Merhaba, Guaj boyası lekesi öyle her zaman karşılaştığımız lekelerden değil fakat boya ile ilgili uğraşlarınız varsa veya çocuklarınızın boyaları bulaştıysa, guaj boya lekesi nasıl çıkar diye merak etmeniz gayet normaldir. Öncelikle boyayı dağıtmamak lazım bu konuyla ilgili birkaç ipucu paylaşacağım.
Guaj Boya Lekesi Nasıl Çıkar?
1. Adım: Bebek pudrasını lekenin üzerine dokun ve yaymadan bekleyin.
Guaj boya, bekledikçe kuruyan ve çıkması zor bir leke olduğu için temizliğinde de hassas olmak lazım. Bebek pudrası, sonrada kurumuş olan boyanın yüzeyden ayrılmasına yardımcı olur, temizliği kolaylaştırır.
2. Adım: Pudra boyayı emince sirkeli sıcak bir su hazırlayın ve koltuğu silin.
Boyalı alanın üzerini kaplayacak şekilde döktüğünüz bebek pudrasını 5-10 dakika bekletip tamamen boyayı çekmesini beklemelisiniz. Çektikten sonra ise 1-2 bardak sıcak suyu eklediğiniz kabın içine elma sirkesi veya beyaz sirke ekleyip lekeli alanı silin.
3. Adım: Leke çıkmaz ise işlemi birkaç kez tekrarlayın.
Eğer boyalı alan fazlaysa veya üzerinden epey zaman geçmişse, lekenin hemen çıkması mümkün olmayacaktır, bunun için bahsettiğim ilk iki maddeyi peşpeşe tekrarlamanızda herhangi bir sakınca yoktur. Leke çıkana kadar işlemleri tekrarlayabilirsiniz. Onca uğraşlara ve temizleme adımlarına rağmen hala istediğiniz temizliği elde edemezseniz, profesyonel bir temizlik firmasından yardım isteyiniz.
Öncelikle geçmiş olsun. Benzer durum bizimde başımıza gelmişti. Herşeyi denedik çıkarmadı. Ama beyaz kalıp sabun ilginç bir şekilde çıkardı. Ardından içine emdiği içiğin koltuk yıkamaya verdik. Çıktı lekeler. Beyaz kalıp sabunu denemelisin.