Süpürmesi kolay olsun, kışın da betona basmayalım diye koridoru halıfleks kaplatmıştık, şimdi üzerinde birkaç leke var ve desensiz olduğu için çok göze batıyor, sizce halıfleks nasıl temizlenir yerinden çıkarılmadan?halıfleks
Sıcak su, lif ya da bez ve bulaşık deterjanı kullanarak temizleyebilirsin ya da marketlerde satılan leke çıkartıcı veya bulaşık makinesi tabletini sıcak suya atıp çözündürdükten sonra da silip deneyebilirsin.
Belki de gözde en fazla büyütülen temizlik duvardan duvara halıların temizliğidir. Yerlerinden sökülemezler ve bu başlı başına bir engeldir. Biraz zaman alsa da halıfleks nasıl temizlenir, kolayca temizlemenin yolları nelerdir diye merak ediyorsanız işte adımlar ve halıfleks temizleme yöntemleri...
Halıfleks nasıl temizlenir?
Duvardan duvara halıların üzerindeki lekeler ve kirler sorun olabilir. Ancak bu adımlarla işin biraz daha kolaylaşabilir. Şayet halıfleksi yıkamaya vermek yerine kendim hallederim diyorsanız o zaman bu adımları takip ederek pırıl pırıl yapabilirsiniz.
1. Adım: Süpürme
Halıfleksi temizlemeden önce süpürmek oldukça önemlidir. Süpürme işlemini yaptıktan sonra, lekelerin ortaya çıkması da kolaylaşır, nereleri temizlemeniz gerektiğini daha net görürsünüz. Önce tüm yüzeyi kalıntı, saç, kir kalmayacak şekilde süpürün. Bu adımı atlarsan halının diplerinde bu kirler birikecektir.
2. Adım: Lekelere Müdahale
Lekeleri gidermek için mutlaka doğru bir temizleyici kullanılmalıdır. Halıfleks temizliği nasıl olur diye merak edenler için benim de severek kullandığım güzel bir üründen bahsetmek istiyorum. Arap Sabunu bu iş için birebir. Hem yüzeye zarar vermez hem lekeleri çıkartır. Bir kovada sıcak suya eklediğiniz Arap Sabunu'nu yumuşak bir bezle lekelere ya da istersen tüm halıya uygulayın.
3. Adım: Kurutma
Halıfleksteki lekeleri çıkarttıktan sonra kurumasını beklemek önemlidir. Her ne kadar halı yıkama kadar ıslak bir halde kalmayacak olsa da, üzerine tekrar tozların yapışmaması ve koku oluşmaması için halıfleksin tam kuruduğundan emin olmalısınız. Bunun için de halının bulunduğu odada pencereleri açarak güzelce kurutun. Üzerine fazla basılmamasına dikkat edin.