Camları güzelce siliyorum ama her seferinde iz kalıyor. Bez değiştiriyorum, gazete dediler onu da yaptım ama hiç işe yaramadı, hep sildiğim yerde böyle daire şeklinde izler kaldı. Acaba tertemiz olarak şekilde cam temizliği nasıl yapılır?cam silmek
Camlar belki de en titiz olduğumuz konulardan biri. Leke kalmasın, pırıl pırıl olsun ve parlasın istiyoruz. Camların temizlenmesi ve uzun süre temiz kalması için de bazı ipuçlarına ihtiyaç duyuyoruz. İşte ben de size bu konuda yardımcı olmak açısından en güzel cam temizliği nasıl yapılır bundan bahsedeceğim.
Cam temizliği nasıl yapılır, cam temizliğinin püf noktası nedir?
Yukarıdan aşağı doğru silmek gerekir. Yukarıya uyguladığınız temizleyici siz üst tarafları silerken aşağıya iner ve lekeleri çözmeye başlar.
Camları silmek için en uygun günler havanın bulutlu olduğu günlerdir. Neden derseniz; güneş, temizleyici ürünleri kurutur, arkada leke ve ize sebep olur.
Mutlaka silikon uçlu bir cam silme aparatı kullanın. Bezler her noktaya ulaşmaz ancak bu aparatlar camın her açısına rahatça ulaşım sağlar.
Biraz ekstrem olabilir ancak ulaşamadığınız noktalar varsa kulak temizleme çubukları imdadınıza yetişir.
Bunlar benim tekniklerim. Size yardımcı olabilmek için cam temizliği nasıl yapılır konusunda bir tane de video eklemek istedim.
En etkili ve pratik cam temizlik malzemeleri nelerdir?
Camları tertemiz yaparken kullanmayı sevdiğim bir kaç ürün var. Bunlardan biri Silikonlu Temizleyici hem ardında iz bırakmıyor hem tozlanmayı geciktiriyor hem de parlaklık veriyor camlarıma. Uygularken mutlaka aşağıdaki gibi bir aparat kullanıyorum. Her yerde bulabilirsin. Son olarak da cam bezi ile kuruluyorum.
Eğer farklı bir yol denemek istersen, cam temizlik malzemeleri arasında da sıkça yer alan bir kovaya ılık su, sıvı bulaşık deterjanı ve sirke ekleyerek bir karışım elde edebilir ve bununla da silebilirsiniz.
En güzel cam temizliği nasıl yapılır?
En güzel cam temizliği eski penye tişörtlerle, gazete kağıdı kullanarak yapılır. İster kendi deterjanınızı hazırlayın ister hazır alın önemli olan ilk maddede anlattığım yollara başvurmaktır. Cam temizliğindeki pratik bilgileri uyguladıktan sonra geleneksel yöntemlerden daha faydalı olduğunu göreceksiniz.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Cam, ayna gibi temizlenmesi zor ve iz kalma riski olan yerlerde tavsiyem Silikonlu Temizleyici. Hem güzel temizliyor hem de silikonlu içeriğiyle kirlenmesini geciktiriyor. Özellikle camları Silikonlu Temizleyici sprey ile temizlediğim zaman sonra yağmur da yağsa damlalar leke yapmak yerine camdan kayıp gidiyor. Cam bezi kullanmanı tavsiye ederim. Microfiber cam bezleri hem camı güzel temizliyor hem de çizilmesini önlüyor.
Ben çözümü buldum valla bu Farmaside çok amaçlı diye bı şey var onunla siliyorum kurulama yapmıyorum kendisi kuruyor ve ayna gibi oluyor efsane güzel o markanın sadece bu ürününü kullanıyorum
aslında kullandıkların yerınde seyler ama belkıde dogru yapmıyorsun! cam cok kırlı ıse once bı kaba pıslıgını kotu bı bezle al.. sonra camsil ya da sırkelı suda ıle ıyıce sıktıgın temız bez ile sil ve hemen ardından vakıt kaybetmeden kurumadan topak topak yaptıgın (mesela 2 gazete yapragını burusturuver) kagıt ıle hızlıca kurula ışıl ışıl olacaktır
Merhabalar, camları sildiğiniz kimyasal sabun bazlı olmalı. Mutfakta bulaşık yıkamak için kullandığımız pril ideal bir kimyasaldır.
Kovaya 2 kapak attıktan sonra önce camlar sabunla güzelce yıkanmalı, sonrasında cam çek yardımı ile su çekilmelidir. En son cam temizlik bezi ile kurulanırsa camlar aynı gibi iz kalmayacak şekilde temizlenmiş olur.