Yeni eve taşındığımda duvarların temizliğine dikkat ederim, hatta bu yüzden sıfır binaları öncelik sırasına alırım ama duvarlar zamanla kirleniyor, istiyorum ki ilk zamanlarındaki gibi tertemiz olsun, * nafile :( Sizce duvarları boyandıktan sonraki temiz haline nasıl getirebiliriz?
Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Duvarlar Nasıl Temizlenir?
Duvarlar zamanla kirlenir, tozlanır, sigara dumanı nedeniyle sararır... Kirlenen duvarları temizlemek için evde uygulayabileceğiniz birkaç pratik temizleme yönteminden bahsedeceğim ancak bu yöntemlere geçmeden önce, odanın içerisine bir kova kaynar su koyun ve kapısını kapatın ki kirler yumuşasın ve daha kolay temizleyin.
1. Yöntem: Bulaşık Deterjanı ve Sirke
Duvar silmek için bir kova su hazırlayın.
İçerisine bir miktar bulaşık deterjanı ve beyaz sirke katın.
Bu karışımı sprey şişesine doldurabilir veya bezi batırıp, sıkıp duvarlarınızı silmede kullanabilirsiniz.
Ardından nemli bir bezle durulayın ve kurulayın
2. Yöntem: Nişasta
Duvar silme suyunuza bir miktar nişasta katarak, duvarlarınızın pırıl pırıl olmasını sağlayabilirsiniz.
3. Yöntem: Arap Sabunu
Arap sabunu duvarlarınızı pırıl pırıl yapar ve lekeleri de çıkarır.
Elinizi yakmayacak sıcaklıkta suya bir miktar arap sabunu katın ve karıştırın.
Bir bezi bu karışıma batırın, sıkın ve duvarlarınızı silin.
Nemli bir bezle durulayın ve kurulayın.
Dilerseniz karbonat da ekleyebilirsiniz.
Duvar Temizliğinde Etkili Temizlik Ürünü Nedir?
Vim Arap Sabunu çok amaçlı temizlik spreyi veya Vim Beyaz Sabun çok amaçlı temizlik spreyi kullanarak duvarlarda etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz, ayrıca kullanımı da çok pratiktir.
Vim Arap Sabunu çok amaçlı temizleyici spreyi sıkın.
Bir bez yardımıyla duvarları silin.
Nemli bir bezle durulayın ve kuru bir bezle kurulayın.
Merhaba İç mekanlarda duvarlar, genellikle sık sık kirlenme durumuyla karşı karşıya gelirler. Duvarları temizlemenin oldukça zor olduğu bilinir. Ama bu zor durumun da üstesinden gelecek pratik yöntemler olduğunu zaman zaman unuturuz. Şimdi Size duvarda oluşan lekeleri ve izleri geçirecek doğal temizlik yöntemlerinden bahsetmek istiyorum.
Karbonat ve Sirke
1 litre suyun içinde 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın.
Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezin sadece nemli kalmasını sağlayın.
Duvarda yer alan yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla kolayca temizlemiş olacaksınız.
Cif ve Market Poşeti
Boyasız market poşeti
Cif
Cifi duvara poşetle sürüp ardından nemli bir bez ile durulayın Evet çok ilginç bir ikili ama kullandıktan sonra duvarlarınızın parladığını göreceksiniz
Tuzlu su
Tuzlu su tüm yüzeyler için önerilen doğal bir duvar temizleme suyudur. miktardaki suyun içine temizleme alanına göre tuz ekleyin.
Hazırlanan bu tuzlu su karışımını sünger yardımıyla alın
Süngerin çok ıslak olmasından kaçının.
Nemli kalan süngeri kirli duvara sürün ve dairesel hareketler çizerek yüzeyi temizleyin.
Ardından nemli temiz bir bezle duvarı son defa silin ve elde edilen parlaklığa şahit olun
Bildiğin market poşetine ya da o tarz bi poşetin üstüne cif krem döküyorum öyle duvarları cifli poşetle siliyorum sonrada nemli bi bezle siliyorum yeni boyanmış gibi oluyor gören yeni mi boyattın diyor (yalnız poşette renkli yazı market adı falan varsa orasının gelmemesine özen gösterin duvara geçer yoksa boyası)
Kaliteli Duvar kağıtları.. hem monoton görüntüden kurtarır degitirdikce hemde temiz olmasını sağlar.. tabi iyide bir bütçe gerektirir sürekli değiştirmek isteyenler için.. silmesi kolay olanlarında vardır onları da gozardi edemeyiz
Yere naylon ser ve eline bildiğin araba yıkamak için de kullanılan yumsak uçlu fırçayı al sonra yüzey temizleyici vb kimyasallarla karişik suyla araba yıkar gibi sür sil işe yarıyor