Arkadaşlar ocak temizliği nasıl yapılır, ocak gözünü temizlemek için neler kullanabilirim? Kimisi diş fırçası hatta şarjlı diş fırçası kullanıyor ama bana onlar baya zahmetli geldi, daha pratik ve kesin çözümlere ihtiyacım var.ocak temizliği
Ocak temizliği nasıl yapılır, ocak gözünü temizlemek için neler kullanabilirim?
Ocak temizliği benim en hassas noktalarımdan biridir. Hele benim gibi titizlik delisi olanlar, bu konuyu araştırıp, ürünlerini çok dikkatli seçer. Ben de ocak gözlerini temizleme konusunda size tüyolar vereceğim. Neyse gelelim fasulyenin faydalarına :)
Ocak nasıl temizlenir?
Ocak nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız, bildiğim birkaç ipucundan söz edeyim. Öncelikle ocağınızı nemli bir bez ile silin. Bu süreçte, limon ve sirkeden de yararlanabilirsiniz. Ilık su içerisine, çok az miktarda limon damlatın ve 1 kaşık sirke koyun ve karıştırın. Temiz bir bez ile güzelce ocağınızın üzerini silebilirsiniz. Tertemiz olduğuna gözlerinize inanamayacaksınız :)
Ocak temizliği nasıl yapılır?
Ocak temizliği nasıl yapılır konusu üzerine size doğal formül önerdim. Fakat, nasıl temizlik yapılması gerektiği, hem de ne tür bez kullanman gerektiği hakkında da, biraz bilgilendirmek istiyorum.
Ocağını silerken kullanacağın beze bile, dikkat etmelisin. Ocak çizildi mi bunun geri dönüşü olmaz. Mikrofiber bir bez ile silmen gerekir. Yemek yapıp, ocağın pislendiğinde de sakın "akşama silerim" düşüncelerine girişme. O ocak kurur sonra silerken zorlanırsın. Ocağın için kullanmış olduğun bir ürün varsa, ocakta işlerini bitirdikten sonra, 1-2 fis et ocağa 5-10 dakika beklet ve öyle sil. En azından lekeyi de havaya kaldırır ve yumușatır. Silerken de, muhakkak mikrofiber bezini yanından ayırma sakın. O senin elinin, ayağının altında olsun. Temiz bir bez ile sil. Sonrada ayna niyetine ocağına bak.