Biz hanımların ve beyefendilerin en büyük sorunu hiç bitmeyen bulaşıklar. Her gün yıkamamıza rağmen hiç bitmiyor. En büyük yardımcımız ise bulaşıklık. Peki bulaşıklar uzun süre kullanıldığı takdirde nasıl temizlenir?
Belki de evdeki en kolay temizlenen eşyalar :) Kaynar su ve sıvı bulaşık deterjanı ile haftada 1 yıkarım. Ardından da ne olur ne olmaz makineye atarım. Sürekli su ile temas ettiğinden kireç birikir ancak bulaşık deterjanı yeterli oluyor kaynar su ile birleşince
Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Bulaşıklık Temizliği
Genellikle evlerde en çok kullanılan bulanıklık türü, fiyatının uygun olması ve kolay bulunuyor olmasıyla plastik bulaşıklıklardır. Plastik bulaşıklığında en büyük problemlerinden biri yosunlanma maalesef. Sıcak su ve bulaşık deterjanı ya da çamaşır suyu yardımıyla kolayca temizlenebilir. Sık temizlenmesi daha iyi olur tabiki. Her kullanımdan sonra kurumuş bulaşıkları üstlerinden alınca, içindeki su boşaltılıp, sıcak su dökülüp kurutulabilir. Böylece kirlenmesi de geciktirilmiş olur. Kireçlenmişse de sirkeyle temizleyebilirsin. Kolay gelsin!
Bizim evde sürekli bulaşık yıkanır. Makine olmadığı için sürekli elde. Bizim bulaşıklık da en çok yıpranan ürün. Temizliğini ise her bulaşık öncesinde cif ve haftada bir çamaşır suyu ile yapılır. :)
Önce güzelce sıcak su ile yıkıyorum daha sonra güzelce cifliyorum beyaz olduğu için ufacık bir leke çok göze batıyor daha sonra durulayıp kullanmaya devam😉 arada sırada Domestos kullanıyorum