Karbonat, sirke, limon, tuz, diş macunu bunlara alıştık artık. Sanırım benim temizlik için kullandığım en sıradışı malzeme vodka idi. Gayet güzel bir dezenfektan.
Ev temizliğinde kullandığınız en sıradışı şey neydi?

En sıradışı Cin olmuştur. Özellikle metal yüzeylerde aşırı etkili ve dezenfekte edici özelliğe sahiptir. Votka biraz daha fermantasyon işlemine uğradığı için şeker ihtiva eder. Cin ise kesinlikle üretim tarihi açısından tıbbi bir amaçla üretilmiştir. Özündeki ardıç bitkisi sebebiyle daha keskin, daha sert bir yapıya sahiptir. Otellerde çalışan kişi, arada bar desklerini ve metal yüzeyleri silerken muhakkak kullanır.

Tava ya da tencere sıcakken maden suyu dökünce çok güzel arıtıyor :)
Kupa ya da bardaklardaki lekeleri gidermede, maden suyu döküp bekletiyorum ve ovuyorum.
Nemli bezi su yerine maden suyuyla yapıyorum. Daha iyi arıtıyor. Buzdolabını da pratik temizlemek istediğimde kullanıyorum.
Cevap
12Cevap
Şöyle bir baktım da amacı dışında hiç bir şeyi ev temizliğinde kullanmamışım.. Hepsi olması gerektiği gibi..
En siradisi midir bilmem ama diş macunu. Şu siyah ve kirmizi uçlu olanlardan. Bayagi kimyasal iceriyor. Dislerime kullanmiyorum temizlige kullaniyorum. Birde kola. Kolada icmem tamamiyle zehirdir kendileri.
Eskilerin vazgeçilmez temizlik yardımcısı Arap sabunu halen kullanan var mı bilmiyorum ama mükemmel temizleyiciydi bir zamanlar
Cola 🤣 lavabo açılsın diye şey etmiştim dönmüştüm içine
maden suyuda iyi bir temizleyici bence arada ben kullanıyordum bekar evimde yaşarken :)
Sıra dışı hicbir şey kullanmadım. Fakat vodka yoğun kokuludur kokusu hemen çıkar mı ki 🤔
Lavabo temizliği için karbonat, sirke ve sıcak su😅 resmen terapi yav
Gazete. Annemin temizlik bezlerine karşı alerjisi var ve camları gazeteyle siler.
Sirkeli su, aynalarımı güzel parlatıyor
Bir de diş macunu, o da çelikler için iyi
Bulasik makine parlaticisi banyo caminin lekelerini guzel aliyor👍🏻
Viski dökülmüştü kokusu bi türlü çıkmamıştı. Sıradışı temizlik ürünleri kullanmadım
Buhar sadece kimyasal sevmiyorum.
Bunu deneyeceğim mutlaka 🤜🤛
Alkol
tükürük🤭
Diş fırçası
Şarap viski
Aseton
Diş macunu
Aspirin
Karbonat ve limon
Jilet
Votka.