği sende yapıcaksın temizliği sende yapıcaksın yok öyle
Evet ve hayır arasındayım ama bence her ikiside var. Şu ana kadar annem beni mutfağa girdirmedi bir çok şeyi bilmiyorum. 2 sene sonra kendi evim aile kurduğum zaman biraz zorlayıcı olucak. Pek bir şey bilmiyorum etmiyorum 🤦🏻♀️
Bence büyük bir eksikliktir. Zira hep annen'in ya da karın'ın eline bakacak değilim. Zamanı geldiğinde herşeyimi kendim de yapmak zorunda olabilirim. Olabiliriz. Cinsiyet fark etmeksizin söylüyorum
Evet kendi öz bakımına dikkat eden bir insanın mutlaka evinin bakımına da dikkat etmesi gerekiyor kadın ya da erkek.. Aslan yattığı yerden belli olur.. Keyifli günler..
Eksiklik degildir tercihtir bence ben cok guzel temizlik ütü yaparim severim de yapmayi ama yemek yapmayi sevmem sevmedigim icin de ögrenmem bir corba bile bilmem yapmam yani
Erkeklerin çoğu anlamıyor. Hatta bazıları evi hotel gibi kullanıyor. Kadın da bilmiyorsa ayvayı yemişiz demektir. İnşaAllah istemeyen kimseye öyle bir kadın denk gelmez.
hayatın boyunca başka insanların sana bakacağını garanti edebilirsen eksikli olsun olmasın seni etkilemez ancak bunu garanti edemeyeceğimiz için ev işlerinin en azından bir kısmını bilmeliyiz hepimiz mesela kendine yemek yapabilmeli ve ya yerleri süpürebilmelisin
Evet eksikliktir. Evlilikte paylaşım nasıl yapılır bilmem ancak bir insan tek başına da yaşayabilir. Maddi durumu yeterliyse hizmetçi çalıştırabilir yetersizse kendisi yapmak zorunda kalacaktır. Pasak içinde yaşamak istemeyen insanın ev işlerinden anlaması gerekir.
Bir kadın olarak az da olsa anlamak gerekir. Hiç anlamamak olmaz.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eksiklik öz bakım gibi düşün yaşadığın yeri temizlemek orasının bakımınıda yapman gerekir yemek için de yine kendini besleyebilicek kapasitede olması lazım herkesin erkek kız fark etmiyo her birey kendini tek başınada bişeyleri yapabilicek kıvamda yetiştirmeli 👌
Marifet değil ama eksiklik. Herkes anasının karnından her şeyi bilerek doğmuyor. Hangi işte eksikse nasıl yapıldığına bakıp kendi de yapabilir. Ev işleri zahmetli ama çok zor bir şey değil
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
anlamamak denmez üşenmek sevmemek denir yoksa herkes süpürge yapar toz alır