Arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum; evin içindeki bazı duvarlar saten alçı, bazıları tırtıklı yani normal alçı. Şimdi ben saten alçılı duvarı siliyorum düzenli olarak ama diğer duvarı hiç silemiyorum çünkü bezleri parçalıyor, duvar süngeri asla işlemiyor. Acaba her duvar silinir mi, hangi duvarları silmek doğru?
Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Yeni taşındığım bir evde bu sorunu bende yaşadım. Ev saten alçıydı fakat duvarlarında hep ayak izleri ve kalemle çizilmiş resimler vardı. O şekilde yaşayamayacağım için ben sildim. Badana imkanın varsa silme, badana yaptır.
Silersen ne olur tecrübelerimi aktarıyım:
Bezleri parçalıyor dediğin gibi, özellikle sarı bez parçalanıp duvara parçalar bırakıyor. Bunun yerine mikrofiber bezler kullan. Parçalandıkça yenisiyle silersin.
Bezleri beyaza boyuyor, haliyle su da boyanıyor. Suyu sık değiştirmiştim.
Temiz görünüyor.
Üzerine boya yapma imkanın varsa silme, badanadan sonra silersin. Ancak böyle bir imkan yoksa ve duvarlar çok kirliyse silebilirsin.
Duvarlarımı ben de sık sık siliyorum. Bu duvarın durumunda çok bence boya ile alakalı. Evimdeki duvarlar saten alçı değil normal tırtıklı duvar ve siliyorum. Şimdiye kadar bir dökülme, bez parçalama vb durumu yaşamadım.
Silikonlu boyalar silinerek temizlenemez. Bunları plastik boya olarak da biliriz.
Silinebilir boyalar su bazlı yarı mat, saten boya ve sentetik boyalardır.
Saten boya da silinebilir bir boya olduğu için kullanım kolaylığı sağlamaktadır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Saten alçılı duvar ya da tırtıklı duvar tarzı bir olay olduğunu düşünmüyorum mevzu silinebilir silikonlu boya varsa üstünde o zaman her duvarı silebilirsin diğer türlü boya çeşitlerinde sildiğin bölümlerde izler kalabilir.
Genelde her duvar silinir ama ne kadar silineceği duvarın çeşidine bağlı. Mesela tırtıklı duvarları temizlemek için kullanılan süngerle saten alçı duvarın temizliğindeki sünger aynı olmaz, duvarın şekline göre malzeme seçmek lazım.