Dün arkadaşımın evinde kaldım. Yani dingonun ahırında kalsam belki daha hijyenik ortamda kalabilirdim. Böyle bir pislik olamaz. Arkadaş bekarsın diye yaşadığın alana hiç mi saygın yok. Onu geçtim. Kendine hiç mi saygın yok? Aslan yattığı yerden belli olurmuş..
4
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bayram temizliği eve ziyarete birileri gelirse yapılır genelllikle. Biz bile hiç bayrama özel temizlik yapmadık. Çünkü bize misafir gelmezdi. Biz giderdik akrabalarla bayramlaşmaya. Çünkü annemde babamda ailenin en küçükleriydi. Abileri, ablaları olduğu için bu şekilde bir yol izlerdik. Yani diyeceğim şu ki bekar evine kimsenin bayram ziyaretine gelmemesinden ötürü böyle bir olaya girilmesi gereksiz olur. Yani elbette evi temiz tutmanız önemli ama bayram için özel dip köşe yapmak size yorgunluk olur. Başka birşey değil.
Bence yapılmalı çünkü bayram bir vesile oluyor köşe bucak temizlik için bence güzel bir şey bayram temizliği eve biri gelecek diye yapılan bir şey değil
kişiye bağlı bütünüyle, istiyorsa eğer kalkar yapar, istemiyorsa eğer de gelecek bir misafir varsa eğer şöyle bir temizler ya da olduğu gibi bırakır. Tamamen kişiye kalmış, bu bayram temizliği hoş bir gelenekten ibarettir yalnızca, uymak zorunluluk değildir.
Bu direkt yapışmış bir gelenekse, evlerinde buna alışmış, buna göre yaşamışlarsa zaten teklif eder. Ya kızlar bir temizlik yapalım, bayram geldi. Ya beyler diyenini sanmıyorum. 🤷♂️