Bayram temizliği için kayınvalidenizin evine, gelini veya damadı olarak, yardıma gider miydiniz? Kayınvalidenize temizlikte yardım eder misiniz? #BayramTemizliği
Bayram temizliği için kayınvalidenize yardıma gider misiniz?
Bu soru daha önce de sorulmuştu.. Benim görüşüm gidilir niye gidilmesin eşinin annesi ailesi seninde ailendir hem eşininde başını yüceltirsin kendininde🍀 Benim görüşüm bu şekilde
Ne kadar egoist bir toplum yetiştirmişler👏👏👏 Eş, diğer yarın dediğin kişinin ailesi de senin ailendir. İster kötü olsun ister olmasın, yapılması gerekiyor. Kadınların çoğu asgari ücretle bile çalışmazken, sevmedikleri patronla çalışırken bile çalıştıkları yeri temizliyorlar, hem de ne için günlük 50-70 lira para için, kirli kalırsa bir de üzerine laf yiyorlar. 50 lira bir Allah razı olsundan veya bir insanı mutlu etmekten önemli olmuş. Aferin yaaaa, kendi ailenize gelince her şeyi yaparsınız ama karşı tarafın ailesine gelince hayır, kesinlikle olmaz, gebersin gibi laflar Sizi yetiştirenlere teşekkür etmek lazım Ama unutmayın ki etki, tepkiyi doğurur, sen nasıl davranıyorsan sana da o şekilde davranılacağından veya en azından senin ailene o şekilde davranılacağından emin olun. Yılda 2 gün yardım etseniz ne olur, cidden merak ediyorum yaaa 15 yıl evli kaldım, elimden ne geliyorsa karşı tarafın ailesine yaptım, çok mu hakettiler, hayır. Ama ben evli olduğum kişi için yardım ettim, onun ailesi benim ailem dediğim için yardım ettim. Evli olduğum kişiden de aynı şeyi bekledim, yapmayınca tartışmalarımız oldu. Evliliğini sallantıya sokmak istemeyen bir insan ayrım yapmamalı, elinden ne geliyorsa yapmalı. Bir söz var ya, iyilik yap denize at, aşık bilmezse balık bilir diye. Muhakkak bir bilen çıkar. Sağlıkla
Gitmiyorum çünkü iş beğenmez kendisi. Sağol demez yaptığım işe laf eder canımı sıkar o yüzden karışmıyorum genel temizlik işine. evine gittiğimde sofradır bulaşıktır o işleri yaparım ama. ikramlıklarını bayram sarmasını falan da ben sararım her bayram
Soğuk bi insandır hiç öyle yavrum kızım falan demez valla bazılarının kaynanaları nasıl tatlı dilli oluyo çok özeniyorum onlara. tatlı dil yılanı deliğinden cıkarır demişler güzellikle söylese ne istese yapardım ama yok. yani öyle samimi bir anne kız ilişkimiz yok gelin kaynana gibiyiz. Annenin gelinleri şanslı😄
Giderim de kendi evimi bile doğru düzgün temizlemeye vaktim ve enerjim kalmıyor yardımcı alıyorum bayram temizliklerinde. ona da alır temizletirim sorun olmaz
Sen değer kazanmak içinmi temizliği yapıyorsun? sen insanlığını yap çekil kenara.. biri benim değerimi görsün diye gözlerine soka soka temizlik yapılmaz kardeşim insanoğlu nankördür
Tabikide gitmem benimde kendi evim var hizmetçi değilim ben gündelikçi gibi temizliğini yapayım 40 yıldır ben mi vardımda şimdi ben yapayım temizliğini
Hani şu eşinin annesinin evine temizliğe yardıma gitmeyen kızlar sizin de ailenizin isteklerin de eşiniz de gelmeyecektir Unutmayın Benim eşim bana böyle yapacak olsa aynı karşılığı görür. Nokta
Evde de yapıyorum zaten ama kayınvalidem olursa ilerde ona da yardıma giderim temizlik yemek herşeyi biliyorum çokşükür bilmeyen kızlar da var unutma 😁😁
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gitmem benim evim degil bisi degil. Temizleyemiyorsa da gitsin bir temizlikci tutsun
Ederim tabi hatta bikaç gğn önce gider perdesini örtüsünü herşeyini yıkar düzenler paket gibi yaparım kocamın annesi atası yani yaşlı kadın yapsada çok yorulur içim rahat etmez
Onunla nasıl anlaştığıma göre deyişir. Bana kötü davranıyorsa gitmem. Kendine temizlikçi tut derim. Ama iyi anlaşıyorsak sadece bayramda değil sürekli birbirimize yardım ediyoruzdur.
makine mi bu insan mı kolaysa o yatsın işten gelince sen yap her işi çamaşır ı bulaşığı yemeğini dolap düzenini evi düzenli tutması hemde çalışması hemde kocasını mutlu etmeye çalışması kolay mı sanıyorsunuz siz 7/24 çalışacak mı bu kadın enayi mi alıyorsunuz bir de izin günü varsa onu ne misafir ağırlamaya gücü kalmıştır ne de birinin temizliğini yapmaya, hava alsın kadın gezsin tozsun izninde de
Bakın bu söylediklerimi size saldiriyo gibi algılamayın lütfen ben sizin üzerinizden bir genelleme yapıyorum lütfen.. ben bir polis memuru idim o da öğretmen siz istiyorsunuz ki ben rahat edeyim her şey benim istediğim gibi olsun her şeyi biraz da gözünüzde büyütüyorsunuz ben de onun kadar hatta daha fazla çalışıyordum ama işten gelince bugün erken çıkacak yemeği hazır olsun diye kaç defa yemeği ben de yaptım ben onun aksine 12 saat yoğun bir şekilde çalışıp eve gelip yemeği yiyip masayı silip bulaşığı yikadigimi da biliyorum kendisi yemek bulaşık işiyle uğraşmasın diye kafeye götürdüğünü de biliyorum 7x24 çalışıp ne yapıyorsunuz siz abartıyorsunuz atıyorum temizlik yaparken buralar hiç durmadan bitecek diyorsunuz iki dakika durun nefes alın yooook illa buralar bitecek öyle yapıyorsunuz sonra yoruluyorsunuz kusura bakmayın da hepinize söylüyorum o güzelim, tatlı canımızdan değerli mi? Kusura bakmayın baya bu yazddim ama dediğim gibi ve tekrar söylüyorum bu size saldırmak falan anlamında değil lütfen öyle algılamayın genelleme yapıyorum
Bilmiyorum sanırım kadın olmadığınız için anlayamıyorsunuz biz de erkek olmadığımız için anlayamıyoruz, sizler biraz daha rahatsınız bizde detaycıyız genel olarak rahat olan dünya umrunda olmayan kadınlar var hayranım zaten onlara, anlayışlı olup yardımcı olan erkekleri tebrik ederim böyle olmalı zaten hayat müşterek paylaşılıyorsa tam anlamıyla paylaşılmalı. Neyse konu uzun anlaşmak önemli