Bir haftalık deniz tatiline çıkıyorum ama evime hiçbir şey yapmadan gideceğim, geldiğimde çok yorgun olacağımı biliyorum ve temizlik de yapmak istemeyeceğim, kendimi biliyorum. Tatil sonrası temizlik için bana neler önerirsiniz?

Bir haftalık deniz tatiline çıkıyorum ama evime hiçbir şey yapmadan gideceğim, geldiğimde çok yorgun olacağımı biliyorum ve temizlik de yapmak istemeyeceğim, kendimi biliyorum. Tatil sonrası temizlik için bana neler önerirsiniz?

Merhaba,
Bir minimalist olarak bu konuda hiç endişe etmiyorum, çünkü evde yalnız gerekli eşyalar bulundururum, gereksiz olan bir gün kullanırım ya lazım olursa, kalabalık hiçbir şey yok evde. Kapsül küçük bir gardıroum, ve günlük kullandığım çok az eşyam var, böylece temizliğe fazla zaman harcamıyorum. Evden çıkarken yatağımı düzenler evi temizler öyle çıkarım tatile giderken bile, ve guderken tatile yanıma fazla eşya almam 3-5 en önemli ve en ihtiyacım olan eşyalarımı alırım böylece geri gelirken valizimde çok az eşya olduğu için onları yıkar yerine koyarım, ev zaten temizliğim çıktığım için temiz olur ufak bir temizlik yapar, geri kalanını tatilden sonra evde de bol bol dinlemenmeye zamanım ve fırsatım oluyor🍀
Üye evinizin nasıl olduğunu sormamış temizleme amacından tavsiye istemiş.
Tatilden dönünce herkes gibi herkesin üstünde bir yorgunluk var ve temizlikten korkuyor tatilden sonra yapacağın çoğu işi şu an yap yani etrafı topla dolapları temizle yatak örtülerini filan yıkayabilirsin. Ama bence toz işlemini sonra yap çünkü gelince bile evin içinde elbetki tekrar toz olcak avizeleri duvarları temizle vileda yap ama gereksiz şeyleri ortalıkta bırakma boşuna toz yapmasınlar ortalıkta kalmasınlar. Ve dolabına filan bak veya etrafa bozulacak küflencek şeyleri unutma birde çamaşırlarını yıkamayı unutma kokmasınlar tatilden gelince de hafif bir temizlik yaparak rahat rahat oturursun umarım harika bir tatil geçirirsin. :))
Evi toplamadan çıkma derim. En azından yatakları yapabilirsin. Etrafın tozunu çek süpür. Kullanmadığın eşyaları bir rafa kaldır ortalıkta kalabalık etmesin. Böylece belki gözün korkmaz. Ne kadar az eşya o kadar az temizlik demek. Etrafta bulaşık varsa makineyi çalıştır kapatıp gidersin gelince bulaşıkları dolaba dizersin.Önemli olan kirli eşyaların evde kalmaması kötü koku ve küflenmeye sebep olabilir.
Eğer temizlikten gözün korkuyorsa işe en kolay yerlerden başlamanı öneririm. Hangialanları daha kolay temizliyorsan oralardan başlayıp zor kısımlara doğru girebilir veya günlere bölebilirsin, böylesi senin için daha rahat olur.
Cevap
7Cevap
Tatilden sonra temizlik için yanına 1 kişi al..
Bence gitmeden ortalığı bir toparla. Kokacak birşey bırakma. Tatilden dönünce insan çok yorgun oluyor. Dönüncede ilk gün valizleri boşalt kirlileri hemen makineye at. Evide giderken toparlarsan ortalıkta birsey olmaz ise döndükten sonra bir süpürür toz alırsın olur biter. Diğer günlerde de yavas yavas diğer detaylı işleri yaparsın. Tatilin tadını cıkar şimdiden strese girmeye gerek yok.
Merhaba,
Öncelikle gitmeden fazla etrafı dağıtmamanı elinde ne gördüysen toplamanı valiz yaparken falan gitmeden önce etrafı toplaki geldiğinde gözün korkmasın şöyle düşün gidip eğleneceksin temizliği dert etme eğlen gel 1 2 gün dinlen ve temizliğine başla.
Bizde 20 gün tatile çıktık. Geldik pertiz. 1 hafta kendimize gelmeye çalıştık ve sonunda temizlikçi tutup evi temizlettik :)) sen 1 hafta bekletme. Direk temizlikçi tut
ben annemden korkuyorum zorla temizlik yapıyoruz sjs temiz olsa bile ısrarla temizlik yapıyoruz 😄
En mantıklısı olan bir temizlik şirketinden birini tutmak fikrimce. 🤷♀️😌
Çok fazla temizlemeyin, zaten kirliydi deyince korkmuyoruz.
Önceden yapmanı ya da boşvermeni
Eşin yapsın bu seferde
temizlikci tut :)
Yat uyu keyfine bak
Sen sonra halledersin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?